Wacaco Nanopresso

aleynden

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Şub 2018
arkadaşlar merhaba, forumu bi süre önce keşfettim yavaş yavaş başlıkları okumaya çalışıyorum kahve cennetinin içine düşmüş gibiyim çok güzel katkılar gördüm, kendi adıma teşekkür ederim..
bir yandan da sorularımı sormak istiyorum tabii.
uzun bi süredir mokapot kullanıyorum, memnunum da ama daha baskın espresso tadı almak için makineye geçmeye karar verdim, yani vermiştim ama espresso makineleri epeyce pahalı şu an için bütçemi aşıyor, bakınmaya devam ettikçe wacaco nanopressonun ucuz bi makineden daha iyi iş göreceğine dair yorumlar okudum. buradaki incelemeleri de okudum. bu ürünle ilgili görüşlerinizi yazar mısınız. hem verdiği tat hem kullanım pratikliği/zorlukları ve sağlamlık açısından..
bir de son zamanlarda kendi sitesinden alan oldu mu, gönderim ücretsiz diyor ama ulaşma süresi ve vergiler hakkında kararsız kaldım.
 

mhalidyener

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Nis 2019
Merhabalar, ben yaklaşık 1 senedir nanopresso kullanıyorum. Ben de başta sizin gibi ucuz olduğu için nanopresso tercih ettim, kahveyi de o zamanlar espresso ayarında kahvecilerde çektirip kullanıyordum. Fakat bu alet için genelde uygun olmuyor basınç fazla olduğu için akış olmuyordu. Hario' nun değirmenini aldım. Fakat gene tam istenilen sonucu yakalayamıyordum bazen tıkanıyor patlayacak gibi oluyordu, hatta bir tanıdığım bu şekilde kendi nanopresso aletini bozdu. Sonra baya uzun süre kullanmadım v60 aeropress comandante değirmen aldım. Şimdi gayet güzel sonuçlar alıyorum. Tıkanma falan olmuyor. Yani bu aleti alacaksanız pahalı bir değirmen almanız lazım bence.
Lezzet olarakda 3. Nesil kahvecilerde içtiğim espressolardan daha az gövdeli fakat gayet lezzetli ve çok iyi krema alabiliyorsunuz.
 

kemalyalcinkaya

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Haz 2020
Konum
ANKARA
@aleynden özür dilerim Comandante nanopresso ikilisini görünce konudan saptım istemeden. Ben de yaklaşık bir aydır nanopresso kullanıyorum. Öncelikle nanopresso ile elde edeceğiniz kahveye espresso dememk lazım. Miktar ve kıvam olarak normal makineler gibi bir shot alamıyorsunuz. Evet hoş kremalı lezzetli bir kahve yapıyor ama üzerine su ekleyip americano yapayım derseniz sulu birşey oluyor. Çıktığı gibi hiç su vs eklemeden tüketmek gerekir bence. İçinden çıkan basket 8 gr kahve kapasiteli deniyor ama ben içine 7 gr anca sığdırabiliyorum. 8 gr için zorlarsam tıkanıyor. Doubleshot yapmak isterseniz ekstradan barista kit almak lazım ki ben aldım, bu da maliyeti arttırıyor. Yani toplamda 900₺ civarı masrafınız oluyor. Barista kit ile beraber 140 ml su tankı ve yine içine 16 gr sığdıramadığım double basket veriliyor. Demleme sırasında 20-22 ml kadar su içerde kalıyor. 4 oz luk (118ml) bardakları tam dolduruyor. Makinelerden çıkan cafe krema ya da cafe long ayarında bir içeceğiniz oluyor. Becerebilirsem aşağıya bir fotoğraf eklemeye çalışacağım.
https://hizliresim.com/7hc8Oh
 

aleynden

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Şub 2018
her ikinize de ayrıntılı cevaplarınız için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz, sıradaki sorularımı bile ben sormadan cevaplamışsınız, özellikle öğütme konusu, barista kiti ihtiyacı ve americano performansı benim için önemliydi. sanırım biraz daha düşüneceğim ve para biriktireceğim iyi bi makine için.
 

sbozturk

Yeni Kahvesever
Katılım
8 Haz 2020
Merhabalar, tüm kitleriyle beraber 1 yıla yakın süredir nanopresso'ya sahibim. İş yerinde aktif olarak kapsül kahveyle kullanıyorum. Krema konusunda gayet başarılı fakat kapsül kahve olduğu için gövde konusunda başarısız kalıyor. Başka bir yere gittiğim zaman da sözen el değirmeniyle birlikte ya single shot ya da double shot olarak kullanıyorum. Baskete 7gr/15gr kahve gelecek şekilde demleme yapıyorum (Sözen homojen öğütme yapmadığı için 8gr/16gr şeklinde ekleme yapınca tıkanma yapıyor.). Krema ve gövde olarak boyutuna göre memnun ediyor. Portatif bir cihaz arıyorsanız pişman etmez sizi. Ek olarak cafflano kompresso'da bu aralar revaçta. Onu da inceleyebilirsiniz.
 
Üst