V60 dripper nasıl temizlenir?

cengiz0726

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
1 Ağu 2022
Konum
Antalya
Her seferinde sizin gibi daha kahveyi içmeden temizliyorum. Uzun süreli olacak o kesin de TM plastik de olsa çok güzel görünüyor. Bakalım nereye kadar gideceğiz.
Eğer sert bir süngerle temizlersen çizik oluşur ve oda ister istemez deforme olacaktır. Gittiği yere kadar bizimle yaşayacak değil ya 😊😊😊 biz elimizden geldiğince temiz tutalı.
 

Abdu11ah

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Mar 2022
Sirkede bekletmek de işe yarayabilir

Ekli dosyayı görüntüle 15491
Pulycaff Puly Caff Espresso Kahve Makinası Temizleme Tozu 900 gr

Link: https://www.hepsiburada.com/pulycaf...kinasi-temizleme-tozu-900-gr-pm-HBC00003QY4GT


Bu tozdan bir miktar sıcak su dolu kabın içine koyup, dripperi da 1-2 saat içinde bekletirseniz temizleyebileceğini düşünüyorum. Çok güçlü bir temizleyici. Kendi espresso makinemin temizliğinde kullanıyorum.
Teşekkür ederim deneyeceğim
 

Eyilmaz

Tecrübeli Demleyici
Katılım
21 Ocak 2022
Konum
İstanbul
Farklı kimyasallara gerek yok bence, Cengiz beyin dediği gibi demler demlemez kahveyi içmeden musluk altında durulamak ve kahveyi içtikten sonra Levent beyin tarif ettiği şekilde, sert yüzü olmayan yumuşak sünger, bulaşık deterjanı ve ılık su ile yıkamak yeterli olacaktır. Hem plastik hemde çelik modeli var ve bu yöntemle temizliyorum, altta hiç birikinti veya leke kalmıyor.
 

Mitsuko

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
28 Ocak 2022
500 ml suyu kettle içine koyarım, kaynatırım, kahvemi demlerim, filtreyi atarım, dripperı server üzerine koyar kalan sıcak suyla hem dripper hemde server durlanır, kenarıya kaldırılır, benimde 1 seneyi geçti daha kahve lekesi yok
Ben de aynını yapıyorum.

Forum ahalisi dripper 'a gösterdiğiniz bu hassasiyeti evdeki bulaşıklara da gösteriyor musunuz ben de onu merak ettim.😂😂😂
 
Üst