Gaggia Carezza Deluxeden Çıkan Suyun Tds Değerleri

umutk19

Yeni Demleyici
Katılım
19 Nis 2019
Konum
istanbul
Herkese selamlar Gaggia Carezza Deluxe kullanıcısıyım ve bildiğiniz gibi alüminyum kazanlı (alüminyum kazan ama alüminyum içerisindeki zararli maddelerden arındırılmış) evimdeki tds ölçer ile merak ettim ve koyduğum hazır suyun baştaki tds degerini ve makineden çıkan tds değerini ölçtüğümde 2 kat fark var bunun sebebini bilen varmı acaba kazanla bi ilgisimi var diye geçiyor aklımdan yoksa bu normal bi durummu?IMG_20190714_171747.jpg IMG_20190714_171737.jpg
 

myso

Aktif Demleyici
Katılım
6 Kas 2014
Gruptan akan suyun oda sıcaklığına kadar soğumasını beklediniz mi?
 

umutk19

Yeni Demleyici
Katılım
19 Nis 2019
Konum
istanbul
Evet şimdi baktığımda normal.
Sıcaklığın fark yaptığını bilmiyordum teşekkür ederim kafamdaki soru işaretini hallettiginiz icin :D
 

mburakurnaz

Yeni Kahvesever
Katılım
23 May 2019
Konum
Ankara
bunu ben de merak ettim şimdi, googleda aklıma gelen sorguları arattım ama bir şey bulamadım. aklıma ilk olarak kireç ihtimali geldi. internette araştırdığım kadarıyla* içilebilir su için tds limiti, mineral yeterliliğini sağlayabilmesi için en düşük 30 ppm, olağan dışı durumlar haricinde ise The Bureau of Indian Standards (BIS)'ın standartlarına göre üst limit 500 ppm olmalıymış. yine de bu 30 ppmlik farkın ne olduğu merak edilebilir. beko'dan tahmin ederek kazanın içinde kaplama olmadığını düşünüyorum, hani kaplama olsaydı o mu çözündü diye düşünürdüm. kazan eğer gıdayla temasa uygun değilse zaten satışına izin verilmezdi. dolayısıyla kireç bana mantıklı geldi. aslında bir test ve analiz labına numeneleri vererek sonuçları görebilirsiniz.

ayrıca su sadece kazandan geçmiyor, çıkana kadarki herhangi bir yerden bunları toplamış olabilir.

zararlı maddelerden arındırılmış alüminyum derken zararlı maddeden kastınızı anlamadım. zararlı olduğu düşünülen zaten alüminyumun kendisi. bir de mesela beko'nun kazanı saf alü değil, alaşım elementleri var. youtube'tan birkaç gaggia dissambly videosuna bakarak bunun da öyle olduğunu düşünüyorum.

*https://qr.ae/TWnvj4

edit: ben mesajı yazarken sorun çözülmüş.
 

tdsintentions

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Ara 2016
internette araştırdığım kadarıyla* içilebilir su için tds limiti, mineral yeterliliğini sağlayabilmesi için en düşük 30 ppm, olağan dışı durumlar haricinde ise The Bureau of Indian Standards (BIS)'ın standartlarına göre üst limit 500 ppm olmalıymış. .
hocam 250 ppm den sonrası ,aman diyim.
 
Üst