Delonghi Dedica Ec685 Nasıldır ? Makineyi Kullanan Var Mı ?

  • Konbuyu başlatan ziyretci3
  • Başlangıç tarihi

paradise83

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Tem 2018
Herkese yorumları için teşşekür ederim sanırım bi aksilik çıkmazssa ay başlangıcında cihazı alacagım V60 ve Espressoda kullanmak üzere elektrikli degirmen tavsiyeniz varsa alabilirim
ecp35.31 modelini incelediniz mi?

aralarındaki fark 685in thermoblock 35.31'in ise boiler sistemini kullanması.
https://www.letsgrindsomecoffee.com/coffee-101/thermoblock-vs-boiler/
yukarıdaki linkte avantaj ve dezavantajları belirtilmiş. ev için thermoblock makineler daha kullanışlı gibi ama lezzet farkı var mı bilmiyorum.
 

qhunter

Yeni Kahvesever
Katılım
8 Eki 2018
Konum
Bandırma
Merhaba , açıkçası forumda pek sevilen bir makina olduğunu söyleyemem ancak bu zamlı fiyatlara rağmen alınabilir diye düşünüyorum çünkü piyasada çok ciddi rakamlar konuşuluyor .

Ürün hafif ve küçük , üniversite öğrencisi olarak kabin boy valizime koyup taşıdım . 3 ay boyunca 3 farklı şehirde yaz boyu kullandım makinayı .
40 sn de ısınmasını çok kullanışlı buluyorum , kahve yapmasam dahi sıcak su için tercih ediyorum . Sık kullanmasam da süt köpürtme çubuğundan şikayetçi değilim , iş görüyor . El alışkanlığı kazanınca pratik kullanım sunuyor makina . Üst fincan ısıtmasından performans beklentiniz olmasın , çok da mühim sayılmaz .

Ancak eksikleri tabii ki var bu yüzden makinayı geliştirmekte yarar görüyorum .
1- Kutudan çıkan plastik tamper ile vedalaşıp düzgün bir tamper edinmek.
2- Basınçlı kahve sepetinden uzaklaşıp basınçsız bir sepet edinmek.

3- Tercihe bağlı * Doğrama ustasına uğrayıp portafiltrenin alt haznesini kestirdim ve memnunum .
(Asıl nedeni plastik hazne vasıtasıyla kahvenin fincana akması.)
4- Tercihe bağlı * Süt köpürtme çubuğu değişilebilir.
(Garantim bitince bunu yapmak var aklımda )

Bu şekilde makinadan alınan keyfin çok yükseleceğini düşünüyorum .
Ve binlerce liralık makinalar alamayan bizler için gayet beğendiğim bir alternatif.

Yanlışım olduysa hoşgörün , umarım yardımcı olabilmişimdir .

Merhaba. Basınçlı sepetin yerine basınçsız alınca kahve kremasında bir değişiklik oluyor mu? Mutlaka portafiltreyi de dibsiz yapmak gerekir mi? Üretici basınçlı sepet neden koyuyor bunca değişik yapana rağmen anlamış değilim..
 

muratdincer60

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Şub 2018
Merhaba. Basınçlı sepetin yerine basınçsız alınca kahve kremasında bir değişiklik oluyor mu? Mutlaka portafiltreyi de dibsiz yapmak gerekir mi? Üretici basınçlı sepet neden koyuyor bunca değişik yapana rağmen anlamış değilim..

Merhaba,
Anladığım kadarı ile basınçlı sepet ile daha stabil sonuçlar alınıyor. kullanıcı hatalarını göstermiyor. örneğin starbuckstan kahve al, çektir, koy kaşığa bas plastik temperiyle tak makineye al espressonu. istiyorsan sütünü ısıt ekle. adı üstünde ev tipi giriş makinesi deniyor. tüketici için stabil, hızlı ve kolay sonuç

fakat basınçsız sepete geçtiğimde, damak zevkime ve çekirdeğe göre çok daha fazla seçeneğe sahip olduğumu farkettim. kendimce daha ince ayarlar yapabiliyorum. tamp konusunda, eklenen kahve miktarı, öğütme derecesi, sıcaklık gibi bir sürü şey ile ince ayar yaparak güzel sonuçlar alabiliyorum.

krema konusunda ise her zaman dendiği gibi kreması az olan kahve kötü kahve değildir. çekirdeğe göre değişir bu işler. fakat basınçsız filtrenin verdiği tamp ve öğütüm derecesi özgürlüğü ile aynı çekirdek ile çok daha güzel kremalar alabiliyorum.

bu bir gelişme ve öğrenme süreci. basınçlı ile kullanırsınız, sonra basınçsız kullanırsınız. o da yetmez daha güzel makinelere geçmeye çalışırsınız.

Saygılarımla,
 

Psychoffee

Yeni Demleyici
Katılım
8 Mar 2022
1-DeLonghi 35.31 nasıl bir cihaz?
2-DeLonghi 35.31'e alternatif daha iyi ne var?
2-DeLonghi EC685 ile karşılaştırıldığında ne gibi yorumlar vardır?
 
Üst