The Monk of Mokha - Dave Eggers

gazelle

Aktif Demleyici
Katılım
25 Ocak 2022
Dun ve bugun ofiste kahve yaparken mutfaga ugrayip yaptigim kahvelerden birer yudum tadan yasca epey buyuk bir Hollanda'li is arkadasim bu kitabi okuyup okumadigimi sordu. Mutlaka okumalisin sen diye israr edince ben de burada paylasayim dedim. Kitap okumayi seven kahve severler icin keyifli bir okuma olur diye dusunuyorum. Ben de yakinda alip okumaya baslayacagim.

Kitap, San Francisco'da büyümüş, eski Yemen kahve kulturunu diriltmeyi hayal eden fakat cikan ic savas ile kendini Sana'da kapana kısılmış bulan genç bir Yemen/Amerikalı gencin gerçek hikayesi imis. "Yirmi dört yaşındaki Mokhtar Alkhanshali okul parasini odeyemeyecek bir durumdadir ve kapici olarak calismaktadir. Ayni zamanda Yemen'in kadim kahve kulturune karsi bir hayranligi var. Yemen'e gitmeye karar veriyor, sayısız çiftliği ziyaret ediyor, örnekler topluyor ve kırsal kesime gelişmiş tarım yöntemleri getirme gibi planlar yapiyor."

Amazon'da audiobook secenegi icin 'free with your audible trial' yaziyor, ilgilenenler olur belki.

 

gazelle

Aktif Demleyici
Katılım
25 Ocak 2022
Epey once listeme aldigim bu kitabi bir kac hafta once okuyabildim. Oldukca surukleyici, kahveyle uzaktan yakindan ilgilenen herkesin sevebilecegini dusundugum, surukleyici bir kitap; basladiktan bir kac gun sonra bitirdim.

Oykunun bir yerinde adi gecen Blue Bottle Coffee saniyorum aramizdan bazi arkadaslarin asina oldugu bir kavurucu. Ayrica Willem Boot da hikayeye bir sekilde dahil olmus isimlerden.

Son olarak, kitaptaki hikaye basindan gecen Mokhtar hayalini bir sekilde gerceklestirmis: https://portofmokha.com/pages/team
 
Üst