Kahve Konusunda Uzmanlaşmak.

Thirdwavelover

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Haz 2019
Herkese iyi günler.Ben Akdeniz üniversitesi makine mühendisliği öğrencisiyim.Adım Egemen.Yaklaşık 6 ay kadar önce anneme öğretmenler günü hediyesi olarak gönderilen french press ile kahve merakım başladı.Gerek KYK kredisiyle,gerek sigarayı azaltarak bazı ekipmanlar edindim (bambum moka pot,touch ne öğütücü,Vietnam tarzı kahve filtresi).En kısa zamanda da pour over ekipmanlarının muadillerini almayı düşünüyorum.Şunu fark ettim ki ne kadar araştırırsam o kadar keyif alıyorum ve araştırmaya devam ediyorum.Açıkçası bölümü pek sevmediğim ve ülkenin durumu da malum olduğu için,acaba kahve ile uğraşsam yani bunu meslek haline getirsem nasıl olur acaba diye düşünmeye başladım.Düşündükçe keyiflendim.Uzun lafın kısası SCA eğitimleri ile nitelikli bir barista olabilir miyim bunu merak ediyorum.Ve tabii ki ucuz ekipman önelirinize de açığım .
 

kahvemen

Yeni Demleyici
Katılım
26 Eki 2016
Öncelikle, Türkiye'de baristaya değer verildiğini hiç düşünmüyorum, ne maaş ne de çalışma koşulları olarak.

İkinci olarak, bence elinizde bir diplomanız olsun, bölümünüz gayet geçerli bir bölüm, sonra pişman olmayın.

Üçüncü olarak, SCA sertifikaları gerçekten pahalı, KYK desteğiyle bile alınabilcek birşey değil, SCA eğitimi aldığınızda ise size yinede 2200 + sigorta + yemek vermekten fazlasına çıkacaklarını sanmıyorum.

Paranızı SCA sertifikasına yatıracağınıza güzel bir makina alın, hem kendinizi geliştirirsiniz hem de en azından elinizde bir ürün olur, euro ile alınan cihazlar olduğundan TL bazlı değer de kaybetmez.
Tabii ki hepsi sizin kararınız ;)
 

Ziyaretçi_1

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Nis 2019
Konum
ankara
uluslararası geçerliliği olan bir bölümde okuyorsunuz. baristalıktan çok dile yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. dilinizi geliştirip yurtdışında bir iş bulabilmeniz halinde gerek kahveye gerek ekipmana gerekse de baristalık eğitimine ulaşmanız kolaylaşacaktır :D
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
SCA sertifikası tamamiyle gereksiz denilemez ama sertifikasız çok iyi baristalık yapan insanlar var.

Sertifika eğitimiyle Latte art yapmak ise amacınız, kendinizi evde geliştirebilirsiniz. Yok eğitimle tadım veya el demlemeleri öğreneceğim diyorsanız, çok fazla kahve tadımı yapmanız ve iyi değirmen iyi ekipmanla işi çözmenizi öneririm.

Çok kaliteli kahveleri de orta kalite kahveleri de tadın ve kendinizi öyle geliştirin. Parası kısıtlı bir kahve sever için sertifikasyon demek çöpe atılan para demektir.

Selamlar,
 

Thirdwavelover

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Haz 2019
Teşekkür ederim fikirleriniz için.Aslında bazı konularda bahsederler ya,kahve konusunda işte şu işi yapabilecek kişi sayısı üçtür falan denir.Onlardan biri olmak istiyorum.
 

orkunozkaya

Aktif Demleyici
Katılım
15 Tem 2018
Konum
İzmir
Merhaba,

Her insanın hayali hobisini gelir getiren bir işe çevirebilmektir. Bu olabilir de tabi ama açıkcası bir çok parametrenin (öncelikle de şans) aynı anda bir araya gelmesi lazım.

Üstüne bir de şu var, bir işte sayılı insanlardan biri olsan da o işi paraya çevirmek farklı bir şeydir. Hiç olmaz demiyorum onun için gözünü kulağını açık tut tabi ama ilk etapta bence kahveyi hobi çerçevesinde yürütüp okuluna odaklan
 

sahbaz061

Yeni Demleyici
Katılım
18 Nis 2018
Açıkçası sizin yerinizde olsam şuanda yapacağım ilk şey yabancı dil öğrenmek ve okuldan başarılı olarak mezun olmak olurdu. Bu süreçte work and travel yapıp ABD'de geçireceğiniz yaz tatili döneminizde hem yabancı dil öğrenir hem kahve ile ilgili firmalarda iş bulabilirsiniz kendinizide geliştirmiş olursunuz. Güzel hayalleriniz var inşallah hepsini başarırsınız ama önceliğiniz okulunuz olsun bu sayede şartlar sizin için çok daha kolaylaşır.
 

Coffeenomy

Yeni Demleyici
Katılım
14 May 2017
Merhaba @Thirdwavelover

Okuduğun bölümle kahve tutkunu birleştirebilirsin aslında. Nitelikli kahveden bahsediyorsak şayet kavurma aşaması çok önemli. Ülkemizde dünya çapında kahve kavurma makinaları üreten birden fazla yerli şirket var. Araştırmaya Toper (Baristocrat) ile başlayabilirsin. Okul süresince de part time barista olarak çalışıp kahve kültürünü artırabilirsin.
Başarılar dilerim.
 
Üst