Lelit marax PL62x Shot alma denemeleri

srkntmn

Yeni Demleyici
Katılım
27 Ara 2020
Konum
Lüleburgaz
Yakın zamanda aldığım mara x ile yeni yeni shot alma denemeleri yapıyorum.Bundan önceki cihazım anna pıd’li modeldi..

Mara x’e henüz tam olarak alışamadım doğrusu.Zamanla alışacağımı düşünüyorum.

Konuyu açmak isteme sebebim,benim gibi bu cihaza yeni geçmiş olanların veya almayı düşünecek olanlara yol gösterici olabilecek demleme görsel-videoların paylaşılabileceği,demleme reçetelerinden bahsedilebileceği,cihazın kullanımında dikkat edilebilecek püf noktalarına yer vermek vs vs..Genel olarak mara özelinde paylaşımlar yapılabilecek bir konu olabilir belki.Şayet forum yöneticilerimiz uygun olmayacağını düşünür ise konu elbette kaldırılabilinir 😊

Kendi ilk deneyimlerimi aktarmak isterim.Bu videoda single bir orta kavrum çekirdeğini switch 1 konumunda ve pıd 1 konumunda çalıştım.Idose df64 espresso 10 ayarında öğütüm..
Görüleceği üzere hem akış çok geç başlıyor hem de akışta zorlanma mevcut



Aşağıdaki videoda ise öğütümü yine df64 te ancak 4 kademe daha kalınlaştırarak yaptım.Akış hem daha kısa sürede başladı hemde akış çok daha stabil oldu.



Not:Cihazın basıncı bana ilk geldiğinde 10.5 civarlarında seyrediyorsu.Dün akşam cihaz açtım ve basıncı 9 barın çok üzerinde olacak şekilde ayarlama yaptım.Belki basınç grup başında 0.3-0.4-0.5 gibi bir kayıba uğrama ihtimaline karşı bu şekilde ayarlama yaptım.Farklı bir öneriniz var ise lütfen belirtin,değişikliğe gidebilirim.

Portafiltreden çıkan kek bana göre biraz ıslak olmakta.16-18gr’lık kendi stok basketine 20gr dolum yapıyorum.Önceden 18gr ile deniyordum ve acaba gramaj mı az geliyor diyordum kendi kendime.Ancak gramajı arttırınca durum birazcık daha iyiye doğru gitti gibi..



Her türlü görüş ve önerilerinizi iletmeniz ricası ile,saygılarımla..
 

KORFEZ41

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Ocak 2024
Not:Cihazın basıncı bana ilk geldiğinde 10.5 civarlarında seyrediyorsu.Dün akşam cihaz açtım ve basıncı 9 barın çok üzerinde olacak şekilde ayarlama yaptım.Belki basınç grup başında 0.3-0.4-0.5 gibi bir kayıba uğrama ihtimaline karşı bu şekilde ayarlama yaptım.


Bir farklılık oldu mu basıncı değiştirmek gereklimi başlangıç için
 

KORFEZ41

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Ocak 2024
Paylaşımları bitirmeseniz iyi olurmuş bende leit Mara başladım u şekilde yeni başlayan yada Lelit kullanıcıları için iyi bir bilgi edinme postu olurdu amme hizmeti ☺️😃
 
Üst