Breville Bes 840xl Dolandırıcılığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kahveanalisti

Aktif Demleyici
Katılım
17 Eki 2017
Dolandırıldığım için başlığı değiştirdim. olay açıkça diğer postlarda yazıyor.
 
Son düzenleme:

bulcum

Aktif Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
1) Ya ürünü aldığınızı sanıp büyük bir hataya düşüp aldatildiniz

2) Ya da bu ürünü satan kişiyle organize biseyler çeviriyorsunuz

Çünkü satıcı şimdi ürününü bana satacağını söyledi.

Bu arada ürün sizde ise itibarınız için lütfen kisa bir video çekin burda paylaşın
 

bulcum

Aktif Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Arkadaşlar sahibinden üzerinde ilanı açan da burada bunu satmaya çalışan da iyi niyetli değiller. Malum sitede düzenli olarak sahte Breville ilanları verilmekte. Lütfen dikkatli olunuz.
 

kahveanalisti

Aktif Demleyici
Katılım
17 Eki 2017
valla hocam ben aldım parayı yolladım. birazdan kargoya vericem dedi. ben hiç aklıma gelmedi sahte breville ilanı vermek arkadaş.
 

Epiphone

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ocak 2017
Konum
İstanbul
Muhtemelen kargoya vermeyecektir. Ben böyle 2-3 ilan görmüştüm. İnşallah kargo size ulaşır.Bol şans
 

jumaru

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Eyl 2017
sahibinden'deki ilan dolandırıcı ilanı. genelde hekimhan, ünye gibi istanbul, ankara gibi büyük şehirlere uzak yerlerden breville ilanı verilir. hepsi hediye gelmiştir, acil nakit ihtiyacından satılır ve hiçbirinde telefon numarası yoktur. bu tip ilanları çözmek için satıcının sattığı diğer ürünlere tıklayın hepsi aynı gün içinde verilmiş normal fiyatının çok altında olan sıfır ürünlerdir. breville'le birlikte 3000 liralık apple saati 500 liraya satarlar.

para yolladıysanız üstüne bir bardak su için ava giderken avlanmışsınız. üstelik breville bes 840 gibi bir ürünü bu forumda o fiyata satmanız da neredeyse imkansız. keşke biraz forumu okuyup hakim olsaydınız.
 

Epiphone

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ocak 2017
Konum
İstanbul
Ben de şimdi denemek için mail attım 2-3 kere daha böyle denk gelmiştim.Elden ürünü veremeyeceğini acil nakit ihtiyacı olduğunu para gelince kargolayacağnı söyledi
 

paradise83

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Tem 2018
@netcanavari özellikle video paylaşımlarını ilgiyle ve severek takip ettiğim biriydiniz.

bu başlığa olan ilk mesajınızda "ürün bana hediye geldi" ifadesini kullanmıştınız ve onu silmişsiniz. siz de iyi niyetli değilsiniz ne yazık ki. umarım ava giderken avlanmamışsınızdır. bir özür borcunuz olduğunu düşünüyorum ayrıca forum üyelerine.
 

kahveanalisti

Aktif Demleyici
Katılım
17 Eki 2017
hocam haklısınızda biraz hala beklenti içindeyim hepsini sildim. çünkü şu an dolandırıldım mı hala emin değilim adam telefon açıyor yolladım diyor. kafayı yiyecem özür dilerim merak etmeyin sadece ilanı silmek istedim çünkü tam bir rezillik yani.

elimde belgeler ile ses kayıtlarıda alıyorum en azından başkaları mağdur olmasın diye ilerletiyorum görüşmeleri.

evet bende hediye diye yazdım ilandan hediye olan birisnden aldığımı söylemek için.
 

agumrah

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2018
@netcanavari isimli arkadaşın başka bir platformda dolandırılıp dolandırılmaması beni ilgilendirmez. O, söz konusu ilanı veren kişi ile kendisi arasındaki bir problemdir. Ancak, henüz elinde olmayan (ve muhtemelen olamayacak ) bir ürünü buradan misli fiyatla satmaya kalkmak hem de bunu yalan söyleyerek yapmak en hafif tabiri ile ayıptır ve terbiyesizliktir.
Yazmadan geçemedim. Gönlü güzel tüm forumdaşlara iyi günler dilerim...
 

