Aeropress / Metal Filtre - Kağıt Filtre

'Aeropress' forumunda naif tarafından 27 Şub 2015 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. naif

    naif Yeni Üye

    İyi akşamlar forum ahalisi,
    Benim daha önce denemiş veya ilgilenen üyelere bir sorum olacaktı. Aeropress'te kullanılan filtrenin kağıt veya metal olması kahveyi, sonucu nasıl etkiler? Farklılıklar ne yönde olur? Ben kağıt filtre kullanıyorum metale geçmenin faydası olur mu?
     
  2. spongio

    spongio Isınmaya Başlayan Üye

    Bende Able Fine var. Ayrıntılı yorum yapacak kadar tecrübeli değilim, fakat kağıt filtreye göre daha zengin bir tat verdiğini düşünüyorum. Yeni çıkan bir filtre daha var: Kohi Labs adıyla. Able yerine onu tavsiye ederim, Delikleri daha ince.
     
  3. naif

    naif Yeni Üye

    Cevap: Aeropress / Metal Filtre - Kağıt Filtre

    Aşağıdaki linklerde güzel ve işe yarar incelemeler mevcut. (malesef ingilizce) İncelemeleri yapan nisan ağca. Aeropress kullanıcılarına okumalarını tavsiye ederim :)

    http://www.perfectdailygrind.com/2015/01/aeropress-filter-wars-comparison-of-aeropress-filters

    http://www.nisanagca.com/kohilabs/
     
  4. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Aeropress / Metal Filtre - Kağıt Filtre

    Şurada türkçesi var https://nisanagca.wordpress.com/2014/09/19/filtre-savaslari-aeropress


    SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  5. balcis

    balcis Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Aeropress / Metal Filtre - Kağıt Filtre

    youtube'da seattle coffee gear'ın bir videosunda cold drip için bu iki filtreyi kullandılar gibi hatırlıyorum. ayrıntısını hatırlamasam da kağıt filtre aromaları korumakta çok daha başarılı olmuştu. nispeten daha ince gözenekli metal filtreler varsa onları da denemek lazım.

    derken incelemeyi okudum benim yorumum haliyle detaysız kalmış diyebilirim. ayrı bir not olarak görmenizde yarar var.
     
    Son düzenleme: 1 Tem 2015
  6. tuncerize

    tuncerize Tuncer KÖSEOĞLU

    Cevap: Aeropress / Metal Filtre - Kağıt Filtre

    Metal filtreyi Türkiye ya da ebay üzerinden temin edebileceğimiz yerler hakkında link paylaşabilirseniz çok iyi olur.
     
  7. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Son düzenleme: 11 Ağu 2015
  8. presscoffee

    presscoffee Aktif Üye

    Cevap: Aeropress / Metal Filtre - Kağıt Filtre

    Herkese merhaba! Elimde standart ve fine olmak üzere iki farklı metal disk var.Fine olanı kullanırken kahveyi daha mı ince öğütmemiz gerekiyor? Ya da fine filtrenin amacı, tamamen farklı bir tat almak için midir?
     
  9. ahver

    ahver Yeni Üye

    Cevap: Aeropress / Metal Filtre - Kağıt Filtre

    Araştırmalarımfan öğrendiğim kadarıyla fine olanlar daha küçük delikli oluyor bu da tatsal olarak daha tatlı yaptığını söylüyorlar ve ayrıca bardağınıza daha az veya hiç kahve parçacığı geçmiyor. Kohi Labs ve Kaffeologie s gördüğüm kadarıyla baya küçük delikli.
     
  10. ismailcan19

    ismailcan19 Yeni Üye

    Cevap: Aeropress / Metal Filtre - Kağıt Filtre

    Acikcasi bu soruya net bir cevap bende arıyorum ama bulamadım sanırım siz de bulamadınız .
    Ben daha aromatik kahve içmek istediğim için standart filtre aldım fakat bunun yanına fine siparis vermek gerekli mi karar veremedim
     
  11. nando

    nando Isınmaya Başlayan Üye

    Nisan arkadasımız burda yaptığı denemeler ile aralarındaki farkı anlatmış.

    aeropress tarif Ar

    Bende Kohi Labs ın fine filtresini kullanıyorum memnunum, hatta kardesim bile ilk içtiğinde aa tatlı bi kahve olmuş demişti [emoji3] hem temiz parlak hem daha tatlımsı bir tad elde ediyorsunuz.

    [​IMG]


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  12. kahvemehmet

    kahvemehmet Yeni Üye

    Cevap: Aeropress / Metal Filtre - Kağıt Filtre

    Kohi Labs filtreyi nereden aldınız?
    USA'den sipariş edince sorunsuz geldi mi?

    Teşekkürler
     
  13. canyon

    canyon Yeni Üye

    Cevap: Aeropress / Metal Filtre - Kağıt Filtre

    Able Fine ve Kohi Metal Pabric kullanıyorum. Aynı öğütme derecesinde ikisinin arasında dağlar kadar fark var. En başta Able Fine kahveyi yeteri kadar süzemiyor ve kupada çok fazla partikül bırakıyor. Bu da filtre kahvenizin french pressimsi olmasına neden oluyor. Kohi'de ise partikül neredeyse kağıt kadarken tat olarak yine french presse yakın bir tat veriyor.
     
  14. kahvemehmet

    kahvemehmet Yeni Üye

    Cevap: Aeropress / Metal Filtre - Kağıt Filtre

    Peki Kohi'yi nereden aldınız?
    Türkiye'den temin edilemiyorsa yurt dışından sipariş edeceğim.

    Teşekkürler
     
  15. orneken

    orneken Yeni Üye

    Cevap: Aeropress / Metal Filtre - Kağıt Filtre

    Merhaba. Bu Kohi Labs ürünü ile Amazonda satılan Altura Premium çok benzer gözüküyor. Orada bazı yorumlarda kullanmaya başladıktan bir süre sonra teller kenarlardan kendini bırakmaya başladığını yazmış, biri elini kesmiş. Bu üründe de deformasyon oluyor mu ?
     
  16. paradise83

    paradise83 Isınmaya Başlayan Üye

    mokapot'umda kullanmak üzere aeropress filtresi almak istiyorum. filtre aldığınız ve önerdiğiniz bi yer var mı? hesaplı olup iş görmesi tercihimdir.
     
  17. Ufuk

    Ufuk Isınmaya Başlayan Üye

    Ben de aeropress'i hep kağıt filtre ile yapıyorum çok memnunum, ama metal filtreyi de denemek isterim. Alixpress gibi sitelerden sipariş eden kullanan var mı?
     
  18. monotros

    monotros Yeni Üye

    Aliexpress'tekiler çay süzgeci gibi duruyor. Uzun süreli kullanımda basınca dayanamayıp parçalanır gibi geldi bana.
     
  19. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Aliexpress'den metal filtre alabilirsiniz aylardır (belki yıl oldu) kullanıyorum sorun yok. Delicem diye uğraşmazsanız bir şey olmaz.
     
  20. monotros

    monotros Yeni Üye

    Tecrübe hissiyattan daha değerlidir. Öyle diyorsanız doğrudur, ben de bir deneyeyim o halde. Teşekkürler.