Kruve elek incelemesi demlenin mantığı üzerine *Çekilişli :P

Hangi Kruve'u hediye edeyim?

  • Kırmızı

    Kullanılan: 38 62.3%
  • Gümüş

    Kullanılan: 23 37.7%

  • Kullanılan toplam oy
    61

OverdoseCoffee

Firma Yetkilisi
Katılım
19 Ocak 2016
Konum
İzmir
Dediğim gibi ürünü sadece bir kere deneme şansı buldum ama yabancı forumlarda ya da incelemelerde dezavantaj olarak kahvenin okside olabiliceğini yazıyorlar. Onu belirtmek istedim bir de ben denediğimde ortada istediğim kadar kahve kalmamıştı orada işi tekrarlarken epey süre kaybı yaşamıştım. Alüminyum hakkında pek bilgim yok maalesef, kullanmadığım için araştırmadım hiç. ancak bir ara boş vaktimde sağlık üzerine olan etkilerini makale okuyarak öğrenmeye çalışacağım.
Siz daha iyi bilirsiniz ama 2 li set tabi ki fark yaratır ancak farklı çekirdeklerde farklı elekler daha iyi sonuç verebileceği için bir süre sonra kişe yetersiz geleceğini düşünüyorum.

Ortada kalma olayını videoda bahsettiğim gibi normal ayarınızdan biraz daha ince çekip bulabilirsiniz biraz uğraştıktan sonra yeni aralıklarınız ortaya çıkar o zaman çok uğraşmak zorunda kalmazsınız. Ayrıca buradaki çoğu insan kahvenin seremoni kısmını seviyor bence ayrı bir zevk katabilir. Yoksa çekilmiş kahve alıp autodripte demlerdik hepimiz değil mi ? :D

Alüminyum direk olarak kanser ve beyin hasarı ile bağlantıları olan bir metal. Yurtdışında kullanımı yok denecek kadar azaldı. Bizim gibi geri kalmış ülkeler ne yazık ki hala gıda sektöründe kullanıyorlar. İlk fırsatta bakın hocam gözlerinize inanamayacağınız şeyler çıkacak. Ben bayadır deodorant kullanmıyorum Alüminyum yüzünden.

Çok elek kesinlikle avantaj ama çok kalitesiz bir değirmen varsa 2 elek bile fena sonuç verir :D
 

BySerdar

Yeni Kahvesever
Katılım
20 May 2017
@OverdoseCoffee hocam videoda bahsetmişsiniz fakat çok ayrıntıya girmemişsiniz. Elek üstü partikülleri tekrar öğütmek değirmene ne gibi zarar verir?
 

raistlin

Tin Coffee Firma Yetkilisi
Katılım
18 Mar 2016
Hocam peki sizce comandanteye zarar verir mi tekrar öğütmek?

Ana endişe yeniden öğütütülen kahvenin sebep olabileceği sıkışma yüzünden aşırı zorlanabilecek motor ve aksamı. Manuel öğütücülerde böyle bir risk bulunmuyor. Tavsiye edeceğim bir şey olmamakla beraber yine de herhangi bir manuel öğütücüde bu yapılacaksa öğütme sırasındaki hissiyata göre(sıkışma, tıkanma vb. açılardan) işlemi yönetmekte fayda var. :D
 

semihselcuk

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Eki 2016
@OverdoseCoffee hocam inceleme için teşekkürler. Bende çekilişe dahil oldum bakalım şans yüzüme gülecek mi? :D

Benim kruve elek konusunda merak ettiğim birşey var. Deneyen insanlar, Kruve'un normalde sallıyorum pour-over için öğütülen kahveden çok daha ince öğütmeyi önerdiğini söylüyorlar. Aslında videoda extraction olayını anlatırken bunun nedenini açıklıyorsunuz fakat belki boyut olarak karşılaştırması için bir sonraki videolarda değinebilirsiniz.
 

trblnfxn

Yeni Demleyici
Katılım
2 Ocak 2015
Öğütülmüş kahveyi tekrar öğütmenin bir dezavantajı da kahvenin tekrar ısınması olabilir
 

experienced

Aktif Demleyici
Katılım
13 Eyl 2017
.

Ya hocam bir arkadaşında sözünü ettiği gibi,

3. Dalga Kahve üzerine iyi bir firma olmalı.

10 paralık Kruve için yurt dışından kargo bekle.

Bu nedir ya, bu devirde.

.
 

OverdoseCoffee

Firma Yetkilisi
Katılım
19 Ocak 2016
Konum
İzmir
.

Ya hocam bir arkadaşında sözünü ettiği gibi,

3. Dalga Kahve üzerine iyi bir firma olmalı.

10 paralık Kruve için yurt dışından kargo bekle.

Bu nedir ya, bu devirde.

.
Valla @Reneli ile de bu işi konuştuk ama zaten kur farkından pahalı olan bir eleği buraya ithal edince kimse almaz durumu oluşuyor. Çok niş bir ürün zaten getirmeye değer mi bilmiyorum bende :D Yurtdışından geliyor 2 haftaya en kötü 30-40 lira gümrük ödüyorsunuz kapıda o kadar.
 

experienced

Aktif Demleyici
Katılım
13 Eyl 2017
.

Kruve,

Helor,

Nuova simonelli,

Hocam onu al bunu takip et vs vs,

Ya bu hobi işi de yorucu vallaha.

Hayır Bizim burada sizin bir klonunuz olsa sorun değil.

Zaten acemiyim?

Asidite ne? Nasıl Tadılır, Gövde ne? Bitiş nasıl? Nasıl kavrulur, Kavrulmuş alıyorsan nasıl alacaksın, nasıl öğüteceksin, nasıl demleyeceksin, ne ile demleyeceksin?

Hayır alkolde kullanmıyorum ki?

Kahve yerine şarap ile uğraşayım, nasılsa birileri yapıyor, tat tat yorum yap :D

Hocam bildiğin okullu olduk yani.

.
 
Üst