kahveanalisti

Aktif Demleyici
Katılım
17 Eki 2017
şimdi hocam burada yapmaya çalıştığım şey tamamiyle ticari idi. yani piyasada uygun fiyatlı arbitraj dediğimiz bir durum. adam almanyadan getirir fiyatını koyar bende alırım ama bu konuda yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. ben parayı gönderdiğim için ilanı açtım. yoksa açmam.

yürüttüğüm mantıkta şuydu: malatya'da adam ilk olarak breville bes 840xl nereden bulabilir veya kime satabilir ? ondan dolayı bir etken. ayrıca interneti araştırsa muadili yok ve de ben bunu amazondan gümrük vergili getirsem ne kadar olur diye bir hesap yaptım ki amerikadaniste.com bana 3500 lira gibi bir fiyat biçti. bende bu hesaplar üzerinden bir fiyat belirledim. evet kazıklandım evet kandırıldım. ama bu hesapları yaparken amacım terbiyesizlik değildi. basit bir kandırılmaca. yarında ses kayıtların koyarım dinlersiniz. evet avlandım, belki bir breville sevdam bana pahalıya patladı. ama ben gönderirken kimseyi kandırmayı hedeflemezdim. bir de insanın aklına breville'den kandırmak hiç gelmez yani basit bir adam gibi geliyor sesi. neyse 2 tane numara 1 hesap numarası 3 ses kaydı var elimde. gidip kimseye başvurmayacağım ama forumda acayip bir deneyim oldu. ne diyeyim. hatta bu arada ben diğer filtre kahve makinesi ilanınınıda kendime almak için istedim o da satıldı diyince ilginç demek ki cidden birileri ihtiyaçtan satıyor dedim. yani burada art niyet bende yok. ben sadece küçük bir fırsattan yararlanmak istedim. bunu ben amazon.com'dan getirttiğim bir lg marka saati türkiye'de 2 katına satılıyor diye gördüğümde gittigidiyor'a koyup nerdeyse 2 katına satarakta elde etmiştim. yani bu birazda ticari fırsat değerlendirmesi denebilir. ha bu 1 kere oldu sonra türkiye'ye aynı saat geldi ve daha düşük fiyattan satıldı. ama bu arbitraj idi bir anlamda. neyse olay sebebi bunlar

tekrardan özür dilerim.

edit: bu arada adam siteden ilanı kaldırdı.
 

ferrotello

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ağu 2018
Konuyu açan arkadaş sahibinden.com’da 750 tlye ürünü alıp 3400e aynı ürünü (ürün kendisine ulaştıktan sonra) satmaya çalışıyor, olayı ben yanlış anlamadım, değil mi?

Vay anam vay, insanlar burada birbirine yardımcı olmak için var, böyle bir şeyi yapmayı geçtim, bunu düşünmek ve planlamak bile korkunç.
 

Sabritur

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ağu 2018
Konum
MARDİN
dün benimde dikkatimi çekmişti ama bu satıcıyı sahibinde.com sitesiine şikayet ettim dolandırıcı olduğunu tahmin etmiştim yalan söylüyorlar ikinci ilanına yani diğer ilanna baktım oda filtre kahve makinesi ulan dedim hep kahve makinesimi hediye gelir diye satıcıyı şikayet ettim..
 

paradise83

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Tem 2018
@netcanavari'nin bende kredisi vardır, ben kendi adıma özrü kabul ediyorum. açık sözlülükle yapmaya çalıştığı şeyi de anlatmıştır. evet bu fırsatçılıktır, herkes bunu tasvip etmez ama ben kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum. olayı tatlıya bağlayalım.

arkadaş da bizi gelişmelerden haberbar etsin, breville gelirse 1.500'den alırım artık :D
 

Sabritur

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ağu 2018
Konum
MARDİN
allahımı şükürler olsun ki şu ana kadar haram lokma geçmedi ne benim ne çocuklarımın boğazından bugün 100 euro bozdurdum adam bana 720 tl vereceğine 820 tl verdi hemen dükkan içinde 100 tl sini iade etttim pişman değilim gururluyum ya rabbim sen bizi haramdan koru..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst