A Roasting Lab - Brazil Serra Negra

neosinan

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Nis 2020
Paketteki Tadım Notları: Tatlı ve temiz meyve asiditesi, olgun meyve tatları, fındığımsı bir damakta kalıcılık

Kavurma Tarihi: 22.04.2020

Tadım Tarihi: 30.04.2020 – 02.05.2020

Kahvenin hafif bir meyve aroması var, Ancak Bu aroma genel bir meyve aroması ve hafif derken gerçekten tatmin etmeyecek kadar hafif bir aromadaydı. Soğudukça genel vasat hafif ekşi bir kahve tadı vardı.

Kahvenin gövdesi biraz azdı, Daha yoğun bir kahve sevenler için Bu kahveyi demlerken Normalde kullandığınız tariften birazda daha fazla kahve kullanmanın faydası olabilir.

Biraz midesi kahve asiditesinden kolay yanan biri olarak, Benim için kahvenin en güzel tarafı asiditesinin düşük olmasıydı.

Paket özelinde değil, Sadece Deneme paketinin geldiği kutuda kavrulma tarihi yazması bende bir şüphe oluşturmuştu. Kahve kutuda yazan tarihe göre 8-10 günlük olmasına rağmen, Bloom yaparken çok az karbon dioksit saldı ve Aroması çok düşüktü. Bendeki izlenimi kahvenin bayat olmasada 10 günden daha eski olduğu yönündeydi. Ancak Bu sadece benim fikrim, bir itham değil. Başka sebepleri olabilir mi bilgim yok. Şunuda eklemem lazım Aynı deneme paketinden gelen diğer denediğim kahve çok güzel bloom yapmıştı.

Genel olarak, Herkesin içerken üzülmeden içeceği ancak üzerine dönüp bakmayacağı, Her yönüyle vasat bir kahve izlemi aldım her içişimde.

A Roasting Labin kendi sitesinden bu kahveye ulaşmak için;

https://www.aroastinglab.com/brazil-serra-negra-250-gram

Kaynak

https://turkiyedekahve.wordpress.com/2020/05/03/a-roasting-lab-brazil-serra-negra/

Not: Kaynakta görsellerde bulunmaktadır.
 

Frtkhrmn

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Ağu 2016
Merhabalar,

Vakit ayırıp bizimle ilgili bir yazı yazdığınız için teşekkür ederiz. Firma yetkilisi olarak kahveyi size ben teslim etmiştim :D Deneme setleri için kavrulan kahveler diğer paketler için kavrulan kahvelerden ayrı tutuluyor. Mümkün olan en az miktarda ( sürekli tazeliği sağlamak için ) ve eşit miktarda kavrulduğu için hepsinin kavurma tarihi aynı. Kahvedeki en önemli kısımlardan biri tazelik ve bizde buna çok dikkat ediyoruz. Yani bayat çekirdek kesinlikle göndermiyoruz. Her türlü soru ve öneriniz için bize ulaşmaktan çekinmeyin :D

Sağlıkla kalın...
 
Üst