Kahve Fabrikası

'Online Satış Siteleri' forumunda Cy tarafından 19 Ara 2014 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. baristamc

    baristamc Yeni Üye

    Maalesef kahve fabrikasi artık bizim gibi son tüketiciyle çok ilgilenmiyor sanırım ,uzun suredir kahve çeşitlerinin olmaması serif abinin isi buyutmesi gibi nedenlerden olabilir...
     
  2. Tankut

    Tankut Yeni Üye

    Akşam üzeri aeropress siparişi verdim.telefondan da teyit için aradığımda kendisiyle görüşmek istedim.. çıkan görevli Şerif Bey in bugünlerde çok yoğun olduğunu hatta şu anda da Fethiyede iş için bulunduğunu söyledi..kendisi olmadığına göre kahvelerle ilgili kısa da olsa bir bilgilendirme istediğimde kendisinin bu konuda donanımlı olmadığını gerekli herşeyi sitede bilgi ve yorumlardan edinebileceğimi söyledi..:(
     
    Son düzenleme: 4 Nis 2015
  3. akridin

    akridin Yeni Üye

    Malesef başka sitelerdeki kahve çeşitliliğini görünce birde kahvefabrikasına bakınca durup bi düşünüyorsun. Şuan sitede 3 tane yöresel kahve var. Baristasepetinde 29. İkisinden de sipariş vermiş biriyim. Kahvenin sana ulaştırılması, fiyat, müşteri memnuniyet değerlendirilmesi, sipariş verme kolaylığı, kargo masrafı gibi ikincil kriterler pek farklı değil. Tüm kahvelerin kalitesi için yorum yapabilecek uzmanlıkta değilim. Kendi içtiğim kahve türünde lezzet farkı yok. Yaklaşık 7-8 aydır kahvefabrikasının kendini geliştirdiğini görmedim. Neyse müşteri her zaman haklıdır dimi
     
  4. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Geçtiğimiz hafta içerisinde bir süredir ertelemiş olduğum tamperı kahve fabrikasından aldım. Kahve fabrikası gene tüm ciddiyeti ile siparişimin üzerinden 24 saat geçmeden daha uygun fiyatlı diye seçtiğim MNG kargo ile siparişimi gönderdi.

    Perşembe günü kargo dağıtıma çıktı. Ofiste tüm gün beklememe rağmen akşam 18.30'da adreste bulunamadığım gerekçesi ile kargo geri döndü. Cuma günü gelir diye yeniden beklemeye başladım, sonuç gene aynı. Kahve Fabrikası'nın 1 gün geçmeden gönderdiği tamperı MNG 2 gün boyunca 1 sokak öteye götüremedi. Üstelik çalıştığım kurum İstanbul Üniversitesi, Avcılar'daki bölgenin en büyük kurumu, hemen hemen her kargo firması günde 1 sabah, 1 akşam üzeri dağıtım yapar. 8.30 - 16.30 arası kargo ve iç/dış evrak teslim almak - vermek üzere bekleyen 3 memurun görev yaptığı bir birim var. Mesai saatleri de iş hacmi nedeniyle tüm kargo firmalarınca bilinir ve dağıtıma çıkan kargo mutlaka teslim alınır.

    Neyse 2 gün boyunca kargomun kamyon sırtında Avcılar turu atıyor oluşu sinirimi epey bir bozdu. Şubede olsa gidip alıcam ama dağıtımda olduğu için böyle bir imkan da yok. Öte yandan ne MNG'nin müşteri hizmetleri iç hattan, ne de ben dış hattan şubeye telefon ile ulaşamıyoruz. Epey bir bağrış çağrışın ardından güç bela şubeye ulaştım. Hiç bir olaydan haberleri yok, sanırsınız birisi 5 dakikalığına telefonlara baksana demişler de şifahen cevap veriyor telefonları yanıtlayan yetkili!

    Araya haftasonu girdi, P.tesi oldu, gene paket gaiplere karışmış vaziyetteyken bir mail aldım. Bana ulaşılamadığı (!) için kargoyu şubeden teslim almam gerekiyormuş. Ben de o sinirle iş yoğunluğu arasında cevap yazdım. Sonra bir baktım ki mail Kahve Fabrikası'ndan geliyormuş, hemen telefona sarıldım ama kapanmıştı. İkinci bir cevap daha yazdım kendilerine ve MNG teslim edemeyecekse paketi geri çekmelerini, diğer bir kargo firması ile yeniden göndermelerini rica edip, zararı karşılayacağımı belirttim.

    Bu sabah tekrar telefonla aradım. Bana mail atan Büşra Hanım ile görüştüm. Kendisi de benimle aynı şekilde şubeye ulaşmaya çalıştığını ve duruma çok üzüldüğünü belirterek bugün içerisinde göndermezlerse MNG'den iade beklemeden hemen Yurtiçi Kargo ile yeni tamper göndereceklerini ve kargo ücreti almayacaklarını belirtti. Ben de kendisine teşekkür ettim ve MNG yetkilisi sandığım için tekrar kusuruma bakmamasını rica ettim. Neyseki bugün MNG'den teslimatı yapmayı becerdiler de yeniden gönderime gerek kalmadan tamper Avcıların içinde 6 gün dolaştıktan sonra elime ulaştı. Bir daha 2-3 TL'lik farka bakmayıp MNG ile sipariş vermeyeceğim, sadece MNG ile gönderim yapan bir e-ticaret mağazası ile de çalışmayacağım.

