Aeropress nerden alınır?

'Aeropress' forumunda baristamc tarafından 20 Eki 2015 tarihinde açılan konu

  1. baristamc

    baristamc Yeni Üye

    merhaba arkadaşlar Aeropress almak istiyorum türkiyedeki fiyatlar ile ebuy ve aliexpress arasında arasında kaldım , yurt dışı sitelerde sahtesi olabilir mi emin değilim daha kötü plastik kullanılarak yapılmış replika ürünler olabilir mi?:confused:

    sizce nerden alınmalı kullanan arkadaşlar yorum yazabilire sevinirim.

    evde beko iş yerinde hario ve frenchpress kullanıyorum aeropress içtiğimde kahvenin body ve asiditesi daha çok hoşuma gitti kağıt filtre ile denedim

    sizce birde aeropress almalımı kendimimi kandırıyorum yeni bir oyuncak peşindemiyim:D

    teşekkürler
     
  2. cezve

    cezve Yeni Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Ben kahhve.com'dan aldim. Cabuk geldi memnunum. Amazon daha ucuz ama kargo falan koyunca fark iyice azaliyor. Dolar yukselmese iyiydi :)
     
  3. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Crateandbarrel da aratın orada vardı.

    SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  4. naif

    naif Yeni Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    En son coffeetopia'da satışta görmüştüm. Onun dışında internette de türkiyede satan yerler var. Bence yurtiçinden alın, dışarıdan ulaştığınızda aradaki farka değeceğini sanmıyorum :)

    Ben aeropressi çok seviyorum. Alırsanız memnun kalacağınız kanaatindeyim :)
     
  5. baristamc

    baristamc Yeni Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    çpğumuz bekoya 150 200 tl verdigmiz için bu plastik aeropress in 150 tl civarında para vermek nedense içimden gelmedi şimdiye kadar ama kahvesinide çok beğendim iş yerinde kullanlar var sanırım iç piyasadan bir kampanya falan yakalamak lazım
     
  6. spongio

    spongio Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Aliexpressden almayın. Orjinal degil, tipasi sorun cikartiyor. Malzemesi kotu. Sicak su ilr temas eden plastikten bahsediyoruz, 3-5 kurus icin kalitesiz almak mantikli degil, zaten sahtesi de ucuz degil, cok farketmiyor. Amazon'a bakabilirsiniz. Turkiyedende mira gidada var. Fiyatlari kendiniz karsilastirin.
    Birde yurtdisinda creamsupplies.co.uk adli site de satisini yapiyor.
     
  7. baristamc

    baristamc Yeni Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Cevaplariniz için tesekkur ederim en doğrusu iç piyasadan orijinal bir ürün almak
     
  8. Schwarz

    Schwarz Yeni Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Ben aliexpress'ten aldım yanında metal filtre hediyeside vardı, yukarda bir arkadaş tıpası sorun çıkarıyor felan demiş, uzun zamandır kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım, toplamda 70 tl gibi para ödedim, Bence hiç gerek yok 150 lira vermenize, sonuçta iki parça plastik, ileri düzey mühendilik gerektiren bir alet değil, tabi yine siz bilirsiniz para sizin.
     
  9. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Plastik+Sıcak+basınç. Bahsettiğiniz sahte ürünler insan sağlığını tamamen tehlikeye atan ileri derecede sağlıksız ürünler. Plastikle sıcaklık asla yan yana gelmemeli gerecekse özel malzemeler kullanılmalı. O 150 TL dediğiniz ürün 150 dereceye kadar sıcaktan ve basınçtan etkilenmeyen özel bir maddeden yapılma. Durum o kadar basit değil. 70 lira olan ürünün gıda ila temas onayı var mı o bile mechul iken bence alınacaksa 2014 yada 2015 üretimi orjinal aeropress alınmalı. 2014 öncesi üretim orjinallerde tamamen sağlıklı bir malzeme değil.
     
  10. Tankut

    Tankut Yeni Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Aeropress in Türkiye ithalatçısı geçen seneye kadar Mira Gıda idi..Son durumu bilmiyorum.Ben Kahve Fabrikasından almıştım.Hatta ürünün altında Mira'nın etiketi vardı.Bu,satan diğer firmaların ürünü buradan temin ettiklerini gösteriyor.1 yıl önce 127 tl almıştım..Tam Ali EXPRESS ten yarı fiyatına sipariş edecekken bu forumda bir arkadaşın sorun yaşadığını ve memnuniyetsizliğini okuyunca orjinaline yönelmiştim.ve hiç pişman olmadım.Sonuçta bu gıdayla ilgili bir aparat ve sağlıkla ilgili bir durum..üç beş aranmamalı diye düşünüyorum..
    350 adet filtre dahil 146,5 tl.
    AeroPress® - AeroPress® - Mira Gıda Turizm ve Ticaret A.Ş.
     
    Son düzenleme: 30 Haz 2016
  11. Yirgacheffe

    Yirgacheffe Necdet Âgâh - Bonarri Coffee

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    USA 'deki aeropress ürünleri de Çin üretimi. Bakmayın hepsinin kutusunda Made in USA yazdığına. ;)

    Bu nedenle Aliexpress'deki aeropress ürünleri ile "orjinal" dediğimiz ürünler arasında bir fark yok.
    Eğer şanssızsanız hatalı üretim sonucu bir ürün gelebilir. Tek sıkıntısı bu. En azından yurtiçinde bir sıkıntı olduğunda muhattab bulma imkanınız mevcut.
     
