Kopi Luwak Kahvesi; Dünyanın en pahalı kahvesi. Ama ne pahasına ? Video*

Cakirilekahve

Aktif Demleyici
Katılım
30 Tem 2018
Konum
konya
Hocam bu hayvanın bütün gün oturup kahve yemediğini biliyoruz değil mi ? Meyveler diyetlerinin çok küçük bir kısmı. Ve normalde çok ürkek hayvanlardır insan olan bölgelerde yaşamazlar "kimseye ait olmayan" vahşi yetişen kahve ağaçlarını ziyaret ederler genelde.

Eğer burası mandıra&tavuk forumu olsaydı oturur konuşurduk. Kahve forumu olduğundan Kopi Luwak gibi içinde kahve geçen hayvan eziyetlerini konuşuyoruz.

Neyse ne diyeyim afiyet olsun.
#cutthecrap

Kahve bahçelerinde de insanlar 7/24 nöbet tutmuyorlar. İllaki gelip yiyecektir. Endonezyada doğal ortamda yetişen sahipsiz kahve ağaçları var mı bilmiyorum. O yüzden neticede o hayvanın yediği kahve para etmese her yediği kahve meyvesi göze batar.

İkimiz de hayvanları düşünüyoruz. Kendimizce doğru olanı savunuyoruz. Ben insan ile doğanın karşılıklı fayda görmesinde bir sakınca görmüyorum. Kültürel olarak Endonezya halkının zamanında çektiği çilenin yani sömürgeciliğin, insanlara olan kötü etkilerini hatırlatması bakımından da önemli bir dünya mirası olduğunu düşünüyorum. Doğal olanı desteklemek gerekirken kafeste olanı hakir görmek bence en güzeli.
 

puspus

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Kas 2012
wild olanı yabancı bir belgeselde izlemiştim. yerel bölge halkı da toplayıcı olarak payını alıyordu. hatta halktan biri ormanda-hayvanın yaşam alanında- hayvana özel wc yapmıştı hayvan da alışmış dışkısını oraya bırakıyordu. halkta topladığı kahveli dışkıları alıp fabrikaya götürüyor, fabrika analizini yapıp toplayana ücretini veriyordu. hayvanın doğal ortamından kopmadığı, her tarafın kazandığı bir sürece karşı çıkılmaz ancak kafes falan barbarlık. wild ve kafesi de ayırt edemiyeceğimiz için de en güzeli tercih etmemek.
 

Wolky

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Ara 2017
Hocam gezen luwak olacak. gezen olmazsa kıymeti yok, hep ilaç :D

Şaka bir yana ben de hiç düşünmemiştim hayvan hakları açısından, endonezyalı arkadaşlara bir sorayım hayvanların durumu hakkında.

Olaya fiyat-performans olarak bakacak olursak olay net, gerçek luwak kahvesi için konuşuyorum, o fiyata A-LIN-MAZ, değmez. 1. kalite örneğin sumatra aceh gayo arabica'nın aynı marka ambalaj, normali ile luwak olanı arasında yanlış hatırlamıyorsam 7-8 kat fiyat farkı vardı. Bende o kahvenin hakkını verecek öğütme ekipmanı yok bir kere farkını anlayayım.
 
Üst