Cold Drip Sağlıklı Mı?

baranburunsuz

Yeni Kahvesever
Katılım
14 May 2017
Konum
izmir
Herkese merhaba. Yeni açtığım roastery de işleri oturtmaya çalıştığımdan uzun süre buradan uzak kalmıştım bir sürü şey birikmiş okumak için :D Şimdi benim size bir sorum var. Sıcak yaz günleri de artık gelmişken yıllardır keyifle demleyip içtiğimiz şimdiye kadar da bir zararını görmediğimiz cold drip sizce sağlıklı mı?

Bir kaç gündür konuyla ilgili araştırma yapıyorum özellikle amerikada cold brew yöntemler için gıda güvenliği normları var. Cold drip de bir cold brew yöntem olsa da immersion olan yöntemden farklı olarak sürekli akış halinde demleniyor. Ama immersion olan yöntem 4 derece altında demlenmeye bırakılırken cold drip oda sıcaklığında hazırlanıyor.

Uzun zamandır araştırmama rağmen spesifik olarak cold drip üstüne yapılmış bir sağlık araştırması bulamadım. Sizce cold drip oda sıcaklığında ve uzun süre ıslak ortamda bulunduğundan bakteri üremesine ve insan sağlığını tehdit edecek unsurların oluşmasına neden olur mu? 8 - 12 - 20 saat gibi farklı sürelerde cold drip demlemeleri yapıyorum ve buz eklemeden sadece oda sıcaklığındaki suyla demleme yaptığım da oluyor. Fikir sahibi olanlar ve varsa forumda gıda mühendisi arkadaşların yorumlarını bekliyorum :D
 

kutlayaybek

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Ocak 2019
Merhabalar ben de şuanda bir cold drip merakı içindeyim ancak evde olduğum ve tek başıma kahve içtiğimi göz önüne aldığımda büyük aletlere (10 saat vb) bulaşmadan dripsterın küçük sayılabilecek modelini düşünüyorum demlenmeler sanırım 2 3 saat arasında bitiyor bu modelde 500 ml kapasitesi var zaten. Neyse sizin sorunuza gelicek olursak bir başka yerde okuduğum kadarıyla sade kahvede bakteri oluşumunu neden olabilicek yeteri kadar besin bulunmuyor hatta kullanılan fincanlarda bile yıkama gereksinimi oluşmuyor diye bir bilgi bile vardı ağzınızın değmesi hariç tabiki orada belki ağzınızdan kalan kalıntılarla coğalabilirler ve sütle içilen kahveler de bunun dışında kalıyor haliyle. Benim düşüncemde aynı doğrultuda mokapotların çoğunun hiç bir zaman deterjanla temizlenmemesi (alüminyum olanlar tabiki ancak en çok satılanlar da alüminyum) böyle bir bakteri oluşumu oluyor olsaydı sanırım kahveden kimse sağlıklı kalamazdı.
 
Üst