Hario Skerton Modifikasyon

'MODİFİKASYONLAR' forumunda Urikasit tarafından 26 May 2017 tarihinde açılan konu

  1. Urikasit

    Urikasit Aktif Üye

    Comandante vardı da biz mi almadık?

    O zaman emektar Hario'yu adam etmek için biraz uğraşalım. Seramik öğütücüyü tutan mili alttan sabitlemek için ya 3D printer ile naylon bir aparat yaptıracağız ya da lazer kesimcide paslanmaz bir tutacak.

    Metehan arkadaşımın gönderdiği 3d dosyasını birkaç 3D yazıcı firmasına mail attım sadece biri fiyat verdi o da 300TL:mad:

    Lazer kesim aparatı 10 $ civarına yurtdışında satıyorlar ama Türkiye'ye gönderim yok. Ben de oturup öğütücü üzerinden cetvelle ölçüp autocad'e geçirdim ve Ostim'deki birkaç lazer kesimciye mail attım. Sadece Argesan'dan Orçun Bey yanıt verdi ve sağolsun hemencecik kestiriverdi.

    Aparatı, alt kısmı söküp kolayca monte ediyoruz ve milin artık çok az sallandığını görüyoruz. Böylece daha homojen bir öğütüm elde edebileceğiz. En azından bir Comandante bulana kadar.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Aslanbek

    Aslanbek Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    Ellerinize saglik. Yurtdisindaki forumlarda ogutumu epey gelistirdigi soyleniyordu bu modifikasyonun. Hatta bir firmanin ogutucusu ayni skerton seklinde ama bu aparat dahil sekilde satiliyordu (amazonda epey iyi yorumlar vardi).


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  3. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    10 numara olmuş, bunu ben de istiyordum ama dediğiniz gibi Türkiye'ye gönderimi yoktu.
     
  4. keremp

    keremp Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    merhaba, elinize sağlık çok güzel olmuş.

    kesim/çizim dosyasını gönderebilir misiniz? bende yaptırmayı düşünüyorum.

    teşekkürler
     
  5. Urikasit

    Urikasit Aktif Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    Tabii, mail adresinizi mesaj atarsanız gönderirim.
     
  6. TheAugustus

    TheAugustus Yeni Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    Amazon'daki ürünün Türkiyeye gönderimi yok. Ancak amazondaki ürünün satıcısının (Blue Horse Product) kendi sitesinde ücretsiz uluslararası kargosu var. Ve fiyatı 11 dolar. Burdan alabilirsiniz :

    Blue Horse Products - Hario Skerton Upgrade Kit

    Hocam sizden ricam modifasyonun farkını net bir şekilde görebilmemiz için hem modlu hem de moduz çekilmiş kahvelerin fotoğraflarını foruma yükler misiniz? Yakın zamanda sipariş etmeyi düşünüyorum da. İyi forumlar
     
  7. TheAugustus

    TheAugustus Yeni Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    Amazon'daki ürünün Türkiyeye gönderimi yok. Ancak amazondaki ürünün satıcısının (Blue Horse Product) kendi sitesinde ücretsiz uluslararası kargosu var. Ve fiyatı 11 dolar. Burdan alabilirsiniz :

    Blue Horse Products - Hario Skerton Upgrade Kit

    Hocam sizden ricam modifasyonun farkını net bir şekilde görebilmemiz için hem modlu hem de moduz çekilmiş kahvelerin fotoğraflarını foruma yükler misiniz? Yakın zamanda sipariş etmeyi düşünüyorum da. İyi forumlar
     
  8. Urikasit

    Urikasit Aktif Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    Açıkçası çok stabil bir öğütüm elde edemedim. Bu aparat öğütücü mili sıfır toleranslı sabitleyemiyor. Çünkü milin üst vidalı tarafı 8 mm iken aparatın geldiği kısım 7,6 mm gibi. Bu da bir miktar yine salınım demek. O kısmı bir parça pipet yardımıyla daralttım ama yüzde yüz etkili olduğunu söyleyemem.
    Tahminim V60 ve French Press öğütümleri için ciddi bir sabitleme sağlasa da espresso için çok da işe yarar bir düzeltme sağlayamıyor.
     
