Filtre Kahve Makinesi Aldim, Ogutucu Ve Cekirdek Tavsiyesine Ihtiyacim Var

galmar

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Eki 2018
Herkese merhaba. Delonghi ICM2.1B modelinden aldim 3 gun once. Kendinden filtresi var ancak kagit filtre kullanirsam daha mi iyi olur? Bir de cekirdegi kendim alip kavurup ogutmek istiyorum.(biraz arastirdim, sanirim maliyetli bir is bunu gecelim:DOgutucu icin uygun fiyatli sözen demisler genelde bunu nereden siparis edebilirim? Cekirdek kavurma islemi zahmetli bir is mi? Cevaplar icin simdiden tesekkuler.
 

jackosman

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Mar 2016
Tavada bir kavurmaya başla bakalım , belki hoşuna gider ilerletirsin evde kavurma işini . Kağıt filtre plastik düzeneklerden daha çok tavsiye edilir , üstatlar öyle der .
Çekirdekleri sanalbaharat.com dan sipariş edebilirsin , etiyopya yirgacheffe ya da sidamo. En azından temel tatta olanlar ki ben de tavsiye ederim . Al yeşil çekirdeği , emaye bir tencereye koy kapat kapağı sallayarak kavur bakalım . Kokuya ölecek misin yoksa kolum koptu mu diyeceksin göreceğiz ;) Aramıza hoş geldin .
Sözen değirmen için internet araştırması yap hangisi en ucuz ise alabilirsin ama 1 yılı çok görür mü görmez mi bilemedim . Şunu tavsiye etmekte kararsızım , ufak ufak maddi anlamda kasmayacak şeyleri alıp başlaman mı daha mantıklı yoksa bir alıp pir alman mı ... Delisi olursan bu işin, bu sözenler hatta filtre makinen bile boşa çıkacak gibi ; kaldı ki tek kişi isen filtre makine lezzet bakımından çok tatmin etmeyebilir zaten .
V60 tarzı ya da beni mest eden moka pota da geçiş yapabilirsin .
 
Z

ziyretci3

Guest
Çekirdek kavurma işi öyle çok basit bir işlem degil baştan söyliyim giriş çıkış sıcaklıklarını takip etmeniz lazım felan çizelge üstünden gitmelisiniz biraz zor.Kavrulmuş çekirdek daha çok tercih edilen bir şey Metal filtre çok iyi süzemez partikül sorunu yapar buda fincanınızın acılaşmasına sebep olur o yüzden kagıt filtre tercih ediyoruz genel olarak.Degirmen olarakta ucaza sözen tavsiye ediliyor otomatik degirmen alacagım diyorsanda k79 yada Severin alabilirsin 300-400 Tl civarı sıfırları 2.elde yarı fiyatına bulunuyor.
 

galmar

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Eki 2018
Cevaplar icin tesekkurler. Tchiboda 150 tlye bir ogutucu var onu siparis ettim deneyecegim, bir de freenautilus hocamdan elek siparis vermeyi dusunuyorum. Baslangic icin bu sekilde yapacagim ileride artik v60 vs yavas yavas degisimi yaparim:D
 
Üst