Kargo Şirketleri Ile Ilgili Bir Anket

Hangi kargo şirketini tercih edersiniz?

  • Yurtiçi Kargo

  • MNG Kargo

  • Sürat Kargo

  • Aras Kargo

  • UPS Kargo


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

metin

Firma Yetkilisi
Katılım
24 Ocak 2017
Herkese merhaba

Bildiğiniz gibi online olarak internet sitemiz üzerinden ister kahve çekirdeği ister de ekipman alışverişi yapılabiliyor ve ilk kurulduğumuz günden beri kargo ücreti hep bizden oldu. Bu konu ile ilgili sizlerin bir fikirlerinizi çok önemsiyor ve değerlendiriyoruz. Bu doğrultuda bir konuda fikirlerinize danışmak istedim.

Ülkemizde kargo şirketleri maalesef çok dengesiz hizmet vermekte. Bazı şirketlerin bazı şubeleri çok hızlı ve güler yüzlü iken bazı kargo şirketlerinin belli şubeleri hem çok yavaş hem yalancı hem de ürünlere saygı göstermeden hizmet veriyor.

Amacımız herkesi olmasa da büyük çoğunluğu memnun edebilecek bir kargo şirketi ile çalışıp hem size kahvelerin sorunsuz gelmesini sağlamak hem de iade edilen kahvelerde bizim tekrardan kargo ücreti ödemememiz ve zarar etmememizi sağlamak. Dolayısı ile buradan ortaya çıkacak sonuç ile hem bizim için hem de belki diğer kahve firmaları için faydalı olur diye düşündüm.

Sizden ricam kendi bölgenizdeki hizmetini deneyimleyebildiğiniz ve en memnun olduğunuz kargo şirketini seçmeniz. Bu anketin katılım oranı ne kadar yüksek olursa o kadar faydalı olacağını düşünüyorum. 1 hafta oylanması yeterli olur gibi sanki.

Şimdiden herkese teşekkürler
 

ziyaretci1

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Konum
Ankara
kargo şirketinden çok hangi kargo şirketinin en uygun rakamı verdiği önemli bence. burada kahveyi taze içmek isteyen ve haliyle haftalık 250 gram sipariş eden çok fazla insan var, eminim bir o kadar da forum dışı vardır. haliyle örneğin yukarıdaki şirketlerden en çok güven veren ups (şahsi kanaatim) eğer yüksek fiyat verirse ben yurtiçi kargoya razı olabilirim. 10 lira kargo ücreti olan kavurmacı var :confused:
 

ErkanB

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Eyl 2017
Konum
Bursa
Kesinlikle Ups her zaman daha özenli ve dikkatli bir taşıma şirketi benim kanaatimce de, tek sıkıntısı diğer firmalara göre daha az şubeye sahip olması
 

cliocu

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Eki 2015
Konum
İzmir
Kargo şirketleri şubeden şubeye fark ediyor.benim bulunduğum yerde önce yurtiçi sonra Aras en iyisi geleceği saati bile ezberledim artık.dakika şaşmıyor.
 
Z

ziyaretci4

Guest
Sırf ups kargoyla gönderim sağlıyor diye siparişten vazgeçtiğim firmalar var çünkü bulunduğum şehirde(Eskişehir) şehrin çok dışında tek şubesi var. Evde veya işyerinde olmadığımda geri dönen siparişi almam mümkün değil.

Yurtiçi kargonun hataları olsa da Coffeedepartmend ın siparişlerini bir günde elime ulaştırması açısından memnunum
 
D

drsuat

Guest
Ups in istanbul içi dağıtımı iyi ancak cumartesi günü dağıtım yapmıyorlar. O yüzden sürat kargo kullanılabilir.
 

kahveseverinsan

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Şub 2019
UPS kargonun fiziksel bir şubesi olmadığı için evde uzun süre olmayan çalışan kesim için hiç uygun değil. Mesai saatleri içerisinde çalışan birinin kargoyu teslim alma imkanı kalmıyor.
 

