Beurer Hasas Tartı Incelemesi

duracell

Yeni Demleyici
Katılım
6 Ara 2018
20190215_185501.jpg
Bir süredir araştırmakta olduğum tartı eksiğimi, bu işin rolls-royce seviyesi ekipmanlarına çıkana kadar tamamlamış bulunuyorum.

Bu seçimimde @Bisikletgezgini önemli rol oynadı. Kendisine tekrar teşekkür ederim.

Bu tartıyla ilgili bir başlık görmediğim için hem ürünü anlatmak hem de benim gibi tartı arayanlara yardımcı olmak adına bu başlığı açıyorum.

Kutu içeriğinden bir adet KS36 model tartı, kalibrasyon için 200gr'lık bir ağırlık ve 4 adet ince AAA alkali pil çıkıyor. Genelde pille çalışan cihazların kutu içeriğinden pil çıkmasına pek alışkın değilim. İngiltereden söylediğim için mi bu şekilde yoksa genel politikası mı bu bilemiyorum.

Ek olarak çalışması için 4 adet pile ihtiyaç duyuyor olması benim için ilk eksisi oldu.
20190215_185743.jpg
İlk olarak değinmeliyim ki ürünün tasarımı çok şık. Büyük LED göstergesi(10mm) işinizi fazlasıyla rahatlatıyor. En büyük çekincem boyutuydu fakat geldiğinde gördüm ki zannettiğimden daha büyük bir tartıymış. Kocaman bir sürahiyi bile gayet rahatlıkla taşıyor. Küçüklük çekincemin yanında, yanımda da rahat taşıyabilmeyi istediğim için bu anlamda beklentimi fazlasıyla karşıladı.
20190215_190500.jpg
Tartıyı ilk çalıştırmada kalibre etmeniz öneriliyor. İlk denediğimde de kalibre ağırlığını 200.3 gr olarak ölçüyordu. Kalibre işlemi için öncelikle tartıyı kapatıyorsunuz. Daha sonra sağ tarafında, (size göre sağ:D pil kapağının hemen altındaki CAL tuşuna basarak tartıyı tekrar açıyorsunuz.
20190215_185833.jpg
Kapağı kapattıktan sonra tartıyı düz bir zemine koyuyorsunuz. Ekranda C 0.0 ibaresini gördükten sonra 200.0gr'lık ağırlığı tartının üzerine yerleştiriyorsunuz. Ekran bu noktadan sonra bUSy ve 200.0'ı görüp kapanıyor ve kendini kalibre ediyor.

Bu özellik bu tartıyı almamdaki en büyük etkendi. Hem alman markası oluşu hem de bu özelliği ile ömürlük bir tartı olarak gördüm.

Kalibre ayarını yaptığınız yerde oz/g ayarı da mevcut. İsterseniz oz değeriylede kullanabiliyorsunuz.

Tartının waterproof özelliği yok. Bence kahve demleme için en büyük eksisi bu. Piyasadaki diğer tartılarla kıyasladığımda, çok azının waterproof özelliği olduğunu gördüm. Fiyat farkı ise küçümsenemeyecek kadar fazla.

Otomatik kapanma fonksiyonu kapanmıyor. 1.5dk'lık bir süresi var. Ben şu ana kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Ama kahve demleme ekipmanı olarak kullanmak için müdahale edilememesi kötü olmuş.

Cihazı açma kapama tuşu dokunmatik değil. ^Basmatik^ olarak tabir edebiliriz ama kesinlikle rahatsız edecek bir kullanımı yok. Bir diğer eksi olarak ta bu yazılabilir.

Hatta bir önceki tartımda çok kez silmek, elimle düzeltmek isterken kapatmışlığım var. O tartı dokunmatik olmasına rağmen açmak ve sıfırlamak çok daha zordu.(bkz. Kalitesiz dokunmatik) Bu kısım tamamen kullanımla alakalı. Kaliteli bir tartıda daha stabil çalışan bir dokunmatik tuş hayatı daha kolay hale getirecektir. Yine aynı tuş ile tare işlemini yapabiliyorsunuz.
20190215_190252.jpg
Cihazın garanti değerleri aşağıdaki gibi. 0.1gr ölçekli bir tartı. Tepkime süresi ise gayet başarılı. Suyun her damlasını ekranda görüyorsunuz.

