Merhabalar Değerli Forum Üyeleri

yildizlimemet

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Eyl 2019
İsmim mehmet, kayseri de yaşıyorum. Tchibo cafissimo compact makinem var. Yaklaşık 2 yıldır bu makineyi kullanıyorum.

Ta ki bu sene tatil yaptığım oteldeki espressoyu içene kadar. Barmen taze çekirdekten çekerek bir espresso yaptı ki tadına doyamadım. Tatil Boyunca günde en az 2-3 kere içtim.

Hal böyle olunca dedim ki bu kapsüllü içtiğim kahve değilmiş, artık tadı çok kötü geliyor. Bundan dolayı espressoyu kendim yaparım dedim ve bu foruma katıldım.

Sizlerden tavsiyelerinizi, tecrübelerinizi paylaşmanızı rica edeceğim.

Herkese iyi forumlar dilerim.
 

TugrulGuven

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Haz 2019
Hoşgeldiniz; severek takip ettiğim bir film yapımcısının kahve ile ilgili bir videosu var.
Linki buraya bırakıyorum ve izlemenizi tavsiye ediyorum. Başlangıçtaki kapsül kahve ile ilgili kısım biraz işi şakaya vuruyor tabii ki ancak videonun kalanı belli bir temele kadar doğru olsa da içerisinde birtakım farklılıklar da barındırıyor. Kapsül kahve büyük firmaların satışını üstlendiği ve bu şekilde büyük sermayeler elde ettiği bir kahve türü. Kahvenin her türü güzel olmakla birlikte büyük sermayeye sahip ve pazarı neredeyse elinde tutan firmalar yerine yerli üreticileri ve kavurucuları tercih etmeniz hem yerli üretici desteklemek açısından hem de taze kahveye çok daha uygun fiyata erişmeniz açısından size kolaylık sağlayacaktır. Bu işi sanat olarak icra eden birçok yerli kavurucumuz mevcut. Onların kahvelerine yönelirseniz çok daha taze, aromatik ve farklı tatlar yakalamanız mümkün.
 

Twik

Yeni Kahvesever
Katılım
18 Mar 2019
Hoşgeldiniz, pek sanmıyorum ama Kayseri civarında kavurucu bulursanız haber verin lütfen.
 
Üst