2yıl french press'den sonra ne önerirsiniz?

Ufuk

Yeni Demleyici
Katılım
9 Ara 2017
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 yıldır sözen el değirmeni ile french press kahve içiyorum, önerilerinize göre bir üst seviyeye geçmek istiyorum. Damak tadı olarak çok yumuşak kahveleri sevmiyorum. Kahvenin kokusunu, tadını, aromasını verdiği biraz acıya yakın tatları daha çok tercih ediyorum. Mesela french press'de çok şikayet edilen dipte kalan tortular beni hiç bir zaman rahatsız etmemiştir.

Forum içinde okuduklarıma göre neredeyse herkes aeropress'den çok memnun. Fiyatı da uygun, aeropress deneyebilirim diye düşündüm. Ama v60, chemex veya filtre kahve makinalarına tamamen yabancıyım. Bana hangi kahve demleme metodunu önerirsiniz?
 
Son düzenleme:

DessoEldest

Yeni Demleyici
Katılım
18 Ara 2016
Konum
Kayseri
Aeropress çok fonksiyonel bir demleme aracı. Ben daha önce kullanmadım ancak gördüğüm kadarıyla seveni çok. Memnun olmayan görmedim. Ben mokapot da tavsiye ederim. Pour over yöntemleri bunların yanında yumuşak kalır.
 

coffeebean

Aktif Demleyici
Katılım
14 Nis 2017
Konum
İzmir
Hocam hem farklılık olsun hemde daha sert olsun derseniz bence mokapot. Ben ikeada satılan modeli kullanıyorum fiyatı da uygun gayet. Aeropress denemedim hiç sevilen bir ekipman ama sert kahve arıyorsanız mokapot sizi daha çok tatmin edecektir bence.
 

ErkanB

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Eyl 2017
Konum
Bursa
hocam her birinin zevki de verdiği lezzet de farklı elbette, bende işyerimde french press kullanıyorum,evde V60,Aeropress,Espresso makinesi, filtre kahve makinesi olmasına rağmen tek vazgeçemediğim yöntem kesinlikle Aeropress'dir hem bana çok daha pratik geliyor hem de aeropressle içtiğim kahvelerin çok daha lezzettli olduğunu düşünüyorum..

tabi aeropress ne kadar fonksiyonel bir yöntem olsa da daha sert kahveler hedefliyorsanız bende size Moka Pot veya Espresso makinesi derim
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Aeropressi bilmiyorum ama V60 yapması zevkli ve içmesi keyifli, ağır değil tavsiye ederim.
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Anlattığınız tabloda ihtiyacınız olan tek şey Moka Pot. Aksini düşünmeyin bile.
 

merrtk

Yeni Kahvesever
Katılım
8 Haz 2016
v60 ve kalita wave demlemeye giriş gayet uygun. forumları okuyarak, deneyerek bir yerden başlayabilirsin. her ikisi de uğraşması, öğrenmesi zevkli aparatlar.
 

photomontage

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Kas 2017
İstediğiniz kahveyi size verebilecek en iyi yöntem kişisel tecrübelerime göre aeropress'tir.
 

Ufuk

Yeni Demleyici
Katılım
9 Ara 2017
değerli yorumlarınız için teşekkürler, biraz yanlış anlaşılmış olabilirim öyle çok acı semsert kahve seviyor değilim. bi kaç kahve dükkanında v60 içmiştim, fazla yumuşak gelmişti, french press ayarındaki tadı seviyorum. Şimdilik aeropress alacağım gibi gözüküyor, umarım french press'e çok yakın bi tadı yoktur.

bu arada mocha pot'a tamamen yabancıyım. mocha pot ile espresso yapıp, su ekleyip mi içiliyor?
 

awalanche

Yeni Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Konum
Adana
Moka potu süt eklemeden de tüketebilirsiniz. Aeropress de kahve inceliği, zaman, su miktarı-sıcaklığı vb bir çok parametre ile oynayarak istediğiniz tadı yakalamanız mümkün. Afiyet olsun.
 
Üst