cemeray

Yeni Demleyici
Katılım
21 Eki 2016
Alışverişimi yapmadan önce mutlaka hangi firma ile gönderileceğini soruyorum. eğer sürat kargo ise kesinlikle almıyorum. kargonun takibi,sms bildirimi vs sebeplerle yurtiçi herzaman önceliğim.
 

julesbonnot

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Şub 2018
kahve siparişi üzerinden değerlendirirsem anketteki hiçbir şirketle sorun yaşamadım. bu nedenle daha ekonomik olanı tercih ederim.
 

mancho

Yeni Kahvesever
Katılım
31 Ocak 2018
Benim bulunduğum bölgede 1- Yurtiçi 2-Aras 3-UPS 4-MNG 5-Sürat...... Sürat o kadar kötü ki gelen giden kargodan haberleri yok. Bir kere paketlerin içine dalıp, yok dedikleri paketi kendim bulmuştum.
 
Z

ziyretci3

Guest
Benim Bölgemde Aras Çok başarılı Ertesi gün hemen teslimat sağlıyor İstanbuldan Denizliye aynı şekilde ofisin ordaki aras kargoda çok hızlı ben çok memnunum arastan Aras olmazssa Ups te olabilir ama kesinlikle Sürat veya MNG olmasın adamlar kargo şirketi mi yoksa başka birşey mi belli değil.
 
Z

ziyretci3

Guest
Aras-Yurtiçi-Ups Üçlüsünden en uygun hangi fiyatı veren çıkarsa o olabilir bence :D
 

myso

Aktif Demleyici
Katılım
6 Kas 2014
PTT - Yurtdışı Hizmetler - Mektup Postası Gönderileri - Kayıtsız Küçük Paket
En ucuz seçenek:
250g brüt ağırlık (kahve + paketleme) için 12.70 TL
500g için 19.70 TL kargo ücreti var (benim yaşadığım yere).

Müşteri onayıyla 250/500'lık paketler brüt ağırlık olacak şekilde paketlenirse, 200TL /kg fiyatlı güncel Finca Las Colinas kahvenizin fiyatları yurtdışına %0 KDV fatura da kesebiliyorsaniz şöyle oluyor:

250g = 9.25€
500g = 17.61€

750g ve üstü seçenekler 22€ üstü olduğu için %21 KDV ekstra masraf çıktığından toplu daha yüksek fiyat çıkıyor.

Gönderi süresi olarak da 6 - 9 gün olarak not düşmüşler. Ideal dinlenme süresi. :D
 

mertberkegr

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Nis 2017
Konum
Istanbul
Evime yakın kargo şirketleri genelde mükemmel calisiyor. Favorim ise yurtici kargo geleceği saati bile ezberledik artık, hic şaşmıyor. Ancak geçen gün kimma kahveden alışveriş yaptım. Maalesef mng kargo denen soytarı firmayla çalışıyorlarmış. Kimma adresimi paket üzerine tam yazmasına rağmen mng sisteme mahallemi ve daire numaramı yazmamış. Bayrampaşa’da her mahallede neredeyse bir tane Gaziosmanpaşa caddesi olduğundan yanlış şubeye gitmiş. Tabi bunlari nasıl mi ogrendim. Arayıp kargom nerede diye bağırıp çağırınca mahallemi öğrendiler 2 gün sonra size gelir diyorlar bir de utanmadan. Adresimi sisteme eksik girdiyseniz orada numaram var ulaşın bir zahmet. Bir daha asla mng kargo ile gönderim yapan bir yerden alışveriş yapacağımı düşünmüyorum.
 

Master

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Mar 2015
Kargo konusunda bulunduğunuz il ilçe hatta muhit alınan hizmeti çok etkiliyor. Misal, bulunduğum konumda Yurtiçi'nin hizmetinden memnunum ancak bunun tam aksi olarak Yurtiçi'nin verdiği hizmetini beğenmeyenler de mevcut.

