James Hoffman Premium El Değirmenleri Incelemesi

Aslanbek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2012
James Hoffman piyasadaki pek çok el değirmenini karşılaştırdığı bir video yayınlamış. İnceledikleri içerisinde (porlex hariç) müthiş farklılıklar olmasa da en beğendiğinin Kinu M47 olduğunu söylemiş.

El değirmenleri ile ilgilenenler için güzel bir video olmuş:

 

FrankUnderwood

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Şub 2017
Başlığı marka zannettim :D
Bu arada adamın başta 1000 dolarlık lyn weber değirmenin fiyatına takılması üzdü beni hepi topu buradaki 1000 lira(birim) burada o ürün 1000 lira olsa..
 
Son düzenleme:

morpheus

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Eyl 2018
Başlığı marka zannettim :D
Bu arada adamın başta 1000 dolarlık lyn weber değirmenin fiyatına takılması üzdü beni hepi topu buradaki 1000 lira(birim) burada o ürün 1000 lira olsa..
Eğer videonun tamamını izlediysen Kinu M47 değirmenine(329 EURO) en az 3-4 kez çok pahalı dedi ve bastıra bastıra. Şimdi birim olarak bakmak bi noktada doğru fakat adam 1000 birime aynı oranda burada da keşke 1000 birim olsa dediğin şeyleri alabiliyor. Bu ikilemde benim görüşüme göre haklı bir serzeniş.
 

kahve

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Nis 2016
Ben bu birim olayına pek katılmıyorum yani 1 e 1 bir birim dönüşümü yok. Kendi bildiğim sektörden konuşayım burada 8 bin TL elinize geçebilecekken aynı kişi avrupa ve Amerika da aylık 3000 euro alabiliyor. Burada bahsedilen gibi 1000 birim olması için burada 8 bin kazanan kişinin orada 8bin USD/EUR kazanması lazim. Muhakkak büyük ve üzücü bir fark var ancak direk bire bir bir dönüşüm söz konusu değil. Yani 1000 dolarlık değirmen 3 de 1 maaşa denk geliyor o yüzden yetirince pahalı bir fiyat.
 

thekenan

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Ara 2018
Güzel karşılaştırma olmuş, ama adamın tarzına ve yüz ifadesine takıldım, sanki iğrenç birşeylerden bahsediyor gibi:D
Comandante kayıyor elde demiş, evet ben de bazen yaşadım ama deri bir şeritle iş tamam
Ekli dosyayı görüntüle 4196
Özellikle kuru ellere sahip biri olarak Comandante'nin elimden kayması her öğütümde yürek hoplatıyor. Güzel bir çözüm bulmuşsunuz. Böyle bir parça bulabilirsem ben de deneyebilirim.
 

kutlayaybek

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Ocak 2019
Merhabalar konuyu tekrar hortlatmak gibi olucak ancak yazmazsam içimde kalırdı açıkçası. Benim bir Timemore chestnut değirmenim olduğu için yazma gereksinimi hissettim zira videoda gösterilen değirmenle açık bir kalite farkı var mesela o baya dert yandığı ahşap kısımın içinde yeni serilerinde güzel bir kaplama var. Kaplamanın materyali nedir pek bilmiyorum ancak temizliğinde hiçbir sorun olmayacağını biliyorum en az dışı kadar kaliteli duruyor ayrıca yine aynı bölgenin öğütüm aşamasında çıktığını falan gösteriyor sanırım yeni serilerde biraz daha sıkı bir şekilde birbirlerine geçmeli yapmışlar ben bugüne kadar bir kere bile böyle bir şey yaşamadım yani böyle bir şey olabiliceğini düşünmedim bile, bana yeterli güveni vermişti elime ilk aldığımdan itibaren değirmeni.
Eksi yanlarına gelicek olursam belki de gerçekten öğütüm aralıkları gerçekten fazla olabilir ben hiç böyle düşünmemiştim aşırı ince bir ayarı yok ne yazık ki. Kılavuzunda yazan bilgilere göre 0-6 arasında öğütüm yapmayın diyor 6-12 espresso 15-24 pour over 24 french press yazıyor. Ben ec685 basınçsız sepetimde 8tik de kullanıyorum ve fena sonuçlar elde etmiyorum V60 a gelince gerçekten farklı denemelerim oluyor 13de de demledim 18de de demledim ama en son kağıtta kalan sonuç hiçbir zaman beni mutsuz etmedi.
 
Üst