Moccamaster Kireç Temizliği

erdiferik

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Eki 2019
Beyaz sirke yada limon tozu tavsiye edilir. Sirke biraz tat bozuyor. O yüzden senelerdir limon tozu yani sitrik asit kullanıyorum.

Litrelik suya 2 yemek kaşığı döküp iyice karıştırıyorum. (Su ılıksa daha çabuk çözülüyor)

Sonrasında makineye döküyorum.

Çalıştırıp sonrasında temiz suyla bir daha çalıştırıyorum.
 

bthnyldzlr

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Mar 2020
Senelerdir bu taktiği kettle’da kullanıyordum. Makine için bi zararı olur mu diye korkuyordum. Öneriyorsanız limon tuzu kullanayım o zaman teşekkür ediyorumm
 

erdiferik

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Eki 2019
Kafa şişirmemek için teknik ayrıntılara girmedim. Sitrik asit bakır oksitle (toz hali) tepkimeye giriyor ama normal bakırla girmiyor. Bir aşınma olmaz. Ya da emin olmak için temas yüzeyini azaltmak amacıyla bir damla bulaşık deterjanı damlatabilirsiniz karışıma. Ben cesaret edip yapamazdım.
 

bthnyldzlr

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Mar 2020
Ben deney yapmak istemiyorum istediğim tek şey kireci makineye zarar vermeden çözmek :D
 

selamet

Yeni Demleyici
Katılım
22 May 2019
Merhaba,
Konu ile alaka mokamaster'in kullanma kılavuzunu okudunuz mu? Bunu şu yüzden söylüyorum, Breville makinesinin kullanma kılavuzunda belli bir tip 'descale' ürünü yada beyaz sirke kullanılması tavsiye ediliyordu. Beyaz sirkenin oranı dahi kılavuzda belirtilmişti.

Net bir bilgi almadan deneme yapmanızı tavsiye etmem. Çünkü pahalı bir makine. Şunu da deneye bilirsiniz, Yine Breville makinesinin teknik destek bölümünden kahve termosunun temizliği noktasında yardım talep etmiştim, Mokamaster teknik destekten bilgi isteye bilirsiniz.

Bu tarz makinelerinin pahalı olmasının bir sebebi de, ürüne her türlü destek sağlamaları olduğunu unutmayalım.
 

bthnyldzlr

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Mar 2020
Kullanma kılavuzuna bakmak hiç aklıma gelmemişti niyeyse çok teşekkür ederim. Kılavuzda sirke kullanımını da önermişler. Cümleyi de yazayım merak eden arkadaşlar olursa bulurlar böylece.

• Fill the water reservoir with a special descaling agent diluted with water according to the directions on the package or with 50% water and 50% household vinegar.
 

selamet

Yeni Demleyici
Katılım
22 May 2019
Bu durumda ben olsam beyaz sirkeyi tercih ederdim.

Belirilen oranlı sirke ile bir tam çalıştırın. Sonra bir tam duru su geçirin olsun bitsin.
 
Üst