Molent G50 El Değirmeni

Molenttools

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Ara 2019
Birçoğunuzun bildiği gibi Molent markası Türkiye’de ilk olarak ahşap değirmeni G100 ün satışa çıkmasıyla duyuldu. Biz bir değirmen üretmeye karar verip bu yola çıktığımız andan itibaren her şeyi ne kadar iyi yapmaya çalışsak da elbette farklı gözlerden, farklı fikirlerden birçok eleştiriler ve tavsiyeler aldık. Her şeyden önce söylemeliyiz ki Molent markası ortaya çıktığı andan itibaren değerli görüşlerini bizimle paylaşan herkese teşekkürlerimizi sunarız. Tabi ki bizlerde bu görüşlerin hiç birini gözden kaçırmadan hepsini dikkate alarak kendimizi ve ürünlerimizi geliştirmeye devam ettik ve edeceğiz. Umarız her zaman da bizi eleştiren iyi niyetli insanlar olur ve bizler de yaptıklarımızın daha iyisini yapmak için daha çok gayret gösteririz.

Gelelim yeni değirmenimiz G50 ile ilgili detaylara;

G50 tasarlanmaya başlandığında her şeyden önce dikkate aldığımız konulardan biri maliyeti olabildiğince düşük ama kullanıcıya güven veren bir ürün çıkarmaktı. Bunun için rulman yataklarını ve burr ü sağlam bir şekilde merkezde tutacak tek bir alüminyum gövde kullandık. Bu alüminyum gövdenin üzerinde gıda ile temas edebilir natürel bir kaplama bulunmaktadır. Bu kaplama sayesinde hem alüminyumun daha sert ve gösterişli bir yüzeye sahip oluyor hem de gıda ile teması sağlana biliniyor. İlerleyen zamanlarda natürel renk haricinde farklı kaplamalarda kullanmayı hedefliyoruz. Gövde nin üst bölümünde ve alt bölümünde yataklarına yerleştirilen 2 adet paslanmaz rulmanı var. Aynı şekilde gövdenin alt bölümünde burr ümüzün yatağı bulunmakta. Burr bu yatağa sert bir şekilde çakılmaktadır. Aynı zamanda burr gövdeye ne olur ne olmaz fazla cıvatadan zarar gelmez diyerek 3 civata ile bağlandı. Burr demişken, G50 de de G100 de kullandığımız burr ün aynısını kullandık. Değiştirme gereği duymadık çünkü olumlu eleştiri aldığımız tek nokta oydu. Devamında kavanozun takılması için özel olarak imal ettiğimiz polipropilen den kavanozun vida plastiği bulunmaktadır. Bu plastik sayesinde kavanoz zarar görmeden ve tıngırdama dan rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Gelelim ayar mekanizmamıza, konik burr de bulunan 16 nokta ile birlikte, yine polipropilen den işlediğimiz ayar mekanizması üzerinde ki 2 adet bilye ile adım sayılabilmektedir. Bu bilyeler sayesinde değirmenin ayarlamasını yaparken, ayar mekanizmasını tamamen limite dayatıp birer birer açarken kolun düştüğü adım değirmenimizin sıfır noktasıdır. Ayar mekanizmasının tam bir turunda 16 adım bulunmakta ve her bir adım 0,07 mm hassasiyetinde konik burr ü hareket ettirmektedir. G50’nin üst bölüm ününe gelecek olursak gövdenin üst çapı kavanoz içine girebilecek şekilde tasarlandı böylece kahve kavanozu ters çevirerek rahatlıkla boşaltılmaktadır. G50 nin mevcut halinde kapağı bulunmamaktadır. Pop corn efekt nerdeyse hiç olmadığı için ve değirmenin hopper kısmında sadece çekirdeklerin rahatça boşaltılabilecek kadar geniş olduğu için daha pratik olacağını düşünerek ve maliyeti yükseltmemesi adına kapak koymamaya karar verdik.

