Hasat Yılları ve Ayları

edmc

Yeni Demleyici
Katılım
26 Mar 2018
Kavurucuların hasat tarihlerini detaylandırmalarında farkındalık oluşturmak için bu başlığı açtım. Yurtdışında bazı kavurucular toplanan birkaç aylık dönemi veya toplandığı ay detaylarını veriyorlar. Şeffaflık açısından önemli olduğunu düşünüyorum.
2023 hasat yazan bir kahveden birkaç anlam ortaya çıkıyor. 2022'nin son ayları, 2023 mitaca crop veya 2023'ün son ayları. Yılda iki hasat yapan ülkelerle beraber kafa karışıklığına yol açıyor. Farklı sitelerde 2023 yazan kahvenin hasat zamanı arasında bir yıl fark oluşabiliyor.
Farklı kavuruculardan kahve denemenin önüne geçtiğini bile söyleyebilirim. Bu başlığı açmaya iten neden ise sitesinde 2023 hasat yazan kahvenin hasat detayını öğrenmek istediğimde 2023 hasat olduğunu söylenmesi oldu. Yukarıda belirttiğim gibi bir yıl önceki kahvede olabilir. Daha fazla detay öğrenmek istediğinizde mail atsanız bile istediğiniz cevabı alamıyorsunuz. Bazı kavurucular hasat tarihi belirsizliğinden yararlanmaya çalışıyor.
Umarım yakın zamanda hasat tarihlerinde daha fazla detay görmeye başlarız. Daha fazla hasat kelimesini kullanmadan yazıyı bitiriyorum :D
 
Üst