  9. brkg

    brkg Aktif Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    7mm'lik bosluk yeterli geliyor aslinda o kisim icin, belki bir miktar daha zimparalanabilir. Ic kisimda bulunan seramik ogutucu parcasini milden cikartip, yaptirdiginiz metal parcayi o sekilde taksaydiniz keske. Biraz karisik anlatmis olabilirim kusuruma bakmayin.
     
  10. Urikasit

    Urikasit Aktif Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    Ben de 7 mm boşluk olacak şekilde kestirdim başta, sonra mili içinden geçiremeyince tornacıya götürdüm, 8 mm delik açarak geçirebildi.
    Dediğiniz gibi seramik parçayı söküp alttan yerleştirmek mantıklı. Tabii mili yıkamak için artık rahatça çıkaramaycağımızı da gözönünde bulundurmak lazım.
     
  11. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    Ücretsiz uluslararası kargo mu? Bende niye 48 dolar çıkıyor international shipping :)
     
  12. Urikasit

    Urikasit Aktif Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    ben çizimini yaptım fakat kompasla ölçüp bir tık geliştirmem lazım. mil yatağının sıfır oturması için. ondan sonra beş on adet ürettirip paylaşabiliriz, hiç yurt dışını beklemeye gerek yok.
     
  13. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    Ben varım;)
     
  14. brkg

    brkg Aktif Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    Benim anlamadığım sen üretiminin büyük bölümünü kahve hazırlama ekipmanları üzerine yapıyorsun, neredeyse tüm demleme metotlarında tanecik boyutlarının birbirlerine yakın olması gerektiğini sağır sultan duymuş, halen gidip alt kısma mili tutacak bir kısım yapamıyorsun.:mad: Tchibonun son getirdiği el değirmenin içine bakmıştım, seramik bıçakların olduğu kısma yakın mili tutan ikinci bir plastik kol yapmış adamlar.
     
  15. brkg

    brkg Aktif Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    Yaptırılacak aparatın çelik kalınlığının da çok fazla olmaması gerekir, tam dış bıçağın altına gelip bir yükselti oluşturacak çünkü. Biliyorsunuz vida yuvaları plastik, vidalar tutmamaya başladığında değirmen direkt çöp olacak.
     
  16. Urikasit

    Urikasit Aktif Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    1 mm sac kalınlığında kestirdim, epeyi rigid duruyor. bence 0.6 - 0.8 civarı bir kalınlık da olabilir. Kumpası olan biri mil çapını tam ölçerse, ona göre revize edip deneyebiliriz.
    Bu arada çizim gönderdiğim arkadaşlar hemen kestirmesin, yeni versiyonu beklesin derim.
     
  17. brkg

    brkg Aktif Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    Benim kumpasla ölçtüğüm mil kalınlığı 6,88 mm. Kumpası olan başka arkadaşlar da ölçüyü teyit ederse iyi olur.
     
  18. Urikasit

    Urikasit Aktif Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    7 mm uyacaktır o zaman. ilk kestirdiğimi, mile üstten girmiyor diye acele edip genişletmeseydim olacakmış aslında.
     
  19. brkg

    brkg Aktif Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    Aslında aparatın oluşturduğu yüksekliği sıfırlayacak bir şey daha var kafamda fakat fotoğrafta anlatmam lazım. Hazırlayıp buraya yüklemeye çalışırım. Tek yapılması gereken aparatın kol genişliği kadar kısmın plastik kısma denk gelecek yerinin oyulması. Böylelikle aparatın da sağa sola oynama ihtimali kalmıyor.
     
  20. TheAugustus

    TheAugustus Yeni Üye

    Cevap: Hario Skerton Modifikasyon

    Valla hocam ben de ücretsiz gözüküyor şuanlık. Anlayamadım :confused: