Normcore Dripper

Oguzhan

silinmiş kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2022
Amazon üzerinden "Normcore Pour Over Coffee Maker" ismiyle satın alınabilen bu ekipmanı bir süredir deniyorum. Merak edenler için başlığını açayım istedim.

normcore.jpg

Şimdi öncelikle, bu arkadaşın rakibi direkt olarak Orea. Akışı garip bir şekilde Orea ile aynı hızda, çoğu zaman da daha hızlı akış aldım. Tabanında üç tane delik var, lakin tabanın ortasında lilydrip mantığıyla oval bir yükseklik de var. Bu yükseklik ile, akış çok hızlı bir hâle gelmiş. Orea'da kullandığım reçeteleri aynıyla bunda da kullanabiliyorum. 1:17 oran ve ince öğütüme iyi tepki veriyor. Isı korunumu da iyi düzeyde.
Paket içinden dripper, karaf, taşıma çantası, silikon altlık ve filtreler çıkıyor. Silikon altlık beklemiyordum, çok sevindim, damlama tepsisinde tartının altına koyuyorum, çok işe yarıyor. 😃
Filtreler de iyi, geldiğinden beri bu filtreler ile kullanıyorum. Taşıma çantası gayet dayanıklı, bütün gücünüzle böyle her şeyi yok etmek istercesine sıkmadığınız sürece içindeki cam ekipmana zarar gelmesi çok zor görünüyor. Karaf çift cidarlı, hoş bir tasarıma sahip, bakarken bazen kum saatine bazen de uçan büyük bir çay bardağına benzetiyorsunuz, bedava eğlence. Paket içeriğini göz önünde bulundurunca, diğer ekipmanlarla da karşılaştırınca; bayağı ucuz bir fiyata satılıyor bu arkadaş. Fiyat-performans oranı çok yüksek.

Şimdi, o kadar da hoş olmayan özelliklerine gelelim.

- Dripper'ın alt kısmındaki silikon, pek iş görmüyor. Temizlik sırasında iki cidarın arasına su kaçıyor. Yani ısı yalıtımını sakatlamasını geçtim - ki bu konuda açıkçası bir sıkıntı yaşamadım- obsesyon kaşıyıcı bir durum bu. Kahve demleyeceksiniz, dripperı alıyorsunuz, iki cam arasında kalmış damlacıklar var, buğu var falan. Takıntılı iseniz kaşıntı tutabilir. 😃
- Dripper'ın karafa tam oturmasını sağlayan ahşap parça çok kalitesiz. Uzun süreli kullanımda çok hoş bir hâle gelmeyecektir. Tahminimce soyulmaya ve çürümeye başlayacaktır. Kullanılmayabilir.
- Dripper'ın kapağı var. Hiç kullanmadım. Bunu niye ürettiklerini falan da anlamadım. Kapağa harcayacakları para ile daha kaliteli bir ahşap parça üretebilirlermiş.

Sonuç: Fiyat-performans oranı yüksek, rahatlıkla orea yerine kullanılabilecek, ufak detay hataları ile takıntılarınızı kaşıyabilecek bir ekipman. Teşekkürler efem.
 
Üst