Süt Köpürme Başlığı Uç Değişimi

Epiphone

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ocak 2017
Konum
İstanbul
Merhaba,

İnternet üzerinde izlediğim videolarda daha çok kafe tarzı ya da 2 kazanlı makinaların süt köpürme ucunun 2,3 veya 4 delikli olduğunu görüyorum. Bu süt köpürtmede sanırım pozitif bir şey. Halen kullanmakta olduğum Breville bes870 makinamın süt köpürtme ucu tek delik. Bunu 3 delikli bir uç ile değiştirmem bana ne yönde + sağlar. Deneyen oldu mu?

Teşekkürler
 

unluhakan

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Ara 2018
Merhaba ben denemedim ama tek delik ile aynı makinede art yapabilecek seviyede süt kreması elde edebiliyorum. Ayrıntı isterseniz ÖM yönlendirmeniz kafi.
 

Omega

Aktif Demleyici
Katılım
24 May 2016
Konum
Ankara
Eski R silviamın tek delikli ucunu 2 delikli yapma girişimim bellabarista co uk den aldığım olumsuz geri bildirim ile iptal olmuştu. Tek boiler ve küçük hacim nedeniyle 2 delikli ucun artan debisine cihazınız yeterli değildir denmişti
Halen kullandığım ECM sync da buhar kazanı 2 lt :D orj uç 2 delikli
Onu da orj ekipman siparişiyle 5 delikliye çevirdim. 45 dk ısınmış 126 dereceye uzanmış buhar kazanına rağmen 45 sn de neredeyse tüm buhar tükenmeye başlıyor kazan 105-106 derecelere düşüyor, haa süt elbette köpürüyor(300 ml).
Diyeceğim o ki modifiye etmeden şunu göz ardı etmeyin makinenizin kapasitesinin üstünde bir iş yapmış olursunuz.
Ecm syn yeni bir upgrade kiyi çıkardı 1.5 bar basıncı 2 bara 125 derecelik ısıyı da 133 derece yaptı
Bu sayede buhar gücü artmış oluyo; 5 delikle bile sorun kalmaz sanırım
 

Epiphone

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ocak 2017
Konum
İstanbul
Bir gün işe giderken zincirlikuyu metronun içinde bir kahveci vardı adını unuttum.Sohbet ederken makinada tek delikli uç vardı köpürtemiyordum fakat 3 uçluya döndürdüğümde sorunsuz köpürtmeye başladım dedi.Ben şuanki makinamda sorunsuz köpürtüyorum fakat 1 tık kalite atar daha iyi olur diye böyle bir şey düşündüm.Bana da buharın gücü yetmeyecek gibi geliyor ama illa breville de bunu deneyen olmuştur diye düşünüyorum.
 

ziyaretci1

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Konum
Ankara
bes 920 kullanıyorum, 3 delikli ucu var, eski makinem de orta halli bir italyandı ve şunu net söyleyebilirim ki 3 delikliyle çok rahat art yapabilecek bir köpürtme elde ediyorum. tek delikliyle olmaz demiyorum, eski makinemle de keyfim yerindeyse uzun uzun uğraşıp (ilk 25-30 saniye civarı sadece yüzeyde tutma şeklinde) yine iyi kötü art yapacak bir süt elde ediyordum ama 3 delikliyi kullanmaya başladıktan sonra inanılmaz rahat olmaya başladı. tabi iki makine arasındaki kazan farkını da görmezden gelmemek lazım, bes870 için birden fazla delik bana çok mantıklı gelmedi zira yanlış bilmiyorsam tek kazanlı bir cihaz ve iki veya daha fazla deliği en azından kayda değer bir süre devam ettirebilmek için makinenin epey ısınması lazım ve bu da bekleyen espressonun kremasının bozulmasına neden olabilir. bence mevcut haliyle, uzun süre süt yüzeyinde kalarak (belki de 45-50 derecelere kadar) güzel bir köpük ve son virajda oluşan köpüğü pot içinde homojen dağıtmak daha mantıklı gibi.
 

Crafter

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Nis 2023
Dostlar herkese merhaba konuyu hortlatıcam biraz ama bu konuda internette çok içerik bulamıyorum spesifik aramam nedeniyle. Amazondan yaklaşık 6 7 ay önce bu cihazı aldım:

CREATE/THERA RETRO/Pastel Yeşil ve Ahşap Express Kahve Makinesi/ESE öğütülmüş kahve ve kapsül, 15 bar basınç pompalı ve 1100W gücünde yarı otomatik kahve makinesi, parlak kaplama. https://amzn.eu/d/9Ld5lKD

Cihazdan çok memnunum 1300 liralara falan gayet güzel espresso yapıyorum bana yeter seviyede, süt köpürtmede de wand evet çalışıyor ama uzunluğu çok kısa geliyor. Paylaşımlardan buhar kazanının gücünün çok olmadığını bende tahmin ediyorum artık ama uzunluğunu değiştirmek istiyorum daha uzun Bi wanda ihtiyacım var.

Sorabileceğim bilgi alabileceğim firmalar var mı veya siz modifiye için Bi videoya falan rastladınız mı?
 
Üst