Ucuz V60 Muadili

eyazman

Yeni Kahvesever
Katılım
22 Nis 2023
Konum
İstanbul/Bahçeşehir
Merhabalar, yine bir muadil konusuyla sizlerleyim. :D
Sizce bu veya bu ekipmandan V60 a yakın bir çıktı alabilir miyim? Fiyat performans olarak üzer mi?
Sorduğum sorular yanlış anlaşılmasın. Tabii ki bu ürünün V60 gibi olamayacığını biliyorum. Fakat ekonomik durumum bir pour over ekipmana en fazla 150 TL vermeye yetiyor.
Öğrenmek istediğim tek şey bu ürün beni üzer mi?
 

Androge0s

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Nis 2021
Konum
İzmir
Bu konu çok kez konuşuldu. Bu tip seramik/porselen muadil ürünlerde ürünün geometrisi asimetrik olabiliyor.

Örneğin bu üründe v60'ın içinde bulunan kanalların şekilleri, eğimleri, çıkıntıları vs. orijinal üründen farklı oluyor ya da doğrudan v60'ın tabanı, yanal kısmı yamuk olabiliyor. Bu da demlemelere ciddi etki ediyor.

Bu tip muadil ürünlerdense orijinal plastik v60 almanızı tavsiye ederim. Plastik v60'ın orijinal porselen v60'a göre termal stabilite, dayanıklılık, hafiflik gibi ciddi avantajları var.

Bu forumda bazı konular tekrara düşüyor, birisi değirmen tavsiyesi istiyor örneğin seramik bıçaklı alacakken arada 3-4 katı fiyat farkı olan çelik bıçaklı değirmenler öneriliyor ancak bunlar gerçektende önemli noktalar. Bu muadil v60'ı alırsanız bir noktadan sonra kendiniz değiştirmek isteyeceksiniz ve aslında boşa bir harcama yapmış olacaksınız. Kahve hobinizi en az maliyetli ve doğru yönlendirmeniz için temel ekipmanların kabul edilebilir olanlarını almanızı tavsiye ederim.
 

Bjornhawk

Profesyonel Demleyici
Katılım
24 Ocak 2022
 

sen7en

Yeni Demleyici
Katılım
5 Eki 2022
Bende 2 tane çakma porselenden var. Teki oldukça hızlı ve iyi sonuç verirken diğeri yamuk. Plastik istemiyorsanız, çakma alırken gözünüzle seçmenizde yarar var.
 

Robbo

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Eyl 2020
Konum
Ankara
Ben uzun süre Kütahya porselenin V60 ını kullandım, kağıt cuk diye oturmuyor çok hafif de olsa açı farkı var. Porselen kullanmak çok zahmetli, plastik vazgeçilmezim oldu. Harionun plastik dripperi cam gibi oldukça sert ve kaliteli. Plastik kullanacaksanız kalitesi önemli
 

BahtsizBarista

Aktif Demleyici
Katılım
19 Tem 2020
Bende Seramikten plastige gecis yaptim ve daha iyi ciktilar aliyorum, hem isi olarak kahve sicak hem kirilacak derdi yok.
 

antlionguard

Profesyonel Demleyici
Katılım
13 Haz 2022

Timemore Crystal Eye 02 tavsiye ederim. Hario Seramikten geçiş yaptım ve çok daha iyi akışı var. Filtre daha iyi oturuyor.
 

Haggard1963

Tecrübeli Demleyici
Katılım
15 May 2022
Benim ilk v60 dripperım Kütahya porselen üretimi olandı. Daha sonra Hario cam, plastik ve decanter karaflı olanları edindim. İmitasyon v60'da akış Hario dripperlardan bariz olarak hızlı. 😄
 
Son düzenleme:
Üst