Satıldı Gaggia Baby Twin 2008 (bakım Gerekli)

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
Merhaba,

1 yıl önce yurtdışından ikinci el olarak aldığım Gaggia Baby Twin makinemi Lelit için kaynak yaratma amacıyla satıyorum. Öncelikle belirtmem gerekir ki bu makinenin elden geçirilmeye ihtiyacı var ve uğraşamayacak arkadaşlar ilgilenmesin. Ben de uğraşırım adam ederim diye düşündüm ama maalesef vakit bulamadım ve satma kararı aldım.

Öncelikle uğraşılması gereken problemleri yazıyorum:

1. Grup başlığına gelen grup basıncı idealden fazla. (Bekolarda da aynı sorun var bildiğiniz gibi)
2. Buharı açtığınız zaman genellikle buhar kesik kesik geliyor. yani 2-3 saniye geliyor anlık kesiliyor, 2-3 saniye geliyor anlık kesiliyor böyle böyle tekrar ediyor. bazen bu sorun hiç olmuyor ve inanılmaz kuvvetli bir buhar üflüyor. buradaki sorunun nedenini bulamadım.
3. Belki de en çok baş ağrıtacak sorun. Makine dijital panelli. Bazen makineyi yeni açtığınızda, ısınana kadar olan sürede shot veya buhar alıp işlemi bitiriyorsunuz ve 20-30 saniye sonra bir bakmışsınız kendi kendine bir shot almaya daha çalışıyor. Bunun en sinir bozucu olduğu kısmı shot almadan önce flushing yapıyorsunuz ve tam portafiltreyi takarken su akmaya başlıyor. (bir iki kere başıma geldi ama sinir bozucu)

Sorunları baştan detaylıca yazdım ki alıp hemen kullanırım mutlu olurum hayali olan arkadaşlar almasın.

Ürünün özelliklerine gelince:

- 3 way selenoid valf var.
- Yalandan 2 kazanlı. Aslında 1 buçuk kazanlı demek daha doğru olur. Deneysel bir sistem yapmışlar. Bir büyük kazan bir ufak kazan. Gerçek çift kazanlı makine gibi aynı anda shot alırken süt köpürtemiyorsunuz. ama buhar alma süresini hızlandıran bir yapı var.
- Shot programlama var. Shotınızın ne kadar su akıtacağını önceden programlayabiliyorsunuz. (single shot ve double shot için ayrı ayrı)
- Single shot için ön demleme var.

Ekstralar:
- Kendi grup dağıtıcısını linkteki bakır dağıtıcı ile değiştirdim. https://yg724.com/parcadetay-1610/urun.html
- Buhar çubuğunu Silvia buhar çubuğu ile değiştirdim.

- 3 adet portafiltre. 1 Naked, 2 Normal. Naked mükemmel durumda. Normallerin iç zeminleri biri idare eder, diğeri biraz yığranmış durumda. İstenilirse o da altı kesilere naked olarak kullanılabilir. 2 normal portafiltrenin de dağıtıcısı(spout) metal.
- 1 adet 22 gram sepet, 2 adet normal çiftli sepet(biri çok temiz diğeri biraz kararmış), 1 adet tekli sepet(biraz kararmış), 1 adet kör tıpa ( https://yg724.com/parcadetay-675/urun.html )
- 1 adet motta tamper kırmızı saplı (https://www.kahveciniz.com/motta-kirmizi-sapli-tamper-58-mm)
- 1 adet makaron tip dağıtıcı tamper, siyah renk (https://www.aliexpress.com/item/1PC...999.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.79624c4dK5Phaf)

istediğim fiyat:
aksesuarlarla beraber: 800
aksesuarsız 500 (buhar çubuğu ve bakır grup başlığı dağıtıcısı dahil tabii ki)

Üsküdar/Kadıköy'de elden teslim edebilirim. Kargo isteyen olursa; yalnızca kargo ücretini kendisi öder ve yukarıda yazdığım koşullara ilaveten kargoda olabilecek hasarları da kabul ederse gönderebilirim. Fotoğrafları en kısa sürede yüklemeye çalışacağım.
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
Bir güncelleme yapıyorum.

Aksesuarsız fiyatı 450 tl toplam fiyatı 750 tl olarak güncelliyorum. Eğer makinenin yanında sadece bazı aksesuarları almak isterseniz de konuşuruz.

Soran arkadaşlar oluyor.Eğer 2 gün içerisinde makine satışı olmazsa veya makineyi alan kişi aksesuarsız almayı tercih ederse aksesuarları ayrıca tek tek de satışa çıkaracağım.
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
tekrar merhaba.

daha önce belirttiğim gibi aksesuarların tek tek satışlarını başlatıyorum:
Motta 58 mm Tamper Kırmızı Renk: 100 tl
https://www.kahveciniz.com/motta-kirmizi-sapli-tamper-58-mm

gaggia naked portafiltre: 125 tl. (22 gram sepeti ile birlikte)

makaron dağıtıcı tamper, 58 mm, siyah: 70 tl
https://www.aliexpress.com/item/1PC...-Office-Coffee-Brewing-Tools/32802279999.html

üstteki meajdaki resimde kırmızı tamperın hemen yanındaki normal portafiltre: 50 tl (iç tabanı kararmış ama kestirerek naked portafiltre olarak kullanılabilir.)

http://kahveler.net/attachments/img-20181229-wa0005-jpg.3327/
geriye kalan aksesuarları, yani üstteki mesajdaki resimde en alttaki portafiltre, 2 adet normal çiftli sepet(biri çok temiz diğeri biraz kararmış), 1 adet tekli sepet(biraz kararmış), 1 adet kör tıpayı makineyle birlikte verilecek ekipmana dahil ediyorum.


not: aksesuarları akşamları üsküdardan gündüzleri buyaka-meydan avm yakınlarından elden teslim edebilirim. alıcı ödemeli kargo yapabilirim. espresso makinesini urban roastery'ye (kadıköy caferağa) bıraktım. ilgilenenler orada görebilir.
 
Son düzenleme:

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
Portafiltreler satıldı. Makine ve 2 tamper satışa devam. Makine için cüzi bir miktar pazarlık payı vardır. Aksesuarlar için pazarlık yok.
 

erkannhl

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Ara 2016
Önder beyden aldığım portafiltreyi bu gün kestim kendisine çok teşekkür ederim avantajlı fiyattan sattığı için sayesinde naked portafiltrem oldu
6zt3dj.jpg
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
Makaron dağıtıcı da satılmıştır.

Motta Tamper ve makine satışa devam.
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
Merhaba. Makine satılmıştır. Motta tamper için de resimli ayrı ilan açacağım.
 
Üst