    Benzer bir durumu geçen ay e-gurme ile yaşamıştım. Verdiğim sipariş 3-4 gün geçmesine rağmen ortada yoktu. Telefonla e-gurmeyi aradığımda MNG'ye siparişin ertesi günü teslim ettiklerini söymişlerdi. Gerçekten de takip numarası alınca 3-4 gündür teslimatın beklediğini görmüştüm fakat şubede yakaladığım için çekirdekleri ertesi günü beklemeden gidip kendim almıştım. Bundan sonra 3. kere aynı hataya düşmem.
     
  5. mete

    mete Yeni Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Her ne kadar onlarla da türlü sıkıntılar yaşayanlar oluyorsa da Yurtiçi veya Aras'tan şaşmamak lazım. E-gurme daha önce Sürat'le çalışıyordu sonra MNG'ye terfi etti.
     
  6. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    [MENTION=353]MrFahrenheit[/MENTION] ve [MENTION=347]mete[/MENTION]

    maalesef yurtiçi ve aras da çok iyi değil. ülkemizde perakende lojistik sektörü yerlerde. hatta mng bu firmalar arasında yine en iyisi diyebilirim. aras ile gerçekten çok kötü tecrübelerim var.

    yurtiçi ile geçen hafta istanbul başakşehirden istanbul beşiktaşa kargo gönderdim. forumdan bir arkadaş, isterse kendini açıklar. içinde hario skerton değirmen vardı. 3 gün boyunca "adreste bulunamadı" uyarısı çıktı. aslında adrese hiç gidilmiyor tabii ki, sorulduğunda da yoğunluk var deniliyor. asıl neden muhtelemen kargo elemanlarının trafik vs. nedenle mecbur kalmadıkça o bölgeye girmek istememeleri. bunun asıl nedeni de yeterli eleman çalıştırmamaları. allahtan o cam kavanozlu değirmen oradan oraya atılırken sağlam olarak ulaştı.

    yurtiçi ile ürünü gönderirken arkadaşın sistemde kayıtlı adresi eksikti. (sokak ve bina adı yok) Düzelttirmek istedim, sistemden kayıtlı adresleri düzeltemiyoruz dediler. nasıl sistemse bunlar! sistem denilen şeyler(yani yazılımlar) insanların işlerini kolaylaştırmak için var ama zorlaştırmışlar bir şekilde. neyse. değirmeni gönderirken alt silikon lastiği unutmuşum, ayrıca gönderdim. dedim yurtiçi sorun yarattı, arasla göndereyim. arasta da aynı adres sorununu yaşadım. ayrı bir etikete elle yazdırttım.

    aynı şekilde bankaların çalıştığı kuryeler de felaket. kartlarımın bana ortalama ulaşma süresi 1 ay. ilk paragrafta da dediğim gibi posta ve lojistik sektörünün perakende hizmet kalitesi yerlerde. elin deutsche postu pul yapıştırıp öğleden sonra posta kutusuna attığınız zarfı sabaha başka şehirdeki alıcıya ulaştırır, bizim ekstra para verdiğimiz özel kargo şirketleri maalesef bu halde.

    dertli olduğum bir konuydu içimi döktüm, iyi oldu :) şimdi de yurtdışından şimdiye kadar sipariş ettiğim takipsiz gönderilerin hiçbiri ulaşmadığı(kaybolduğu) için ptt'ye şikayete gidiyorum.
     
  7. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: Kahve Fabrikası

    bu kargo tartışması uzayıp gider. bu yüzden bu tartışmayı "kahve fabrikası" konusunda devam ettirmemenizi rica ediyorum.
     
  8. zekimert

    zekimert Yeni Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Diğer firmalardan alışveriş yapmadım ancak şimdiye dek kahvefabrikası'ndan verdiğim siparişler en geç bir gün içersinde Ankara'da istediğim yere gönderildi. Kargodan yaşanan problemler biraz da kargo firmasından kaynaklı. Önemli olan, siparişimi verir vermez Şerif Bey'lerin kahvemi hazırladığını bilmek.

    Yalnız uzunca bir süredir sözen değirmen stoklarda görünmüyor. İki kez mesaj yazdım, cevap gelmedi. Bu konuda bişeyler yapılsa süper olacak.
     