Şahsi olarak sıralamam gerekirse bulunduğum konumda Yurtiçi,Mng ve Aras gün,saat ve süre olarak tutarlı çalışan firmalar. Kargo aynı gün çıktıysa ertesi gün hangi saatte geleceğini biliyorum genelde şaşmıyor ve yıllardır böyle. Sürat kargo ile ilgili ise zaman zaman sıkıntılar yaşadım, bulunduğum konumda diğer üç firmaya kıyasla daha düşük hizmet veriyorlar.
 

berkehan

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Ara 2016
İnternetten kahve sipariş eden birisi öncelikle en kısa zamanda eline ulaşmasını ister bu yüzden Yurtiçi ve aras ilk öncelik olabilir. Ayrıca teslim alamama gibi durumda da yakınında şube olması tercih sebebi olur bu yüzden de ups’yi elerdim.
Ama en önemlisi de maliyet; ücretsiz kargo veya cüzi kargo ücreti(5₺ ve altı) olanlar benim tercih sebebim. 1-2 paket kahve için 10₺ kargo ücreti vermek mantıklı gelmiyor.
50₺ ve üstü alışverişe ücretsiz kargo yapabilecek veya 5₺ ve altı kargo ücreti çıkarabilecek firmayı tercih etmek alıcı için iyi olacaktır
 

awalanche

Yeni Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Konum
Adana
Bulunduğum bölgedeki firmalar sağolsun hepsinin çalışanları ile yakın arkadaşlarımdan daha fazla görüşüyorum (telefonda)

- Kargonuz 2 gün geçmesine rağmen dağıtım merkezinden şubemize gelemedi, zaten gelse de akşam gelir dağıtımı sonraki gün akşama kalır
- Kargonuz 3 gün önce gönderilmiş ama yanlış adres yazmışlar. (satın aldığım ürünü yollayan firmanın adresi doğru kargo firması benim evin yerini değiştiriyor kafasına göre)
- Geldik evde bulamadık işte buna hastayım bende diyorum ki: gel beraber kamera kayıtlarına bakalım! ses yok..
- Alışveriş günleri (blach friday vb.) hatta haftaları diyelim firmalar overload oldukları için bırak paketi kendilerini bulamıyorlar şubede :D

İşin özeti son kullanıcıya bu iş tamamen şans firma olup anlaşmanız olunca ise hiç şaşmaz her gün belirli bir saatte gelip bırakır-alırlar.

PTT - Yurtdışı Hizmetler - Mektup Postası Gönderileri - Kayıtsız Küçük Paket
750g ve üstü seçenekler 22€ üstü olduğu için %21 KDV ekstra masraf çıktığından toplu daha yüksek fiyat çıkıyor.

22€ olayı kalktı hocam. Artık ne gelirse gelsin üzerine ufak bir buse konduracaklar.
 

myso

Aktif Demleyici
Katılım
6 Kas 2014
22€ olayı kalktı hocam. Artık ne gelirse gelsin üzerine ufak bir buse konduracaklar.
Yok hocam Türkiye'den yurtdışına gönderi için istekte bulunmuştum. Burada halen 0-22€ arası %0 vergi, 22-150€ arası %21 vergi, 150€ ve üzeri için %21 vergi + 30€ gümrük harcı devam ediyor. Diğer AB ülkelerinde de üç aşağı beş yukarı aynıdır.
 

metin

Firma Yetkilisi
Katılım
24 Ocak 2017
Herkese merhabalar tekrardan,

Yarın (25 Temmuz Perşembe) kargo şirketleri ile ilgili anketin son günü.
Fiyat konusundan bağımsız olarak büyük çoğunluğun memnun olduğu kargo şirketini tespit etmeye çalışıyoruz.
Coffee Department ilk gününden beri ücretsiz kargo ile gönderi yapıyor zaten.

Katılmayan kişilerden de ricam tecrübelerine dayanarak fikirlerini belirtebilirse çok faydalı olacaktır.
Şimdiden herkese teşekkürler!

İyi akşamlar
 
Üst