CoffeeNutz

'Online Satış Siteleri' forumunda Firochromis tarafından 19 Oca 2015 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Firochromis

    Firochromis Fırat ÇINGI

    Festival'de tanıdığım mekanlardan biri de CoffeeNutz oldu. Cold brew yanı sıra daha önce görmediğim Nitro brew ile tanıştırdılar. Çekirdek alınabilecek yerleri araştırırken aklıma geldi, internet sitelerine baktım. Açıkcası beklediğimden de iyi bir site buldum. Kavurucuları Ömer Aydın'ın SCAE sertifikalı olması benim için nemli bir kriter. Bunun dışında ev kavuruculuğuna özendirmeleri ve bu yönde ekipman ve eğitim sağlıyor olmaları hoşuma gitti. Deneyimleri olanlar paylaşım yaparsa sevinirim.

    Saygılar
     
  2. brkg

    brkg Aktif Üye

    CoffeeNutz'dan bir kaç defa alışverişim olmuştu. Şu an sitelerinde görünmüyor fakat önceden 250'şer gramlık dört çeşit kahvenin olduğu seçenekleri vardı, onlardan almıştım.
    Yalnız diğer sitelerde olduğu gibi kavurma derecesini belirtemiyorsunuz. Ömer Bey'e kavurmanın ne şekilde olmasını istediğinizi belirten bir e-posta atarsanız, size dikkate alacağına dair bir geri dönüş yapar. Fakat bazı çekirdekler sizin istediğiniz gibi kavrulmuş gelmeyebilir. Çekirdekleri çok iyi tanıdığından, çekirdekten alınabilecek birçok tadın alınması için kendi istediği gibi kavurur. Ama gelen kahveler tat olarak gayet iyidir.
    Kargo istemezseniz yerlerinden de teslim alabilirsiniz.Bu arada paketlemeleri de harikadır.
     
  3. baristamc

    baristamc Yeni Üye

    merhaba benimde bir kac defa CoffeeNutz dan alış verişim oldu , öncelikle cok farklı bir ambalaj kullanıyorlar ahşap bir kutu ile geliyordu ve cofeenutz kozyatagına yolunuz düşer bu kutuyu iade ettiğinizde kahve ikram ediyorlardı hala devam ediyormu bilmiyorum , çekirdekleri kaliteli , fiyat olarak kahve fabrikası , baristasepeti ile karşılatırıldığında bir miktar daha yüksekti diye hatırlıyorum.
     
  4. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Guatemala olsaydı bu sefer denemeye niyetliydim. Diğer sitelere göre biraz daha pahalı ancak kutudan dolayı diye düşündüm.
     
  5. Master

    Master Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Merak ettiği yerler arasında olan coffenutzdan dün itibariyle bir adet yirgacheffe siparişi verdim :) Ancak gelen kahve hayal kırıklığı oldu benim için. Birkere kavrulma tarihi çok eski 11 martta kavrulmuş. Oysa ben kavrulduğu gibi yollanacağını bekliyordum çoğu üçüncü dalga kahve satışı yapan yer gibi. Bu yüzden sorma gereksiniminde dahi bulunmadım günlük kavuruyormusunuz diye. V60 ile demleme sonucunda kahve bayat olduğundan sebep tahmin ettiğim gibi blooming olmayan,aroması zayıf bir kahve çıktı. Sonuç olarak 2.kez alışveriş yapmayı düşüneceğim biryer değil.. :)
     
    Son düzenleme: 25 Mar 2016
  6. spongio

    spongio Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    coffeenutz'ın sahibi Ömer aydın İlk kahve aldığım zamanlarda kendisi baya yardımcı olmuştu. Kaç sene öncesiydi sadece french press'im vardı :) kendisi baya işini bilen biri, çok da sıcak kanlı. tavsiye ederim.
     
  7. ookalkan

    ookalkan Yeni Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Piyasada AeroPress'i en ucuza CoffeeNutz'tan bulabildim. Kargo dahil 127 TL. Ayrıca aynı gün kargoya verildi ürün.
     
  8. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Son olarak buradan colombia supremo aldım. İçtiğim en güzel kahvelerden birisiydi. Ayrıca mükemmel kavrulmuştu. Tek eksisi kavrulma tarihi 1 hafta önceydi ama hızlı tükettiğim için benim için sorun olmadı.
     
  9. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Kahveleri doların tavan yaptığı bugünlerde ucuzlatmışlar. Daily coffee project diye bir kampanya kapsamında kahveler 18-20 tl aralığına gerilemiş. Kavurma konusunda çok başarılılar ayrıca.

