Can Sungur'un French Press Düşmanlığı

Yagami

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Haz 2017
Merhabalar herkese.
Youtube'da dolanırken karşıma çıkan videoyu sizinle paylaşmak istedim. Twitch yayıncısı Can Sungur, filtre kahve makinesi almak isteyen izleyecisine önerilerde bulunuyor ve french press kullananlara "varoş" diyor :D
Video hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum.
(Not:Video küfür içerir)
 

ziyaretci3

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Haz 2019
Konum
Ankara
Marjinal olma uğruna çoğu kişinin bilmediği bir şey önerecek ya, bunu yaparken de genel olarak bilinen “french press”e laf edecek. Kahvenin popülaritesinin artmasını can-ı gönülden diliyorum, ama yanlış bilgiye ve kişisel tercihlere edilen (french press) hakaretlere tahammülüm çok az...
 

kutlayaybek

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Ocak 2019
Genel olarak başı ve ortasından videoyu ara ara yaklaşık 6-7 dakikasını izledim en ufak bir doğru bilgi kırıntısı bulamadım. Bir insan nasıl ufacık bir bilgisi olmadığı konuda 14 dakika boyunca konuşabilir aklım almıyor.
 

agumrah

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2018
Az çok sosyal medyayı kullanan, YouTube izleyicisi birisi olarak ismini hiç duymadığım birisinin ne dediği hiç ama hiç umurumda olmaz. Ama zaten yaşamakta olduğumuz postmodern çağ, tam olarak cahillerin, aymazların, cüretkarların, haddini bilmezlerin, yerinde sayanların çok konuştukları, büyük büyük laflar ettikleri, gürültü çıkardıkları bir zaman dilimi.
O nedenle çok da 'şey' etmemek lazım.
Saygılarımla...
 

Espavala

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Kas 2012
Konum
Trabzon
Vay arkadaş ya görmeyeli klavyenin başında vakit geçiren ne kadar boş adam varmış onu görüyorum şu videoda. yavşak köylüyü aşağılıyor birde... Bu konu kahve ile ilgili olmaktan biraz uzak bence. insanı sinir eder.
 

morpheus

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Eyl 2018
yoo gelsinler. en azından doğru bilgiyi öğrenip yalan yanlış kişilere inanmaktan vazgeçerler.
Zaten kahveyle ilgili sorularını arama motoruna yazınca forum önerilenlerde çıkıyor ama sırf bir şeylere cevap vermek için kayıt olup doluşacak kanser kitleden bahsediyorum.
 

aykansin

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Şub 2015
Konum
Sakarya
Sonradan Görme

Genelde parayla ilgili olarak kullanılır bu tâbir…

Yeterli kültürü, görgüsü, alt yapısı olmayan gelişmemiş kişilerin eline, hasbelkader para geçtiğinde; değer yargıları ile, veya toplum ya da çevreleri içinde ortaya koyduğu davranışlarla alâkalı olarak söylenir.

Hazımsızlık ya da cahillik sonucu, kişinin ortaya koyduğu bir kısım davranış veya konuşmalar, onların bu sözcüğe muhatap olmalarına yol açar…

"Sonradan görme”yi kısaca özetlemek gerekirse; aralarında bulunduğu insanların kendisine hayranlık duymalarını sağlamak amacıyla, onların seviyelerinin üstünde olacak şekilde, elindekileri ortaya koyarak aralarında sivrilmek amacını güdenler, diyebiliriz.

Paranın “sonradan görme”si olduğu gibi; bilginin de “sonradan görme”si vardır!
Alıntıdır.

YouTube de saçmasalak oyun videoları yayınlayarak para kazanmaya çalışan gençlerin zihnini kirleten, izleyici kitlesinin çoğunluğunun 10 yaş altı çocuklardan oluşan moron tiplerden biri işte.

Çok fazla takılmamak lazım aslında, frenchpress olayına değilde şu "köylüden daha aşşağı bişey söyleyin arkadaşlar" cümlesine ayar oldum ilk dakikadan sonrasını izlemedim zaten daha nekadar saçmaladığını bilmiyorum.
 

jackjoker

Tecrübeli Demleyici
Katılım
21 Nis 2019
Konum
Ankara
gayet güzel güzel yazmışsın ama şu cümlen olmamış.

"YouTube de saçmasalak oyun videoları yayınlayarak para kazanmaya çalışan gençlerin zihnini kirleten,"

tanıdığım çok kişi var youtube da oyun videoları yapıp hem geçimini kazanmaya çalışan hemde gayet eğlenceli videolar üreten.
ki bunu yaparak da çok ciddi para kazanan kişileri biliyorum. burada bir çoğu kişinin hayatı boyunca beyaz yaka olarak çalışıp elde edemeyeceklerini video üreterek kazanabilen.
bence buna saygı duymak gerekir. elbette arada saçma sapan kişiler çıkar. her yerde var bu.
ama oyunları hafife almayın. günümüzde e-spor dalı artık olimpiyatlara kadar girmiş durumda. ülkemizde de yurt dışında bizi çok güzel temsil eden youtube da içerik de üreten gençler bulunmakta.
 

aykansin

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Şub 2015
Konum
Sakarya
@jackjoker , hocam gönül isterki çocuklar boş vaktini daha faydalı şeyler yaparak geçirsin hiç olmassa birbirleriyle oynayarak geçirsin, 3-5 büyük oyun firması zengin olacak diye gençlerin beyni yıkanıyor gelişme çağındaki çocuklar saatlerini sanal dünyada ekran başında geçiriyor.

Ben bunu birazda sigaraya benzetiyorum, sigarayla herkes mücadele içinde kimse içmek istemiyor anncak tabiri caizse herkes içiyor sigaranın reklamı yasak artık film ve dizilerde bile içilmiyor. Bu firmalar kitle yönetimini öyle iyi biliyorki dünyaca ünlü film yıldızlarına filmlerinde sigara içmesi için (marka önemli değil) yüklü paralar ödüyorlar. Peki bu işte kazanan kim? Sadece sigara firmaları.

Çağımızın vebası bu oyunlarda çocukların gelişimi ve sosyal başarımları için köstek olmaktan ve vakit öldürmekten başka bi işe yaramıyor. Bunun gibi tiplerde videolar çekerek gençleri bu oyunlara sevkedip daha çok özendiriyorlar.

Peki burda kazanan kim? Kazanan yine aynı sistem bu tiplerde kırıntılarla besleniyor.

Fikrinize saygı duyuyorum ancak e-spor muş falan ben bunlara katılmıyorum bazılarına göre belki eski kafalıyım. Bence oyun videosu değilde daha işe yarar şeyler üretmeye ihtiyacımız var bu illede vide olacaksada eğitici videolar olmalı.
 

presscoffee

Yeni Demleyici
Katılım
3 Eki 2015
Muhtemelen kullandığı french press, bir milyoncuda satılan üzerinde balık deseni bulunan teneke french presstir.Daha sonra bu arkadaş kahve festivaline gitmiştir.Orada tanıştığı roket bilimci baristalar tarafından bu şekilde yönlendirilmiştir.Kendisinin de pek suçu yok aslında.
 
Üst