Brew Timer'dan Merhaba :)

Warwicky

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Ara 2018
Selamlar,

Yaklaşık 6 ay önce başlayan üçüncü nesil kahve demleme merakımızla, sizlerin de işine yarayabileceğini düşündüğümüz bir uygulama geliştirmeye karar verdik ve izninizle sizlerle paylaşmak istiyoruz :D

Kahvenizi demlerken kendi tariflerinizi kolayca tanımlayabileceğiniz ve demleme esnasında anbean kullanabileceğiniz bir uygulamadır.

Uygulamamız, saniye saniye, su dökme hızına kadar sizi yönlendirirken daha net sonuçlar alacağınızı umuyoruz.

Uygulama ile ilgili geri dönüşleriniz bizim için değerlidir, her türlü tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyoruz.

Ayrıca benim tarifim zaten çok güzel diyorsanız, paylaşmanız halinde tarifinizi uygulamada yer alan hazır tariflere dahil etmek üzere değerlendirmeye alacağımızı bilmenizi isteriz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apptivity.brewtimer
 
Son düzenleme:

MrHesap

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Kas 2016
Bende buradaki kıdemli üyelerden çok iyi dönüşler alabilirsiniz uygulamanız için.
Yeni üye ve ilk mesajınız olduğunu düşünerek forumu iyi bir karıştırmanızı ve ilgili kişilere ulaşarak destek alacağınızı düşünüyorum.
 

metehan

Tecrübeli Demleyici
Katılım
30 Kas 2012
Konum
ANTALYA
Hoşgeldin,çok güzel olmuş uygulama. Kendi tarifimi ekledim bile. Bu arada kendi tariflerimizi paylaşabilsek çok güzel olur.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2018-12-28-15-00-43.png
    Screenshot_2018-12-28-15-00-43.png
    183.8 KB · Görüntüleme: 61

yasyas

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Eki 2014
Güzel düşünülmüş uygulana elinize sağlık İOS olsaydı denemek isterdim
 

ebtt

Tecrübeli Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
ıos yakında geleçek mi?
Yoksa öyle bir olasılık yok mu?
 

NL35

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Ara 2018
Baya çetrefilli bir iş, ben basıyorum düğmeye yapıyor makine :D
 

Warwicky

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Ara 2018
Güzel yorumlarınız için teşekkür ediyoruz. IOS versiyonu şimdilik yok. Tarif paylaşma ile ilgili dönüşleriniz için de teşekkür ediyorum ilerleyen zamanlarda kendi aranızda da paylaşım yapabileceksiniz :D
 

kahveadam

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ocak 2019
Elinize sağlık, bir mühendis ve kahve sever olarak çok beğendim umarım hak ettiği değeri görür. :D
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

bulcum

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Aeropress tarifleri için çok güzel iş görüyor. Ellerinize sağlık. Ama yine de sesli uyarı bekliyorum;)
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Merhaba,

Uygulamayı biraz inceledim.

Hemen gözüme çarpanları söylemek isterim.

Tarif sayısı çok sınırlı, özellikle aeropresste insanlar farklı tarifleri denemek için uygulama kullanıyorlar. Bu tariflere youtubede bulunan bir çok şampiyon tariflerini ekleyebilirsiniz.

V60 için özellikle 1x yapıldığında ve 2x yapıldığında ciddi farklılıklar oluşuyor. 1x için verdiğiniz öğütüm kalınlığıyla 2x yaparsak aşırı acı bir kahve içeceğimizi biliyorum, bunlar düzeltilmelidir veya 2x, 3x gibi farklı boyutlar en azından V60 için verilmemelidir.

Kendi tarifimizi ekleyebildiğimiz veya en azından tanıdıklarımızla paylaşabildiğimiz bir yazılım geliştirirseniz çok iyi olacağını düşünüyorum.

Şu anki izlenimlerim bu kadar.

Saygılar,
 

emretoros

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Haz 2018
Gayet güzel olmuş elinize sağlık. V60 ile ilgili kahve miktarı sınırlanabilir, 3x gibi bir değerde V60 demlemek mantıksız zira. Dil seçeneği eklenebilir. Bir de esas olarak benzer uygulamalardan nasıl farklılaşacaksınız onu düşünmekte fayda var.
 

Warwicky

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Ara 2018
Geri dönüşleriniz için teşekkür ediyorum. Uygulamamız halen açık beta aşamasındadır.

Kısa bir süre sonra güncelleme çıkacağız. Detaylarını ise güncelledikten sonra paylaşacağım :D
 

Coffeenomy

Yeni Demleyici
Katılım
14 May 2017
Ben de indirdim uygulamayı tebrik ederim girişiminiz için. Kullanıcı deneyimi arttıkça gelişmesini de keyifle takip edeceğim. Yalnız bizim ülkemizde yeni bir fikire, projeye katkı amacıyla deneyimlerini paylaşanlar olduğu gibi küçümseyen, aşağı çekmeye çalışan da çok olur. Siz forumda da bunlarla karşılaşırsanız fazla kulak asmayın paylaşımlarınıza devam edin.:D
Sevgiler
 

Warwicky

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Ara 2018
Merhabalar,

Uygulamamızın yeni versiyonunu açık beta sürümüne yayınladık.

Değişiklikleri ise aşağıya sıralıyorum.

- Artık kendi aramızda tarif paylaşımı yapabileceğiz veya istersek tamamen başkalarından izole şekilde tariflerimizi oluşturmaya devam edebileceğiz.
- Başkalarına ait beğendiğimiz tarifleri beğen butonu ile sıralamada yukarıya taşıyabileceğiz. (Size ait tariflere yalnızca başkaları oy verebilir) (İleride oluşturacağımız ödüllü yarışmalar için bir nevi ön hazırlık diyebiliriz)
- Paylaşılan en yeni veya en iyi tarifleri görüntüleyebileceğiz. Dilersek kullanabileceğiz :D

-Uygulamanın altyapısında yaptığımız değişikliklerden dolayı bugüne kadar yarattığınız tarifler artık geçersiz olacak ve listelenmeyecektir. Uygulamanın halen beta aşamasında olduğunu bildiğiniz için bizi anlayışla karşılayacağınızı umuyorum :D


Güncelleme dışında yukarıda yazılan bazı yorumlardan dolayı bilgilendirme yapmak istiyorum.

-Tariflerinizi 1x dışında bir oranla kullanmak yüzde yüz doğru sonuç vermeyecek ancak bazı durumlarda hızlıca farklı oranlarda yapmak isteyebilirsiniz diye ekledik, böyle bir durumda kahve ile birlikte kullanılacak su oranı da değişmektedir bunu hatırlatmak isterim. Yine de istediğiniz şekilde tarifleri kopyalayarak (klonlama) kendi damak zevkinize göre değişiklikler yapabilirsiniz.

-Uygulamada yer alan tarifler size başlangıç noktası olarak verilen tariflerdir, buradan yola çıkarak yeni tarifler oluşturmanız sizi en güzel sonuca ulaştıracaktır :D

-Uygulamada İngilizce ve Türkçe dışında Almanca, Fransızca, Portekizce, İtalyanca ve İspanyolca dil desteği bulunmaktadır. Uygulama dili, işletim sisteminizin diline göre otomatik olarak ayarlanmaktadır.

Ve son olarak uygulamanın betada olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum :D Aldığınız hatalar veya önerilerinizle geri dönüşlerinizi bekliyoruz.

Teşekkürler.
 
Üst