Natürel Etiyopya Demlemesi

Dodomanga

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Haz 2024
Merhaba arkadaşlar, biliyorum her natürel Etiyopya çekirdeği birbirinden farklı. Lotlara göre bile yapısı ve tadı değişiyor. Natürel Etiyopya kahvelerini çok severek tüketsem de V60 demlemelerinde bazen sorun yaşıyorum. Bunlardan ilki ve çoğu kişinin başına gelen tıkanma olayı. Bazı demlemelerimde tıkanma olmasına rağmen hedef süremi tutturduğumda dripperı çekiyorum ve çok iyi tatlar alıyorum. Fakat optimumu yakalamak için biraz kalına gidiyorum, bu sefer de ekstraksiyon kaybına uğruyorum. Su sıcaklığı için de geçerli, ince öğütüm düşük sıcaklık yapıyorum olmuyor. Kalın öğütüm yüksek sıcaklık yine olmuyor. Kısacası önerilerinize ihtiyacım var.
 

aligundogdu

Aktif Demleyici
Katılım
4 Ağu 2021
Döküşünüzü ayarlayabilirsiniz, mesela kalına gidince problem yaşıyor iseniz daha sakin bir döküş yaparak süreyi kısaltabilirsiniz (bazen de olmaz 😀).

Bunun yanında duruma göre döküş sonlarına swirling (dripperı dairesel şekilde sallamak) ekleyip, ajitasyonu artırabilirsiniz; bu çözünmeyi artıracaktır ya da tam tersi müdahaleyi en aza indirip, tıkanma riskini en aza indirebilirsiniz.
 
Üst