Kahve Fabrikası

'Online Satış Siteleri' forumunda Cy tarafından 19 Ara 2014 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. ruin

    ruin Banned

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Yorumlarına aldanıp malesefki ilk siparişimizi verdik. 1 gün içinde tarafımıza ulaştı kargo. Herşey mükemmel sanırken, paketi açmayla ilk golü yedik. French press için istediğimiz, özellikle belirttiğimiz kahve espresso için çekilmiş! İkinci golü, sipariş öncesi telefonla bilgi almamıza rağmen ısrarla sert içim ve french press uyumunun iyi olduğunu söyledikleri Brazil Sertaozinho aromasız kahvesiyle yaşadık. 3,5 senedir onca yer deneyen ben, hayatımda içtiğim en "KÖTÜ" kahve deneyimini yaşadım. İnce çekildiği için bardak dibindeki türk kahve telvesini andıran, ağzına gelen kahveleremi yanarsınız, tadının bu kadar kötü olduğu bir kahve içtiğinize mi yoksa verdiğiniz 30TL gibi, Ankara'da çok daha ucuzunu alacakken verdiğim paraya mı bilmem! Benden size tavsiye, aşırı sirkülasyonu olan yerlerden uzak durun. Benim ilk ve son siparişimdi buradan.
     
  2. nando

    nando Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Merhabalar, kahve çekildikten dakikalar sonra aromasını kaybetmeye başlar ki sizin çekilmiş olarak verdiğiniz siparişten aroma beklentinizin pek olmaması lazım,french press için diyipte espresso ayarında çekilmiş olarak gönderdilerse bir yanlış anlaşılma olmuştur, bu olayıda kendilerine iletmeniz halinde hiç düşünmeden size tekrar kahve göndericeklerine şüpheniz olmasın.Ayrıca size gönderilen espresso ayarında çekilmiş kahveyle french press yapmaya kalkışırsanız acı bir tat almanız olası ki french press en kalın öğütme ayarında yapılan bir demlemedir.
     
  3. Rupert

    Rupert Yeni Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Benim de siparislerim oldu buradan. Eger yanlis cekim olduysa belirtirsen ucretsiz olarak gonderim yaparlar dogrusunu.
    Ama Ankara'da yasayan biri olarak benim merak ettigim aslinda nereden daha iyisini alabilirsin Ankara'da??
     
  4. ruin

    ruin Banned

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Nando;
    Siparişi şirkete verdiğimiz ve hızlı tüketeceğimizi düşündüğümüz için çekilmiş istedik, değirmenimiz mevcut aslında. Kendilerine durumu ilettiğimde yeni gönderim yapacaklarını söylediler ama burada mesele yeni ürün gönderimini yapacaklarını söylemeleri değil, gönderdiğin ürünü doğru yollaman önemli. Birde bir kaç defa daha başıma geldi, bu tarz şikayette firma sana yeni ürün yollayalım, yolluyoruz demeden ürünü kargoya vermeliler. Haberin dahi olmamalı bundan çünkü ben gibi olanlar vardır belki, böyle söylendiğinde, ücretini ödemediğim bir ürünü içmek istemeyebilirsin.
    Ben 30 farklı kahve söylesem ve böyle bir aksaklık olsa durum farklı olur ama öncesinde telefon edip, ilk siparişimiz olduğunu, özen gösterilmesini rica ettiğimizi belirtmemize rağmen böyle geliyorsa durum farklı. Bu nedenle ben ilk ve son siparişim diyorum çünkü özenilmesini istediğiniz ürün böyleyse, devamı kim bilir nasıl olur. İnsanlara "Yeni ürün yollasınlar nolcak, bekle sende 2 gün" demek kolay olabilir ama kahve tutkunuysanız bu süre size uzun gelecektir biliyorsunuz. İlk kez bir kahveyi, kaplara koyup odalara koyduk koku yapsın diye ama inanın o bile ekşi kokuyor.

    Rupert;
    Mesajda "…Ankara'da çok daha ucuzunu alacakken…" dedim. Kastettiğim daha ucuzunu almaktı ama aslında sizin anladığınız şekilde de okunabilir mesaj çünkü Ankara'daki kahve aldığım 3 yerinde kahvesi, kahve fabrikasının bu gelen kahvesini 10'a rahatlıkla katlar. Kötü bir tecrübe yaşamamışsınız, bu sizin şansınıza, umarım keyifle içmeye devam edersiniz oradan kahvelerinizi.
     
  5. Rupert

    Rupert Yeni Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Ruin ben merak etttigim icin yazdim. Farkli yerlerden kahve aliyorum. Onerilere acigim o yuzden merak ettim sordum.
     
  6. akridin

    akridin Yeni Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    2 yıldır bazen küçük sıkıntılar yaşadığım ancak pek değişikliği sevmeyen biri olarak sipariş vermeye devam ettiğim kahvefabrikası sitesinde, son siparişimde hüsran yaşadım. Sipariş 9 temmuz, kargoya veriliş 15 temmuz. Hadi bayram tatili diyelim pazartesi görüldü yinede 5 gün ve 3 kez aramama rağmen bahaneler. Kahve halen elime geçmedi. Kahve sağlayıcımda revizyona gideceğim sanırım. Önerileri olan var mı?
     
