Kahve Kavurma Alanı Hakkında

mvscoffee

Sektör Profesyoneli
Katılım
20 Ocak 2020
Konum
İzmir
Merhabalar, kahve kavurma alanı oluşturuyoruz fakat dikkat edilmesi gereken faktörler nelerdir ?
İklimlendirme, nem ortam koşulları nasıl olmalı bu konu hakkında detaylı bilgi alabilirsek çok seviniriz.
 

tdsintentions

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Ara 2016
1. kahve dumanıyla ugrasacagınız boru uzunluğu
2. yeşil kahveleri koyacak yer ve paketleme alanı yaratılması
3. yönetmeliklere uyacak hijyen ortamı
4. kavrulmuş çekirdekleri dinlendirilecek alan
5. büyüklüğe göre iklimlendirme sistemi.
6. kolay temizlenebilmesi için konumlandırma
7. YER ALTI OLMAMASI. ZABITA GELİR KAPATIR.
 

fanta

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Nis 2017
Daha yeni bitti sayılır kavurma alanım. Kervan yolda düzülür mantığıyla pek hareket etmedim. Eksiksiz olsun istedim fakat ben bu eksiklikleri daha çok alet edevat olarak düşünürdüm. Fakat @tdsintentions ağabeyin saydıklarıyla daha fazla uğraştım.
Öncelikle kavurma yapacağınız alanda baca işlemlerini yaptıktan sonra dikkat ettiğim önemli durumlardan bir tanesi bacanın binanın biraz daha üstünde kalması gerekiyordu. Kavurma makinası tam donanımlı değilse ve dumanı çıkaran bir motor bulunmuyorsa (kaba tabirle) o zaman bacanın en üstüne takılan motorlar oluyor. En kötü onlardan bulunması gerekli. Boruları uzun tutmakta fayda var.
İkincisi; stok ham maddelerin, dinlendirme alanının ve paketlemeden sonra ki raf sisteminin iyi ölçülüp biçilmesi gerek. Yakın bir arkadaşım mimardı ondan yardım aldım. Hijyen ortamıyla ilgili pek bir yönetmelik bulamadım ama elimden geldiğince dikkat ediyorum. Elektrik sistemlerini değiştirdim. Kabloların daha güçlü bir verim sağlaması açısından. Makina ve borularınında duvar diplerine çok yakın olmamasında fayda var. Dışarıya verdiği ısı sıkıntı çıkarabilir. Öğütme alanı ile kavurma sonrası bekleme alanı aynı yerde olmasa iyi. Uçuşmalar vs biraz dinlenmekte olan kahveyi toz içinde bırakabiliyor. İklimlendirme sistemi çok önemli fakat ben onları henüz yapamadım:D yakında inşaallah...
 
Üst