Son olarak değirmenimizin kolundan bahsedecek olursak krom 316 dan büktüğümüz kolun ucunda G100 e nazaran elin içini daha iyi dolduracak ve daha rahat kavrana bilinir kubbeli büyük bir topuz tasarlandı. Bu topuzda gürgen ağacından işlendi ve üstünde doğal koruyucu yağ bulunmaktadır.

G50’nin detaylı bir şekilde teknik özelliklerini aşağıda inceleyebilirsiniz;

GÖVDE: ALÜMİNYUM (GIDA İLE UYGUN KAPMALI)
KOL TOPUZU: MASİF AHŞAP
BIÇAK: KONİK BURR, ÖZEL ALAŞIM PASLANMAZ ÇELİK
AYAR MEKANİZMASI: POLİPROPİLEN
MİL/YAY/ÖĞÜTME KOLU: KROM 316
AHŞAP KORUYUCU: DOĞAL YAĞ/RENKLENDİRİCİ
RULMANLAR: PASLANMAZ BİLYALI RULMAN
KAP: CAM KAVANOZ
KAVANOZ İÇİ KAHVE HACMİ: 34-46 GR KAHVE ÇEKİRDEĞİ
DEĞİRMEN İÇİ KAHVE HACMİ: 28-36 GR KAHVE ÇEKİRDEĞİ
DEĞİRMEN AĞIRLIĞI: 595 GR
ADIM AYARLI SİSTEM: 1 TUR 16 ADIM (1 ADIM 0.07 MM HASSASİYETTE)
KUTU İÇERİĞİ: DEĞİRMEN, KAPAKLI YEDEK KAVANOZ
GARANTİ SÜRESİ: 2 YIL (MEKANİK AKSAN VE ÖĞÜTÜCÜLER)

ÖNERİLEN ÖĞÜTME ARALIKLARI:

0-6 ADIM : TÜRK KAHVESİ
6-10 ADIM : ESPRESSO
10-13 ADIM : MOKA POT
13-16 ADIM : AEROPRESS
16-18 ADIM : DELTER PRESS
18-25 ADIM : FİLTER-BREW
25-28 ADIM : FRENCH PRESS

G50’nin mevcut satış fiyatını 850 TL olarak belirlemiş bulunmaktayız. Siparişlerinizi yarından itibaren (06.04.2020) vermeye başlayabilirsiniz. Fakat bulunduğumuz sıkıntılı salgın durumdan dolayı sipariş üzerinden 7 iş günü içerisinde değirmenin montajlarını yapıp sizlere kargolayacağız. Üretim maliyetimiz dolar ile birlikte yükselse de yine de olabildiğince fiyatını yükseltmemeye çalışacağız. Eminiz maliyetimizi ve karımızı merak edenler olacaktır, bilinmesini isteriz ki şuanda belirlediğimiz fiyat bize yüksek karlar kazandıracak fiyat değil bizim daha iyi ürünler çıkarmamız için ve Molent’i daha da büyütmek için herkesin ulaşmasını istediğimiz bir fiyattır.

Ayrıca şuanda Ar-Ge çalışmalarını sürdürdüğümüz G50’nin şarjlı bir motoru da bulunmaktadır. Bu motorun seri üretimine geçiş yapabilmemiz ve satışa sunabilmemiz için yatırımcı arayışı içerisindeyiz. Umarız en kısa zamanda G50’nin bu motorunu da sizlerle tanıştıracağız.

