Organik Kahve

aleynden

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Şub 2018
kahve üretiminin en baştan itibaren nasıl yapıldığıyla ilgilenen arkadaşlar var mı bilmiyorum ama kahve tarımında tarım ilacı kullanma ve pestisit kalıntısı durumları nasıl oluyor bilen var mı acaba? tarımı yapılan bazı ürünler fazlaca ilaca gerek kalmadan üretilebiliyorlar bunlara temiz ürünler deniyor hatta, bazıları ise bolca ilaç gerektiriyor ve olabildiğince organik ya da ekolojik tarımla üretilmiş olanlarının tüketilmesi öneriliyor.., kahvenin durumunu merak ediyorum çünkü hergün tüketiyorum ve organik kahve arayışına girmemi gerektirecek kadar tarım ilacına maruz kalıp kalmadığı konusunda bi fikrim yok. burada bu kadar bilgili insan varken sormak istedim..
 

Yirgacheffe

Necdet Âgâh
Katılım
8 Kas 2014
Konum
İstanbul
Merhaba, dünya üzerinde yetiştirilen birçok bitki gibi kahve üretiminde de tarım ilaçları kullanılıyor. Ancak ne kadar bir kalıntı oluyor, onu teknik olarak bilmek mümkün değil. Sadece klinik ortamlarda yeşil kahve çekirdeğinin incelenmesiyle teknik ayrıntılar ortaya çıkar.
Kavrulmuş kahve yönünden ise, fazla tedirgin olmaya gerek yok bence. Çünkü bilindiği üzere (en azından bizler) kahveyi yeşil haliyle tüketmiyoruz. Kavrulmuş, işlem görmüş olarak tüketiyoruz. Yüksek derecelerde kavrulan, sıcak suyla işlem gören kahve çekirdeklerinden geriye pek bir zararlı kalıntının kalacağını ve bunun da fincana gireceğini sanmıyorum. Olsa dahi insan hayatını ve sağlığını etkileyecek düzeye çıkması pek mümkün değil.
Bunun haricinde bilindiği üzere Organik sertifika sistemi var, bu gibi kahvelerdeki sertifikalandırma süreçlerinin güvenilirliği her halükarda benim açımdan şüpheli, zira bu gibi sertifikalandırmalar genellikle ticari amaçlara dayanıyor. Yemen, Ethiopia ve Sumatra gibi bölgelerde yetiştirilen kahveler mümkün mertebe organik tarımla diyebileceğimiz bir üretim zincirinden geçiyor, zaten klasik üretim anlayışında tarım ilacı kavramı bulunmuyor. Belki onlar bu açıdan tercih edilebilir.
 
Üst