  7. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Şu sıralar boşta olduğumdan kahve denemelerine devam ediyorum. Geçen hafta kahvefabrikası.com'un direk yerine gidip o gün kavurdukları kahvelerden bir miktar aldım. Aldığım kahveler;

    - Ethiopia Bebeka Geisha
    - Ethiopia Sidamo Dila
    - Guatemala Finca Panchoy Antigua
    - Shot The Sheriff
    - Blue Batak

    gördüğüm kadarıyla bu kahvelerin bazılarının internet sitelerinde satışı yok. işin açıkçası ben kahvelerinden memnun kalmadım. belkide benim beceriksizliğim bilmiyorum ancak tat profillerine bir türlü ulaşamadım ve büyük beklenti ile aldığım ve bu kadar çeşit nedeniyle iyi para verdiğim kahvelerin büyük kısmını içemeyeceğim gibi görünüyor. benim deneyimim;

    - Ethiopia Bebeka Geisha; en çok merak ederek aldığım kahve idi. (Tatsal Profil: Orman meyveleri, yaban çileği ve floral tatlar) tat profillerinin hiç birine ulaşamadım. 250gr'ı 55,81TL olan bir kahveden işin açıkçası daha fazla şey beklerdim.

    - Ethiopia Sidamo Dila; tat profiline en çok yaklaştığım kahve diyebilirim. kötü değil ancak süper de değil. ortalama veya ortalamanın belki bir tık altıdır.

    - Guatemala Finca Panchoy Antigua; bu da bence ortalama bir kahve. tat profillerinden bazılarını aldım. (portakal ve elbette yoğun çikolata)

    - Shot The Sheriff; paketin üzerinde yazan tat profili: çikolata, böğürtlen, limonata. ancak ben bunlardan sadece çikolatayı alabildim. diğerlerini maalesef alamadım.

    - Blue Batak; henüz denemedim ancak çok bir beklentim yok işin açıkçası. paketin üzerinde yazan tat profili: çikolata, yeşil baharat, toprak tatları.

    tüm demlemelerimi v60 ile yapıyorum. kahveler salı günü kavrulmuştu. bana cuma içebileceğimi söylediler ancak ben ne olur ne olmaz diye pazar gününe kadar bekleyip denemeye başladım. sonuçta elimde çok kahve oldu denemeye devam edeceğim ancak bende 3 gün içinde bıraktığı izlenim bu.

    dediğim gibi belki de benim beceriksizliğim bilmiyorum ama ben beklediğim tatları alamadım.
     
  8. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Buradan bir de kenya kanja alıp denemenizi tavsiye ederim.

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  9. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    o gün hangi kahveler kavrulmuşsa ve ellerinde varsa onu verdiler. belirttiğiniz kahveyi de kısa vadede değil ama denerim mutlaka.
     
  10. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    hocam selam. ben buradan uzun zamandır alışveriş yapmıyorum. en son kenya kanja almıştım. tüm denemelerime rağmen, ısı ayarı, öğütme ayarı, süresi ve demleme yönetimini değiştirmeme rağmen kenyadan istediğim tatları alamadım. ben beceremedim herhalde. ancak tuhafdır sende de aynı durum olmuş. ara ara sitesine bakarım. birkaç kahveyi gözüme kestirmiştim biri guatemala idi. diğeri el salvadordu sanırım hatırlamıyorum. kahveler uygun değil ve istenileni verememesi dikkatimi çekti.
     
  11. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    selamlar,

    isterseniz guatemala'yı size göndereyim siz de deneyin. beğenmezseniz çöpe atarsınız. ben içebileceğimi sanmıyorum. hem de merakınızı gidermiş olursunuz.
     
  12. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Benim ise kenya kanja içtiğim en iyi kahvelerdendi. Kavurma derecesi de fark edebilir tabii ki aynı kahve olsa bile.

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  13. recaus

    recaus Yeni Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Son zamanlarda Kahve fabrikasından sipariş veren oldu mu? Sipariş veren varsa memnun oldu mu? Malum, kahveler azalmaya başladı :D
     
  14. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    değerli arkadaşlar, siteye yeni kahveler gelmiş. bunlardan Kenya Barichu Gaturiri'yi gözüme kestirdim. deneyen, bilen, yakın zamanda alışveriş yapmış olan var mıdır? henüz bu siteyi denemedim çünkü.
     
  15. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Selamlar,

    Benim gönderdiklerim nasıldı? Memnun kalmış mıydınız? Gerçi üstünden çok geçti ama.
     
  16. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Organik etiyopya ve yeni kenya barichu'yu deneyen olursa deneyimlerini öğrenmek isteriz :)

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  17. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    hocam guatemala fena değildi ancak el salvador'du sanıyorum diğeri iyi değildi. aromları almakta çok zorlandım. sanki tüm asiditeyi, gövdeyi çekmişler gibiydi kahve. :)
     
  18. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Dün eminönüdeki mekanlarında denedim.Kenya Baruchiyi Chemex olarak aldım.Çalışan barista arkadaş çok ilgiliydi sağolsun.Direkt önerdi.Önerdiği kadar varmış.Turunçgil aromaları net olarak alınıyor.Çok yumuşak Çok tatlı bir içimi var.Ben memnun kaldım.
     
    Son düzenleme: 14 May 2017
    Atakan A. bunu beğendi.
  19. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Arkadaşlar son günlerde acaba kahvefabrikası.com'dan espresso için çekirdek deneyiminiz oldu mu?
     
  20. Keremburns

    Keremburns Yeni Üye

    Cevap: Kahve Fabrikası

    Şerif Hocam bu sektörde ki özellikle bazı duayenleri (sayısı az), yarışmalar , özel ,şler, ve topia gibi işlerden vakit ayırabilsede buralara gelse sıra ama, malesef.
    Topia nın kahvelerine sıra gelince epey güzel çekirdekleri geldi. Bizim Lab ede gelecek olan natural kochere gibi pek çok güzel hasat var.