  12. CoffeeBosnjak

    CoffeeBosnjak Aktif Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Arkadaşlar ben bir sipariş verdim de amazon.de' sitesinde , sipariş verildikten sonra sepetteki bir ürünüm aeropress'ti iptal edebiliyormuyuz ürün hakkında kararsızım şu an almaktan vazgeçeceğim o ürünü çünkü kargoya verilene kadar siparişi değiştirebiliyorsunuz diye bir duyum almıştım bu doğru mu . aeropress filtrelerinin çok pahalı olduğunu duydum bütçem aeropress için çok fazla para harcamaya müsait değil , Ne yapmalıyım ?
     
  13. semihselcuk

    semihselcuk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Siparişi iptal etmeye çalışın amazon.de karttan para bir süre sonra çekiliyor öncesinde iptal edersiniz sıkıntı çıkmaz. Ayrıca para çekilse bile amazon a mail atarsanız yardımcı olacaklardır.
     
  14. delitazz

    delitazz Yeni Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    aliexpressden alma ben aldim evde duruyo . kullanmiyorum sicak suyu koyunca uZerindeki yazilar silindi kasigi soyuldu tam kapanmiyo :) ucuz diye aliyi tercih eetme

    m8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  15. karabelen

    karabelen Yusuf Karabelen

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Bildiğim kadarıyla aeropress pakein içinden 300 filtre çıkıyor ve 350 adet filtre 18tl. Metal filtre ayrıca almak isterseniz oda 60 tl ki oda tek kullanımlık değil bir kez alıyorsunuz. Şahsen metal filtre çok gerekli görmüyorum. İçinden çıkan filtre sizi uzun süre idare edecektir. Karar sizin tabiki ☺

    https://kahhve.com/aeropress-filtre-filtreler
    https://kahhve.com/able-metal-aeropress-filtresi-fine-filtreler
     
  16. aldarion

    aldarion Yeni Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Aeropress filtrelerinin pahalı olduğunu nerden duydunuz bilmiyorum ama kağıt filtreler arasında belkide en ucuz filtre aeropresindir. 360 tanesi ortalama 20 lira ve yıkayıp 2 3 kez kullanbilirsiniz. Kahve içme sıklığınıza göre 1 2 yıl yetecektir. Ayrıca aeropresin yanında da 360 tane filtre veriliyor olması lazım .Sadece filtrelerin fiyatından dolayı vazgeçtiyseniz tekrar düşünün bence .
     
  17. CoffeeBosnjak

    CoffeeBosnjak Aktif Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Çok teşekkürler siparişi iptal etmemeye karar verdim , fakat bir aeropress kullanıcısı iseniz bana güzel yanı varsa anlatabilir misiniz almaya değer bir ekipman mıdır yoksa aldıktan sonra hüsran'a uğramak istemiyorum. '' bir kaç kez kullandıktan sonra sıkılacaksam hiç almayayım daha iyi beklentilerimden fazlaysa sıkılırım büyükihtimal ''
     
  18. aldarion

    aldarion Yeni Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Ben yurtta kaldığım için hem hızlı olması hem de gooseneck kettle gerektirmemesi nedeniyle kullanıyorum memnunum. Sizin kettle alma imkanınız varsa hario v60, chemex gibi pour over tarzı ekipmanlardan daha memnun kalabilirsiniz. İmkanınız varsa da üçüncü dalga kafelerinden birinde deneyip ona göre alın. Ama onlarında filtreleri pahalı.
     
  19. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Cevap: Aeropress nerden alınır?

    Aeropress, V60 ve Chemex farklı beğenilerin farklı ihityaçlarına cevap verir. Dolayısı ile Aeropress ile demlenen kahve kimine güzel gelirken kimi hiç beğenmeyebilir. Bu nedenle objektif bir cevap bu konuda mümkün değil. Ben kendi adıma Aeropress ile demlenen kahveden çok fazla keyif almıyorum.

    Aeropress tercih eden kişi daha yoğun gövdeli ve espresso benzeri bir deneyim için bu ürünü kullanır. Chemex ise filtresi kalın olduğu için acımsı tonları tutuyor ve daha berrak bir deneyim sunuyor. V60 bana göre ikisi arasında duruyor ve (tamamen kişisel görüşüm) iki tarafında iyi yönlerini barındırıyor. Bu nedenle tercihim V60 olmuştu.

    Sorunuza tekrar dönecek olursak [MENTION=889]aldarion[/MENTION]'un ifade ettiği gibi gidip deneyin ve ona göre karar verin. Buradan objektif bir sonuç çıkartmanız mümkün değil. Hangi demleme yöntemini beğeniyorsanız ona yatırım yapmaktan çekinmeyin. Daha ucuz olduğu için çok da hoşunuza gitmeyen bir yöntem ile demlenen kahvenin ne anlamı var?
     
  20. majestece

    majestece Isınmaya Başlayan Üye

    kahvetrip bunu beğendi.