Küba Kahvesi Hakkında

bulcum

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Küba hep hayalimi süsleyen bir ülke olmuştur. Burayla alakalı her ürün ilgimi çektiği için kahvesini de merak etmekteyim , fakat forumda ilgi çekici hiç bir Küba kahvesinden bahsedildiğini görmedim. Nitelikli üretimi mi az, karakteristiği mi makbul değil nedir bilemedim. Deneyip cok memnun kaldığınız hiç bir Küba çekirdeği var mı?
 

ziyaretci3

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Haz 2019
Konum
Ankara
Ankara'da Paper Roastery'den Cuba - Serrano Lovado almıştım, sahibinin "Aeropress'e çok yakışıyor" tavsiyesinin üzerine almıştım, ama ne iyi ne kötü bir kahveydi. Birine önermezdim yani.
 
Z

ziyretci3

Guest
Sebebi çok az kahve üretmeleri Yıllık 6000 Ton civarı bir kahve üretiyorlar ve bu kahveyede Japonya İngiltere Fransa vb ülkelerden çok fazla talep oluyor.Çok bir özelligi yok aslında tat profili olarak ama talep çok olduğu ve üretim az olduğu için pek göremiyoruz.
 

Ziyaretçi_1

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Nis 2019
Konum
ankara
hem bir çekirdeğin hem de pişirme yönteminin adı. ülkemizde satılanların hepsi aynı. paper patlıcan gibi kokuyor diyerek satmıştı ama çok da başarılı değildi açıkçası.
 

ErkanB

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Eyl 2017
Konum
Bursa
Bi dönem araştırmıştım bende kahve kültürü oldukça var olan bir ülke aslında ama farklı bir tarzları var cafe cubano diye bir kahveleri var espressodan daha sert ve bol şekerli içiyorlar kahveyi, nitelikli kahve çok yok sanırım, en çok moka pot kullanılıyormuş ülkede

Kültürleri var ama onu da sanki çok geliştirememişler :D
 

cakirta

Yeni Kahvesever
Katılım
18 Ara 2019
Bir Almanya seyahatimden Küba Altura Lovado alıp getirmiştim. Benim aldığım çekirdek biraz fazla kavrulmuştu. O sebeple tat profilini algılamam mümkün olmadı ve pour-over’da kullanmadım. Espresso’da Colombia Hochland ile karıştırılınca ortadan iyi sonuç verdi. Lezzet olarak içtiğim Orta Amerika’da yakın ülkelerden Meksika kahvelerine mukayeseyle daha iyi olsa da Guatemala ve Porto Riko kahveleri kadar iyi değildi. Daha az kavrulmayla bunlar kadar iyi olabilir mi bilemem.
Kolombiya’da kahve üretiminde zirai ilaç ve bazı modern tarım teknikleri yasak. Bu bir yandan hasatta -dolayısıyla pazarlama ve fiyatta- tahmin edilemezlik, haşere hasarı ve hasattan hasada lezzette tutarsızlık yaratsa da, içtiğiniz kahvenin organik olduğunu garanti ediyor.
Cafe Cubana diye bir şeker yüklemeli kahve içecekleri var ki evlerden ırak.
 

C8H10N4O2

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Ağu 2019
Konum
İstanbul
Biraz fiyatı yüksek ama tadımını yaptığım ve çok beğendiğim kahve.Com un cuba kahvesini deneyebilirsiniz. Paket üzerinde yazan tadım notlarının aynısını alabiliyorsunuz. Denemenizi tavsiye ederim.
Tütün ve kakao tatlarının olduğu kahveleri de seviyorsanız kafeingo.com un endonesia sumatra mandheling kahvesini de deneyin derim. Ben bu iki firmadan yaklaşık dört seneden beri alışveriş yaparım ve ikisinden de çok memnunum.
 

sophium

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Şub 2020
Küba kahvesini çok severim. Çiçeksepeti.com'da bulmuştum daha önce o özellikle pahalı olsa da fiyat hakkını veren bir çekirdekti. Kadıköy'deki Cuba Social Club'da Serrano Lovado satıyor daha uygun fiyata, yine gündelik içimde gayet başarılı bir çekirdek bence.

Küba kahveleri tabi Karayip Bölgelerinden, Kahve'nin esas çıktığı bölgelerden değil, iklim tropik bu yüzden alıştığımız kahvelere benzemez ama yoğun çikolata/kakao notaları ve gövde veriyor. Bence oldukça iyi, ben Jamaika kahvesinden daha çok beğenmiştim ama herkesin damağı kendine.

Küba kahvesi bence başka Yöresel Kahveler ile karıştırıldığı zaman gövde verici olarak kullanılabilir. Tek başına biraz da israf gibidir eğer kahve yanında tatlı bir şeyler de yiyorsanız.
 

FideLio

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Haz 2020
Moliendo ve Coffeetropic tavsiye ederim.
Her ikisinde de Cuba Serrano Lavado mevcut.
Coffeetropic fiyat olarak biraz daha uygun.
 
Üst