Şimdiden paylaşımımıza vakit ayırıp okuduğunuz için ve değerli görüşleriniz için teşekkür ederiz. Merak ettiğiniz tüm sorularınızı cevaplamaktan memnuniyet duyacağız. Sağlıklı, mutlu ve bol kahveli günler dileriz…
 

Ekli dosyalar

  • MOLENT_G50 (1).jpeg
    MOLENT_G50 (1).jpeg
    132.8 KB · Görüntüleme: 245
  • MOLENT_G50 (2).jpeg
    MOLENT_G50 (2).jpeg
    40.7 KB · Görüntüleme: 217
  • MOLENT_G50 (3).jpeg
    MOLENT_G50 (3).jpeg
    40.7 KB · Görüntüleme: 200
  • MOLENT_G50 (4).jpeg
    MOLENT_G50 (4).jpeg
    23.8 KB · Görüntüleme: 229
Son düzenleme:

ktszula

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Mar 2019
Ayrıntılı video,inceleme ve karşılaştırmaları (her ne kadar etik değil diyen olsada bence baya baya etik) heyecanla bekliyorum. Kafaya yatarsa yerli üreticiye destek olmak için düşünmüyorum değil.Başarılar.
 

aliakcky

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Tem 2019
Kim bilir belkide sözenden sonra ilk değirmenim molent g50 olur. Ama çok para biriktirmem lazım, bütçeyi baya baya aşıyor. :D
 

sfiber

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Mar 2020
merhaba hocam, ürün inceleme videosu varmıdır. Henüz değirmen sahibi değilim almayı düşünüyorum ama fiyat konusunda belirlediğim miktarın oldukça üzerindedir. Beklemem lazım.
 

OkanS

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Nis 2020
Konum
İstanbul
Ellerinize sağlık.
Ersin'in dükkanda ilk tanıştığımızda beni çok heyecanlandıran bir projeydi ilk versiyonu G100.
İlerleyen süreçte umarım sınır dışına çıkartabileceğiniz bir hal alır.
Ürün tasarımcısı, üretici ve kahve sever olarak ilerleyişin destekçisi ve takipçisiyim.
Sevgiler
 

Oguzcana

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Mar 2020
Merhabalar, acaba commandante'yle karşılaştırması var mıdır ya da başka bir öğütücüyle?
Ya da genel olarak partikül dağılımıyla ilgili analizler?
 

seamlesstalks

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 Nis 2020
Fiyatı bence de yüksek. Üst kapağının olmaması da eksisi. Öğütüm yaparken çekirdekler fırlayabilir.
 

ytghan

Aktif Demleyici
Katılım
11 Şub 2020
Fiyatıyla timemore c ye rakip olsa alınır.Şuan bana da timemore c mantikli geliyor
 

Cknvisual

Profesyonel Demleyici
Katılım
9 Tem 2019
timemore kullanıyorum ve ne türk kahvesi ne de espresso kıvamında çekebiliyor. Zaten timemore ile de yazıştım, farklı burr seti ile almayacaksanız bu metodlar için tavsiye etmyioruz diyorlar. bırakın tavsiye etmemeyi, o inceliklerde baya alet sürtünme sesi çıkartıyor. timemore dediğiniz değirmeni bu kadar gözünüzde büyütmeyin derim. sıradan bir fiyat performans değirmeni işte.

burada ne yazılmılş? türk kahvesi için de öğütüyor, espresso için de öğütüyor. yani hem timemore dan daha fazla aralıkta öğütsün hem de aynı fiyat olsun. bence istediğiniz şey gerçekçi değil.

eğer farklı metodlara girecekseniz timemore değil, molent i tavsiye ederim. benim timemmore u aldığım dönem molent daha çıkmamıştı, o nedenle böyle bir tercih yaptım, ama açıkçası molent çok daha fazla işimi görürdü, ve aradaki o fiyat farkını da diğer öğütümler için de seve seve verirdim.

öğütmelerimin %90'ını comandante ile yapıyorum, timemore ile sadece üşendiğimden kalın öğütümleri (filtre kahve için) yapıyorum. timemore pour over vs için iyi bir fiyat performans değirmeni, ama daha fazlası değil... tekrarlıyorum gözünüzde büyütmeyin bu modeli bu kadar...
 
Üst