  9. naif

    naif Yeni Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Ben de kahvefabrikasının sitesinden ilk defa siparişimi verdim. (daha önce coffeetopia'dan birkaç kez almıştım.) Sipariş verdiğim gün kargoya verildi kahveler, normal teslim süresinden sonra 1 gün gecikme ile kargo bana ulaştı. Bu da çok problem değil tabi kahve dinlenmiş oldu. :)

    Shot the sheriff blendinden full city plus kavurma derecesiyle siparişi geçtim, bir de süt sürahisi aldım. Kahve gerçekten çok iyi. Bu kadar rahat tavsiye veremem normalde ancak ilk defa böyle bir akış ve krema görüyorum. Tadını çok beğendim, hafif, yumuşak içimli bir kahve. Süt ile de gayet güzel sonuç veriyor. :)
     
  10. atabora

    atabora Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Hocam bugün tesadüfen fark ettim ama kendi söküğünü dikemeyen terzi siz misiniz?
     
  11. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Evet benim hocam, guzel yerden yakaladiniz :)
     
  12. atabora

    atabora Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Kahve fabrikası ile ilgili anılarınız sizi ele veriyor :)
     
  13. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Dikkatli gözlerden kaçmıyor hocam. Tavsiyelerin önemine inanıyorum, ancak böyle açık vermiş olabiliyorum :D
     
  14. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Uzun zamandır alışveriş yapıyorum. İlk kez aldığım bir kahve ekşi geldi. Limonlu kahve içiyormuş gibiyim. Aradım konuştum sağ olsunlar uğraştırmadan yenisini göndeririz dediler. Bu arada ekşi gelen kahve honduras san marcos.

    SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  15. presscoffee

    presscoffee Aktif Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Colombia kahvesi ekşi olduğu için mail atmıştım ama dönen olmadı.Siz şanslıymışsınız.
     
  16. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Aramak lazım. Ben de internetten yazdım ilgilenen olmayınca aradım.

    SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  17. zekimert

    zekimert Yeni Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Geçtiğimiz ay günübirlik İstanbul seyahatimde coffetopia'ya ilk kez uğradım. Amacım, 3-4 yıl önce İtalya'ya seyahat ettiğimde her köşebaşındaki kahvecide tattığım espresso lezzetini tatmaktı.

    - Hoşgeldiniz, ne alırdınız?
    + Şerif Bey'den düzenli olarak espresso blend çekirdek alıyorum ve evimde kendim yapıyorum. Buraya ilk kez geliyorum ve evde yaptığım kahve ile sizin kahveniz arasındaki farkı tatmak istiyorum. Bu farkı görebileceğim bir espresso alabilir miyim?

    Gelen espresso oldukça ekşi, benim evde yaptıklarımı aratan bir espressoydu.

    + Espressonuzdan beklentimi hiç alamadım. Biraz ekşi geldi, ne çekirdek kullanıyorsunuz?
    - Brezilya Fazenda Dona Nenem. Ama çekirdekler daha yeni kavrulmuş, bir iki gün beklemediği için ekşi gelmiş olabilir. Bir de yöresel kahve espressoda iyi sonuç vermemiş olabilir.
    + (farkı görecez diye geldik, en kötü kahveyi içmişiz neredeyse) Harman kahveniz yok mu? Ondan alayım?

    Bu seferki kahve de evde yaptığımın neredeyse aynısıydı. Belirgin bir tat farklılığı göremedim.

    Sırf aradığım lezzeti bulacağım diye iki shot kahve parası ödedim. Daha önce Ankara Coffee Lab'da çekirdek alırken "tadına bakmak ister misiniz" diye bir shot ikram etmeleri hoşuma gitmişti - gerçi çekirdek çok kötü çıkmıştı, neyse-

    Sanırım beklentilerimi biraz yüksek tuttum, ondan biraz hayalkırıklığı oldu.
     
  18. crazcan

    crazcan Yeni Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Dün sabah saat 9'da vermiş olduğum Ethiopia Sidamo Dila (250 gr) halen kargoya verilmemiş. Kendilerinden gerçekleştirdiğim ilk siparişti. Eğer bir paket kahvenin kavrulup, kargolanması birkaç gün alıyorsa ortada bir sıkıntı var demektir. Bu strateji ile işleri kolay olmayacaktır. Bugün de kargolanmaması halinde siparişin iptalini talep edip, kendilerini bir daha tercih etmeyeceğim.
     
  19. naif

    naif Yeni Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Sidamo Dila iki gün önce stoklarında yoktu. Bugün de yok. Kahvefabrikasında stoklar bu kadar hızlı değişmiyor normalde. Sistemsel bir hata olmuş olabilir, telefonla ulaşın isterseniz, ilgilenirler. :)
     
  20. crazcan

    crazcan Yeni Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Mail yolu ile iletişime geçtim. Dün sistemlerinde arıza varmış, o sebeple internet siparişleri aksamış. İlk siparişime denk gelmesi de şanssızlık oldu. Bir de Sidamo Dila'yı hangi kavrulma derecesinde tavsiye ederseniz? French Press'te demlemeyi düşünüyorum. İnternette "City Plus" alanlar çok ekşi ve kıvamsız olduğunu söylemişler. Kahvenin genel profilini araştırdığımda genelde yurtdışında Full City tavsiye ediliyor sanırım. Ben de buna istinaden Full City sipariş geçtim, umarım hayal kırıklığı olmaz.