Molent G50 Inceleme Ve Ilk Izlenimler

muec

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Şub 2020
Öncelikle herkese merhabalar. Uzun süredir forumlarda hakkında az inceleme bulunduğu için şüpheyle yaklaşılan Molent G50'nin naçizane bir incelemesiyle karşınızdayım. Öncelikle bu işin profesyoneli olmadığımı ve daha önce Comandante kullanmadığımı (kıyaslamam isteneceğinden emin olduğum için) belirteyim.

İlk olarak ben neden Molent aldım? Bundan önce Timemore C2 modelini kullanıyordum ve filtre öğütümünden çok memnundum. Ancak hem Türk kahvesini çok seven hem de Cafflano Kompresso edinerek espresso denemeleri de yapmak isteyen biri olarak C2 modelinin bu incelikler için uygun olmaması beni yeni bir değirmen arayışına itti. Bu noktada 850 lira gibi bir rakama hem TK hem espresso hem de filtre için öğütüm yapabilen başka bir değirmen olmayışı beni otomatikman Molent G50'ye yöneltti. Meşhur Kahvetrip incelemesiyle değirmene bakışım hepten olumlu bir hal aldıysa da çok fazla kullanıcı yorumu görememek bir miktar endişelendiriyordu. Bu nedenle hem bu forumda hem diğer forumda hem de instagram'da g50 kullanıcısı olduğunu gördüğüm arkadaşlara yazdım ve hepsi de sağ olsun geri dönüş yaparak değirmenin performansından çok memnun olduklarını söylediler ve ben de hem bunlara dayanarak hem de yerli bir firmaya destek olmak amacıyla sipariş verdim. Değirmen dün sabah elime ulaştı ve ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle değirmenin şu ana kadar bana verdiği hissiyatı tek kelimeyle tanımlayacak olsam bu "premium" olurdu. Gerçekten kutusundan tasarımına, bir miktar ağır oluşundan elde tutarken verdiği hissiyata kadar her şey bana oldukça üst düzey hissettirdi. Eleştirileri dikkate alarak üst tarafa ekledikleri kapak çok şık olmuş. Ayrıca ayar mekanizmasının plastikten kroma çevrilmesi de hem kalite hem de dayanıklılık hissiyatı katmış. Henüz çok yeni denemeye başladığım için yalnızca iki öğütüm yaptım, ikisi de düşük kliklerde. İki öğütümü de yıkanmış bir Peru çekirdeğiyle yaptım. İlk öğütümde 7.5 gr kahveyi 6 klikte 18 saniyede tamamen öğüttü. İkinci denemede ise 15 gram kahveyi 5 klikte toplam 33 saniyede öğüttü. Fotoğraftan ne kadar belli olur bilemiyorum ama son derece tutarlıydı her iki öğütüm de. Bu foruma fotoğraf ekleyemediğim için incelemeyi ilk olarak başka bir forumda dün sabah yaptım. Dün gün içerisinde v60 icin 28 klikle öğütüm yaptım, 15 gram kahveyi bu klikte öğütmek 25 saniyede sürdü ve Timemore'a göre bir tık daha güç uygulamam gerekti. Fotoğraf eklenmiyor dediğim gibi ama sonuç gayet tutarlıydı. Bugün 4 klikte 8 gram Türk kahvesi öğüttüm, 15 saniye sürdü ve o da son derece tutarlı bir sonuç verdi.

Genel olarak değerlendirmek gerekirse gerek öğütümü gerek tasarımı ile g50'nin bende oluşturduğu ilk izlenimin son derece olumlu olduğunu söyleyebilirim. Öğütüm aralığının geniş, öğütüm ayarının ise hassas olmasını sevdim, öğütüm üzerinde daha ince oynamalar yapabiliyorsunuz. Değirmen gerçekten hem Türk kahvesi hem espresso hem de filtre için tutarlı öğütümler yapabiliyor. Alt haznenin Comandante'deki gibi koyu ve camdan mamül olması hem kahveyi korumak açısından hem tasarım açısından hem de suya tutup yıkayabilme kolaylığı açısından hoş olmuş ancak bir eksi olarak öğütülen kahvenin az da olsa bir kısmının haznede kalmasını söyleyebilirim.
 
Üst