Ankara Kahve&çikolata Fest 2018 3-6 Mayıs

forgondor

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2016
program açıklanmış
http://kahvecikolatafest.com/wp-content/uploads/2018/04/kcf-program.pdf
geçen sene şerif başaran vardı bu sene yok maalesef.
hangi gün gitceğime karar veremedim sizler ne zaman gitceksiniz?
3 ya da 5 mayısta katılıp cezve ya da demleme de yarışa katılabilirim tabi başarı olmaz ama denemiş oluruz kendimizi(ayrıntıları bilen var mıdır ? çekirdeği kendileri mi veriyor öğütücü?demleme ne tür v60 mi?)
3 mayısta 4 den önce yetişemem düzgün bir seminer yok gibi
cuma günü de 1.30a ancak yetişirim v60 demlemeye yetişemiyorum maalesef
cmt 6 da kahve değerlendirme ve tadım var faydalı olabilir.
evde barista ve türk kahvesi seminerleri de var aynı gün
isimleri pek tanımıyorum ben siz ne dersiniz gitmeye değer mi ? ( isimleri bilmeme nedenim benden kaynaklı tabi )
 

asait

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Eyl 2017
Konum
İstanbul
Türk kahvesi için maalesef çok fazla referans baristaları yok ama Koray Eroğlu’nu dinleyebilirsiniz. Kendisi bu yıl dünya 3.sü oldu cezve ibrikte zaten. Tadım içinse Emre Bereket gayet faydalı olacaktır. Önceden yanlış hatırlamıyorsam Mambocino’daydı şimdi de Troika adlı kafesi ve kavurma atölyesi mevcut. Ayrıca Koray’ın kahvesini de o kavurdu diye biliyorum.
 

kahvetrip

Tecrübeli Demleyici
Katılım
1 May 2018
Konum
Ankara
Festivale dair izlenimlerimi ve eleştirilerimi videoda bulabilirsiniz.
Beğenip abone olursanız sevinirim :D

 

Urikasit

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2017
Konum
Ankara
Ankara için hiç yoktan iyidir bir etkinlik.

Nedense ya mayıs ya eylül ayında oluyor bu kahve etkinlikleri. Bu yıl sanki biraz daha coşkusuz ve kısır geldi bana. En son eylül ayında Bilkent Station'daki etkinliğin üçte biri kadardı belki de.
@intelligenc arkadaşımızın Band of Beans'i dışında iyi kavurucular diyebileceğimiz firmalardan çoğu yoktu. Standa yanaşıp kararlı bir şekilde kahve istemezseniz kimse " buyrun, hoşgeldiniz, şunu tadar mısınız" demiyor.
Çikolata namına zaten bir şey beklemeyin. Godiva denen koca firma standında 3-4 kişi kös kös oturup etrafı izliyor, yanaşıp çikolata isterseniz istemeye istemeye alttan bir iki minik çikolata çıkarıyor.

Az sayıda stand olsa da firmaların ürünlerini makul bir giriş fiyatına tadım şansı veriyor. Ankara standardında fazla da bir şey beklememek lazım.
 

coupe

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Şub 2015
geçen seneyle alakası yoktu maaalesef. geçen sene çok başarılıydı hem standlar hem eğitimler. bu seneki halini gören seneye de pek katılmayacak muhtemelen ve seneye bundan da vasat olacak tahminim. band of beans ve coffee lab dışında çok iyi kahve de yoktu. bir tane barcelonadan gelmiş firma vardı ama kahveleri taze değildi. çikolata konusunda da çok zayıftı bu sene.
 
Üst