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  10. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    teşekkürler uzun süredir kendilerinden alışveriş yapmadım bir göz atalım o halde
     
  11. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    benim gibi istanbul'da (anadolu yakası) oturup, yerlerini merak edip gitmek isteyenler için benden uyarı; pazartesi günleri kapalılar. bugün acı bir şekilde tecrübe ettim :)
     
  12. ekremk

    ekremk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    fiyatlar gercekten makul seviyelere yaklasmıs, iyi kahvelerde cesit de var güzel olmuş bugun yirgacheffe ve nyeri almayı dusunuyorum, ins bu sekilde devam eder.
     
  13. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Bu ikisini 3 ocakta aldım 5 ocakta elime geçti. İkisi de 3 ocakta kavrulmuştu zaten kavrulma günüydü. Yirgacheffe bir hayli tatmin etti. Kenya'da fena değil ancak çok daha iyi kenyalar içmiştim bölgesinden olabilir elbette :) Sonuç olarak güzel kampanya olmuş. Şu sıralar müptelası olduğum departman'ın yerini tuttu gibi.
     
  14. ogan

    ogan Yeni Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Daily cofee project kapsamında olan tüm kahvelerinden sipariş ettik geçen hafta çarşamba elimize ulaştı
    Cuba Serrano Lavado
    Ethiopia Yirgacheffe Gr.2
    kahvelerini bitirdik ofiste 3 günde hgayet güzellerdi geri kalanıda haftaya bitiririz.

    Bence ofis ortamı için çok iyi fiyat -performans olmuş hepsi.
     
  15. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    değerli arkadaşlar, yakın zamanda etiyopya almayı düşünüyorum. sizce nasıl? yüksek gövdeli etiyopyalar hoşuma gitmiyor. buranınki iyi midir? aromatik mi?
     
  16. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Etiyopyada yazdıkları tadım profilindeki tüm tatları yakaladım. Beyaz toz biber, zencefil. Çok hoş baharatımsı bir aroması var. Ancak karamel, kakao tatlarını seviyorsanız önermem.
     
  17. ogan

    ogan Yeni Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Ben tavsiye ediyorum fiyat sebebiyle alımı ofis olarak biz buradan gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Kahveler de gayet güzel.
     
  18. awalanche

    awalanche Aktif Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Bu yaz yakın arkadaşım: "Bir arkadaşım kahve işine girdi ne zamandır dükkanına gidemedim. İstersen bir uğrayalım." dedi ve CoffeeNutz'a gittik. Tabii öncesinde arayıp sorduk Ömer Bey dükkanda mı diye... Neyse, kısa bir merhabadan sonra kahvemizi ikram etti (Hangi kahveden yapıldığını bilmiyorum americano) ve kavurma işlemi yaptığını söyleyip kahvelerle ilgilendi. Bir kaç dakika sonra arkadaşım bir soru yöneltti kendisine ve adam sanki biz orada yokmuşuz gibi çalışanına bakıp cevap vermesini söyledi... Sanırsın bana atomu parçalıyor. Bu tarz bir davranış sonucunda biz yine hayırlı işler deyip dükkandan ayrıldık. Arkadaşıma sordum: "Bir sorun mu var aranızda, neden böyle davranıyor?" O da: "Bende anlamadım bir sorun yok." dedi. İçtiğimiz kahveyi de beğenmemiştim zaten. Daha da ne önünden geçerim ne de ürün alırım. Değişik bir yer...

    Uzak satış ve kahvelerden memnunsanız devam edin tabii.
     
  19. lapterk

    lapterk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Tartışma başlatmak istemiyorum ama bu söylediğiniz şeyi Ömer Bey'in yüzüne de söylebilir misiniz? 'Bu ne ya cevap versene atomu mu parçalılyorsun' diyebildiiniz mi? İnsanların kendilerini savunamayacakları yerde bu şekilde itham etmeyi gerçeken yanlış buluyorum. Adamları tanımıyorum hatta şu ana kadar kahve bile almadım. Ama web sitelerine baktım ve eleştiriye açıklar. Kahveyi beğenmeyen insanların bile yorumları hala duruyor orada. Amazon vs hariç kaç web sitesinde ürünlerini beğenmeyen insanların yorumları yayınlanıyor. Belki orada çalışanını onore etmek istemiştir. Bir öğretmen olarak ben böyle düşünüyorum. Bildiğiniz birşeyi başkasına söyleterek onun gururunu okşamak bence çok da itici bir şey değil. Neyse herkes istediğini yazmakta özgür tabii ki, uzun yorumum için kusura bakmayın.
     
  20. awalanche

    awalanche Aktif Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Söylerim tabii ki! Kimseyi yapmadığı bir şey için suçlamıyorum. Yaşadığım bir hikayeyi anlattım ve ekledim. "Uzak satış ve kahvelerden memnunsanız devam edin tabii."

    Çalışanını onore etmek istese öğretmen olmadan da anlardık bunu Sayın Hocam. Olay farklı!