Sözen Değirmen Temizlik Ile Ilgili Problem

Sökmek Zarar Verirmi ? yapmış olduğum işlem zarar vermişmidir ?

  • Evet

    Kullanılan: 1 12.5%
  • Hayır

    Kullanılan: 7 87.5%

  • Kullanılan toplam oy
    8

Eylon

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Ara 2019
Konum
Bartın
Merhaba internetten almış olduğum sözen değirmen bugün itibariyle elime ulaştı.
Youtube üzerinde izlediğim bir videoda sözen değirmenin daha kolay ve homojenize halde öğütüm yapması için sökülüyor daha sonra içerisindeki dişliler eyeleniyordu, bende almış olduğum değirmen hem daha iyi olsun hem de içerisini açmışken temizleyeyim mantığı ile sökmeye çalıştım, iç aksamı sökmek için ressimdeki parçaya çekiç ile vurulup parçanın çıkması sağlanıyor. Bu işlemi yapmaya başladıktan sonra çevremdekiler bu parçaya çekiçle vurmamın parça eğimini bozacağından öğütüm ile ilgili problemler yaratacağını söylediler. Onlar bunu söylemeden önce birkaç kez vurdum ve o parça ileri gitti, ters taraftan vurup geri ittim. Bu işlemden sonra son ressimde parçanın dibinde bir çapak görünüyor o çapak oluştu.
Sizce bu yapmış olduğum işlem parçaya zarar vermişmidir ve o parçayı çekiçle vurarak sökmenin bir zararı olurmu ?
[ss3 issimli fotoğrafta sağ alt kıssımda parçanın tam bitiminde küçük bir çapak var o çapağın parça ileri geri gittikten sonra oluştuğunu düşünüyorum]
 

Ekli dosyalar

  • ss3.jpg
    ss3.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 65
  • ss2.jpg
    ss2.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 64
  • ss1.jpg
    ss1.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 64

karabelen

Yusuf Karabelen
Katılım
12 Şub 2016
Merhaba @Eylon
Öncelikle değirmen yeni olduğu için eğelemeye gerek yok. Bu işlem zamanla burrlar aşındığı zaman gerekli olabilir. Öğütme zorlaşıp, süre uzarsa eğeleme işlemini düşünebilirsiniz..
2.si sökmek değirmene zarar vermez. Çapağında önceden var olduğunu tahmin ediyorum. Öyle bir çapağın oluşması için çok kuvvetli vurmak gerekir.
 
Üst