Max. Capacity 2kg, Graduation = 0-500 gr: 0.1gr; 501-1000 gr: 02gr; 1001-2000 gr: 0.5gr

Tartının hassasiyeti çok iyi. Tek çekirdeği bile tartabiliyorsunuz. Hatta bitki çaylarımı tartmak için de kullanıyorum. Bitki çayları yaprak olarak olduğu için mi bilemiyorum ama bir önceki tartımda ciddi bir miktara getirmeden kesinlikle algılamıyordu.

Piyasadaki kahve tartıları gibi dahili bir timer'ı bulunmuyor. Fakat bu kalitede ve timer'lı bir cihazla kıyasladığınızda ciddi bir fiyat farkı mevcut. Şimdilik telefon bu işimi fazlasıyla görüyor.

Ben ürünü yurt dışından aldığım için bu kur farkıyla bile çok uygun fiyata geldi. Kesinlikle bir fiyat/performans ürünü. Sanırım bu tartıyı değiştirmek için arayacağım kriter, timer'dan çok akışı ölçmesi, hafızası olması, ilk akışla birlikte zamanı otomatik başlatması gibi hayatı daha da kolaylaştıracak özelliklere geçme isteğim olacak. Değiştirdiğimde bile bir kenara atmayıp, pasta yapımlarımda da kullanabilirim.

Artıları:
  • Şık tasarım ve kolay taşınabilirlik.
  • Büyük led göstergesi.
  • Hızlı tepkime
  • Hasas tartım. (Tek çekirdeği bile tartabildim.)
  • Kalibre edilebiliyor olması
  • Uygun fiyat

Eksiler:
  • Çalışmak için 4 adet ince pile ihtiyaç duyuyor.
  • Waterproof özelliği yok
  • Açma/kapama tuşu dokunmatik değil.
  • Oto-kapanma iptal edilemiyor. (1.5dk)
 

Bisikletgezgini

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Ara 2017
Konum
Çanakkale
@duracell iyi günlerde kullanın , güzel inceleme yazısı olmuş.Neredeyse 1 yıla yakındır zevkle kullanıyorum.
Bir kaç değişik model terazim olmasına rağmen Beurer'in yeri ayrı. O kadar seviyorum ki ikinciyi de almıştım.
Ve kahve severlerin neden kullanmadığına da hayret eder dururdum.:D

Şurada bahsetmiştim ben de ilk kez ;
Bir süredir ise Beurer KS 36 hassas teraziyi inceliyordum.
Kahve demleyenlerden hatta Türkiye'den bir yorum bulamadım.
Yabancı sitelerden okuduklarım ise gayet olumluydu.

http://www.kahveler.net/kahve/676-hassas-terazi.html/page-7
 

freedom

Yeni Demleyici
Katılım
20 Ara 2016
Konum
İstanbul
Dtaylı bir inceleme olmuş, ellerinize sağlık.
Oto kapanma herhangi bir hareket olmazsa mı devreye giriyor ?
 

Bisikletgezgini

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Ara 2017
Konum
Çanakkale
Merhaba @freedom , incelemeyi yapan @duracell sorunuzu henüz görmedi ben yanıtlayayım.:rolleyes:
Evet Beurer kullanılmadığı zaman yani üzerinde hiçbir ağırlık yokken 1,5 dakika sonra kendini kapatıyor.
Ve bu demlemelerde bir sorun olmuyor tabii.
 

menes

Yeni Kahvesever
Katılım
15 Mar 2018
Hayırlı olsun. Size kaça maloldu, öğrenmemiz mümkün mü?
 

duracell

Yeni Demleyici
Katılım
6 Ara 2018
AWS marka hassas reraziyi AMAZON dan 8$ a aldım.
belirttiğiniz pek çok özelliğe sahip

Araştırırken, yurt dışı forumlarda AWS'yi ben de fazlasıyla gördüm. Fiyatından dolayı fazlaca insan tarafından ucuz ekipman olarak önerilmiş. Öven de çok. Yalnız Amazon yorumlarında çok fazla sorunlu kullanıcı gördüm ve boyut olarak çok küçük. Üzerine bir tam elma anca sığıyor. Benim ekipmanıma uymayacaktı. Bir de bunun alman oluşu, daha uzun soluklu düşünmem sebebiyle de bu ürün öne geçti.
 
Üst