Açık Kavrum Yöresel Kahve Tavsiyesi

zhd93

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Nis 2015
Daha önce french press ile kahve fabrikasından değişik kahveler denedim. Uzun süredir nitelikli kahve içmiyorum, tekrardan aklıma düştü son zamanlarda :D Değişik demleme metodlarını araştırıyorum v60, aeropress vs ve forumdan bilgimi arttırmaya çalışıyorum. Ama şimdilik bir öğütücü alıp french press ile devam edeceğim. French pressten kağıt filtre ile filtrelemeyi de deneyeceğim. Hassas terazi, dijital termometre falan var zaten.
Her siparişte değişik bir kahve alıp bilgimi arttırmak istiyorum. Kahvelerin kendine has tatları en iyi açık kavrumlarda ortaya çıkıyormuş, bu yüzden de açık kavrum tercih edeceğim. City-City Plus'a denk geliyor sanırım.
Buna göre tavsiye edeceğiniz kahveler nelerdir ve nereden almamı önerirsiniz? Hasbean'den almayı düşündüm ama eğer taze, güzel kavrum yapan yerli bir firma varsa ordan almak isterim. Kahvefabrikasından alıp geçecektim ama kötü yorumlar okudum forumda, o yüzden farklı bir yer arıyorum.
Ekleme: Aynı anda iki farklı çekirdek kahve sipariş etsem(500gr toplam) bayatlar mı acaba bitene kadar? Günde 20-25gr falan içiyordum.
 
Son düzenleme:

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: Açık Kavrum Yöresel Kahve Tavsiyesi

Şuradan şu kahveyi alın demek emin olun çok zor. Öyle ki kötüyü içerek iyiye ulaşmak gerekiyor zannımca. Öyle ki her insan farklı bir damak tadı. Bunu kestirmek imkansız. Forumda Online Satış Siteleri bölümünde birçok kavurucu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ben günde 30 gram tüketiyorum ve 500 gram alıyprum. Bayatlama problemi hiç yaşamadım.

Kavrum konusunda ise kavurucunuz ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim. Kahveyi hangi yöntemle demleyeceğinizi söylerseniz yardımcı olacaklardır.
 
Son düzenleme:
Üst