Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

'Kahve Nasıl Yapılır ?' forumunda esavas tarafından 17 Oca 2017 tarihinde açılan konu

?

Hangi Marka Su Kullanıyorsunuz ?

  1. Sırma

    14.8%
  2. Madran

    4.4%
  3. Erikli

    13.7%
  4. Abant

    8.2%
  5. Korusu

    3.3%
  6. Fuska

    0.5%
  7. Buzdağı

    5.5%
  8. Erikli

    4.9%
  9. Kalabak

    3.3%
  10. Diğer

    45.6%
Birden fazla oya izin veriliyor.
  1. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    hocam siz dedikten sonra merak edip baktım madran'a. internette bazı sitelerde diğer markalara göre sertlik seviyesi oldukça düşük diye yazılmış... ben pek göremedim bu markanın sularını ancak alıp deneyeceğim merak ettim.
     
  2. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    2 gündür Erikli'den Pınar Madran'a geçtim, pour over demlemede kahvelerin tadı çoook değişti. Akçaağaç-Gökçeağaç bunların kaynakları farklı sanırım deneyen oldu mu?
     
  3. ziyaretci5

    ziyaretci5 Guest

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Evet aynı şekilde bende bu kadar değişim hiç beklemiyordum. Yanlız Pınarın diğer kaynaklarında durum aynı değil Pınar madran veya Sırma şart.

    Bu arada SCAE su tablosunuda ekleyeyim ki elinizdeki su buna ne kadar yakın test edebilesiniz.
    [​IMG]
     
    Moderatör tarafından düzenlendi: 12 May 2017
    birdost bunu beğendi.
  4. drhasan

    drhasan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Yeri gelmişken şişe suların etiketlerinde tds değeri yazıyor mu ? Yazmıyorsa bir tds metremiz olmadan tdssini hesaplayabileceğimiz bir formül vs var mı elektrolik miktarlarına göre?
     
  5. ooncan

    ooncan Yeni Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    pınarın 3 kaynağı var. Madran olanı ph 7.04 diğerleri 8 ve üstü bu sebeple kesinlikle Madran olmalı. Peki nasıl anlayacaz diyelim 5lt petşişe aldık yazıyormu üzerinde ?
    çünkü evde su içmek için taşdelen alıyorum ve değiştirmeyi düşünmüyorum.
     
    Cann bunu beğendi.
  6. Alpha_Music

    Alpha_Music Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Kahveyi bırakın yalnızca su içerken bile Pınar'ın Madranıyla Gökçeağacı arasında kayda değer fark var.
     
  7. ooncan

    ooncan Yeni Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    kesinlikle vardır sertlik açısından özellikle ph ı 1 derece arttıran şey karbonat ve kalsiyum gibi metaller sonuçta ama su içmek için ph8 daha iyi sonuçta su içmekteki en büyük amaç eksik elementleri tamamlamak.
    herneyse
    mardan kaynağını nasıl anlarız şişede yazıyormu ?
    sanırım sadece 0.75lt premium cam şişede mardan yazıyor
     
  8. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Etiketlerde yazıyor dikey olarak


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  9. ziyaretci5

    ziyaretci5 Guest

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Evet suların hepsinde etiketin üzerinde dikey bir şekilde kaynağı yazıyor arkadaşlar.
     
  10. playdead

    playdead Yeni Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Madran bulunmuyor ki, hep Gökçeağaç.
     
  11. albati

    albati Yeni Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Ben de 2 yıldır 5 aşamalı ters ozmoz sistem kullanıyorum. İstanbul'da bir firmadan aldım ve kendim kurdum. Membranı Abd malı Filmtec.
    GG'den basit bir tds metre aldım 3-5 ayda bir kontrol ediyorum. Ortalama 30 civarında çıkıyor. Kireç olayını tamamen çözdük. Eve gelip içenler tadının çok iyi olduğunu söylüyor. Daha önce musluk suyu dahil birçok marka su kullandım ve açıkçası kayda değer bir fark gözlemlemedim (ya da gözlemleyemedim)
     
  12. intelligenc

    intelligenc Firma Yetkilisi

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Torku günlük çiftçi sütü.. yağ oranı 3.5
    Harika dokusu var ve latteart çok iyi.. Başka bi markada bu oranı göremedim
     
  13. brkg

    brkg Aktif Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Sütün buhar çubuğu ile ısıtılmasında aldığı kıvamın iyi olmasından bahsediyorsanız bu sütteki protein oranı ile ilgilidir. Protein oranı ne kadar yüksekse o kadar güzel doku elde edersiniz.
     
  14. bekvural

    bekvural Yeni Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Su: dalga ph: 7.3 iletkenlik :79.3
    Süt pınar tam yağlı

    SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  15. Eren

    Eren Yeni Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Su: Sırma ya da Hayat
    Süt: Sek günlük süt


    UHT sütlerin kokusu beni çok rahatsız ediyor. Süt resmen çürümüş gibi geliyor. Bir tek bana mı böyle geliyor bilmiyorum.
     
    Son düzenleme: 15 May 2017
  16. bekvural

    bekvural Yeni Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    İnanın bende günlük sütü köyde dahil içemiyorum :)

    SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  17. ooncan

    ooncan Yeni Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    pınar mardan sadece 0.75lt cam şişe olarak var istanbulda. 19 litre cam damacana istanbula gelmiyormuş pınar uludağ geliyor onun ph 7.7.
    bu arada neden sırma yı tavsiye ediyorsunuz onu çözemedim ph 7.7 iletkenlik 240us sırma suda.
    pınar mardan 6.9ph ve 60us ile kahve için en ideal su gibi görünüyor
     
  18. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    dün soğanlık/kartal migros mjet'de pınar'ın hem madran hem de kırkağaç'ı vardı 5lt olarak.
     
  19. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Arkadaşlar ben pınar madrana değerlerine bakarak ama birazda deneye yanıla bulmuştum. Şimdi toptancıdan 5lik damacanaları 25-30 toplu alıyorum hem ucuz oluyor. Biraz şehir dışı oturduğumdan bulunduğum yere su servisi yapan firma yok ama köyümüze bir a101 açtılar. Bazen pınar madran bittiğinde oradan kırmızı kapaklı hayat su alıyorum. Performansı denediklerim arasında pınar madrana en yakın olanı.değerleri hakkında en ufak fikrim yok ama tat idare eder kahvede. Aslında pınar madranı su içimi olarak sevmiyorum, içimde sakayı değişmem ama kahve için ayrı içmek üçin ayrı uğraşması zora geldiğinden artık pınar madrancı olduk.
     
    Maestro bunu beğendi.
  20. inclc

    inclc Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Su : Erikli
    Süt : Sek süt