Evde Kavurmak Ve Degassing Için Kap

befall

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Ocak 2019
Arkadaşlar eskiden aldığım valfli paketlerin var elimde şimdi kahve kavursam ve bu paketlerin içine koysam bir sıkıntı olurmu? Veya başka öneriniz varmı ?
 

ebtt

Tecrübeli Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Bende kavurmaya ilk başladığımda valfli paket kullanıyordum.Ancak sık açılıp kapanınca çok iyi kapanmadıklarını farkettım.yaklaşık bir yıldır metal kapaklı cam kavanoz kullanıyorum.metal kapağın ortasını delip akvaryumculardan aldığım tek taraflı valvi sıcak silikon ile kapağa sabitliyorum.Problemsiz bir şekilde kullanıyorum
 

kahve724

Yeni Demleyici
Katılım
2 Eyl 2020
Bu mesajı okuduktan sonra akvaryumcudan aldığım valf ile ben de degassing kavanozu yaptım. Fakat boşuna yaptım. Valfli kavanoz, haftalarca aylarca saklamak istesek iyi olurdu. Zaten kavrulmuş çekirdek satılan paketlerde bu yüzden valf var.

3..5 günde bir kavurup 1 saat kadar bekletip 2..3 adet hava geçirmez kavanozda saklıyorum. 1 hafta kadar süre geçti. Valfli ve valfsiz kavnozdaki arasında fark göremedim.

Küçük kavanozlar ve dışarıdan hava girmemesi yeterli oldu. Valfsiz olanda karbondioksit içeride sıkışmış fakat tazeliği, tadı bozulmamıştı.
 
Son düzenleme:
Üst