Blooming Ve Tuz

Thirdwavelover

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Haz 2019
Herkese günaydın.Doğru başlıkta mı yazıyorum emin değilim ama geçen denediğim ve olumlu sonuç aldığım bir detayı sizinle paylaşmak istedim.Hepiniz churchill benzeri içecekler içerken içine attığınız tuzun gaz salınımına etkisini gözlemlemişsinizdir.Bu parlak fikirle yola çıkarak ( :D ),blooming suyunu dökmeden önce kahvenin tanelerinin içine tadı etkilemeyecek biçimde (ama üniform olarak) tuz serpiştirdim.Ve sonuç daha hızlı ve gözle görülür derecede artan baloncuk oluşumu.
 

ziyaretci1

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Konum
Ankara
biraz daha bilgi verebilir misiniz? bunun tada etkisi ne oldu? uniform olarak derken neyi kastettiniz? daha çok blooming'in bize faydası ne?
 

ziyaretci3

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Haz 2019
Konum
Ankara
Çok daha zahmetli, ama blooming’i sert su ile de yapabilirsiniz. Mikrodalgada içinde kaşıkla 60-70 ml su ısıtıp onu kullanırsanız, extraction hızlı başlamış olur.
 

kahveyeniden

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Mar 2019
Konu blooming ile ilgili olunca buraya yazdım. Sizler blooming'de ne kadar süre ve su kullanıyorsunuz? blooming ardından demlenen kahveyi döküyor musunuz? blooming esnasında hafifçe karıştırıyor musunuz? Blooming süresini demleme süresi içine dahil mi ediyorsunuz yoksa blooming tamamlanınca süreyi baştan mı alıyorsunuz? :D bu konularda farklı videolarda farklı yaklaşımlar gördüm sizlerin fikirlerini öğrenmek istedim.
 

ziyaretci3

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Haz 2019
Konum
Ankara
Eğer ilk defa denediğim bir kahveyse, yaklaşık üç döküm yapıyorum. İki dökümde kullandığım su 1:15 orana tekabül ediyor, sonra v60’ı bardağa alıp 1:16 oranda kullanacağım suyun kalanını döküyorum, hoşuma giderse karaftaki kahveyle karıştırıyorum, oran işini de böyle halletmiş oluyorum :D

Bloomingde duruma göre x2-x3 su kullanıyorum, süreyi de dökümü bitirdiğimde başlatıyorum. Kuzey-güney-doğu-batı karıştırıyorum.

Blooming süresini dahil ediyorum, suyu da dökmüyorum, 1:15’te kullanacağım suda blooming suyu da dahil.
 

Thirdwavelover

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Haz 2019
Tada etkisi, bloomingi eğer 30 sn civarında yapıyorsanız karbondioksitten kaynaklı o buruk tadı engelliyor.Üniform derken de tuzu bi yere yoğunlaştırmadan eşit dağıtmayı kastetmiştim.
 
Üst