Süt köpürtme Sorunsalı

TheTeacher

Yeni Demleyici
Katılım
13 May 2022
Merhaba, internette milyonlarca video olmasına rağmen hala şu sorunsalı aşamadım. Yakın zamanda picopresso aldım ve muhteşem espresso shotları alabiliyorum. Haydi latte içeyim artık daha fazla dallar açılıyor espresso yapabildiğim için diyorum ama şu süt köpürtme mevzusu patlak veriyor. Bir espresso makinem olmadığı için steam wand'ı olan, manuel süt köpürtme yoluna gidiyorum ve anladığım üzere 2 yol var;

Ya bir frenchpress kullanmak ya da pilli veya şarjlı olan benim de evimde bulunan süt köpürtücü minik aletleri kullanmak. Sütü köpürtebiliyorum ama anlamadığım şey internetteki videolarda azıcık süt kısmını döktükten sonra bardağa süper köpüklenmemiş foam döküyorlar ve latte art yapabiliyorlar. Ben denediğimde cok köpüklü süt+süt olarak kaldıgı için potta galiba köpürtemediğimden pek bir latte art niteliğinde bardak çıkaramıyorum.

Zamanında bu yollardan geçmiş kahve sever arkadaşlarımın değerli görüşlerini bekliyorum :D
 

Divemaster

Yeni Demleyici
Katılım
10 Şub 2023
Orjinal kiwi köpürtücü ile latte art yapabilen de var, french press ile kısa kısa süt köpürtüp yapabilen de. Sanırım tamemen tekniğe bakıyor iş. Yapabildiklerine göre illaki espresso makinesine gerek yok.
 

TheTeacher

Yeni Demleyici
Katılım
13 May 2022
Bende de şu Kiwi'nin köpürtücü var ama ahhahaa tekniği çözemedim galiba.
 

seamlesstalks

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 Nis 2020
Bende de şu Kiwi'nin köpürtücü var ama ahhahaa tekniği çözemedim galiba.
Kiwi ile iyi bir süt elde etmeniz imkansız. Bunun gibi köpürtücüleri sütü sürekli havalandıran ve şişiren aletler gibi görebilirsiniz. Ya french press ile iyi bir teknik oturtmanız lazım ya da nanofoamer kullanmanız gerekir.
 
Son düzenleme:

Divemaster

Yeni Demleyici
Katılım
10 Şub 2023
Markası kiwi olabilir de olmayabilir de ama bu kalitede ürünler de mevcut. Kiwi de aynı bu şekilde yapmıştı.

 

vgnft

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Ara 2022
Bir türlü süt kremasını istediğim gibi yapamazken şu videoyu gördüm. süt çubuğu ve pitcher konumu bana yardımcı oldu. Birde ben krema olmuyor diye uzun süre tutup çok kalın hale getiriyormuşum. Lelit bianca 500 ml pitcer ile 200 ml civarı süt ortalama 19 saniyede fena olmayan bir kıvama geliyor. (Mini tecrübeme göre)

Belki kiwi köpürtücü dışında kullandığınız ekipman olabilir ya da başlığı okuyanlara fayda edebilir diye eklemek istedim. 218E54A3-532A-47C1-B5E3-27BCCB5606DA.jpeg
 

cakmabarista

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 Şub 2023
Her ne yapıyorsanız, yüzde 3.5 yağlı (tam yağlı) süt kullanmak işinizi bir hayli kolaylaştıracak. Dip not.
 
Üst