Breville 600 Öğütüm Artıkları

Mehmet07Akcay

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Nis 2020
Merhabalar

Bugünler de farklı mekanlardan farklı kahveler alıyorum .Gerçekten hoşuma giden kahveyi bulmaya çalışıyorum. Fakat farklı kahveleri farkı ayarlarda çekerken bir şey fark ettim. Hep öğütücünün ağzında geçen çekimden kahve artığı kalıyor. 5-6 kez hafif vurup salladıktan sonra ise kalıntılar iniyor.Şunu fark ettim ben ne kadar o parçalar dökülsün diye uğraşsam da kalıntı kalıyor. Örneğin dün espresso için kahve çektim. Bugün v60 için başka bir çekirdek den kahve çektim. Demlerken fark ettim ki halen espresso öğütümünden kalan kalıntıları var. Kahvenin tadını bozdu. Bu problem herkes de var mı acaba ?
Nasıl çözebilirim şimdiden çok teşekkürler :D
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Merhaba,

Bu bir problem değil tüm öğütücülerde doğal olarak var olan bir durumdur. Sadece öğütücüden öğütücüye değişen miktarlarda kalıntı kalır.

Yalnız şunu tavsiye edebilirim. Ayarınızla sık sık oynamayın. Bir de her seferinde önce 0.3-0.5 saniye çalıştırıp o kalan bayat kahveyi çöpe atmanız gerekecektir.
 

Alpha_Music

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2015
Konum
İzmir
Merhabalar @Mehmet07Akcay

Bahsettiğiniz olaya ingilizce retention deniliyor, biz kahve tutma desek yanlış olmaz. Sıfır kahve tutan iddalı öğütücü Niche bile 0.2gr kahve önceki öğütümden tutabiliyormuş.
Şahsen @mehmetaksit Bey’in tavsiyesi gibi bende öğütmeden önce her seferinde öğütücüyü boşta çalıştırıyorum 1-2 sn.
Birde az daha maaliyetli, belki biraz da israflı ama kesin çözüm yöntemi olarak, öğütücünüzün kahve tutma oranına eş değer ölçekte yeni öğüteceğiniz kahveden öğütüp ıskarta edebilirsiniz. Şahsen her zaman uygulamıyorum ama değerli bir kahve aldığımda ve ilk denememi yapıp kahveyle tanışacağım zaman bu şekilde öğütüyorum.
 
Üst