Hassas Tartı Sorunsalı

sur81

Yeni Demleyici
Katılım
17 Nis 2020
Herkese merhaba,

Kahve hazırlamak için kullanılan Hario ve benzeri hassas tartılar 400-1000tl arasında rakamlara satılıyor. Hatta daha pahalıları da vardır belki. Ben ise internette bulabildiğim en ucuz tartıyı aldım 35 tl idi. Ölçümleri gayet tutarlı 1 gr hassasiyeti var ve her türlü işimi görüyor. Pahalı tartıların maksadı nedir? Benim gördüğüm en önemli farkları daha hassas olmaları ve ince olanların espresso makinesinin altına bardak ile koyulabilmesi. Bunun için bu kadar ödemeye değer mi?
 

Emxone

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Mar 2020
Bende 3000 - 0,1 Gr Kaan tartı var gayet iş görüyor telefondan süreyi açıyorum. Arkadaşımda hario vardı açıkçası süre dışında fark görmedim ben özellik olarak. Tabi acaia marka yada timemore black mirror falan nasıl olur bilmiyorum.
 

ytghan

Aktif Demleyici
Katılım
11 Şub 2020
Tutarlilik,Hassaslik,uzun ömurluluk,kalite ve gorunuş.1gr sapma kahve için çok fazla.
 

alik

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Ocak 2019
Konum
Akçakoca
Hassasiyeti dara alma konusunda daha tutarlı aletler ama o paralara değmez, aliexpress de 80-100 liraya mal edilecek çok güzel tartılar var burada aynısını 200 liraya koymuşlar, aliexpress hala bu konuda nimet bizler için
 

Emxone

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Mar 2020
1 Gr değil 0,1 Gr hassaslığı olan benimki gayet iş görüyor. Ama ilerde kesin yeni arayışa girip black mirror vs alırım :D
 
Son düzenleme:

eyoruk

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Eki 2019
Şu anda henüz tartım yok,net bir şey bulamadım fiyatı uygun.Ama cold brew demleme yapmam gerekiyor.80 gr aşağı yukarı ne kadar olabilir acaba ? Standart çay bardağına göre yapılırsa mesela ? Evde gr olarak paket olan şeylerin hiç birisi boş değil maalesef ,onlara göre ayarlayamıyorum.
 

BahtsizBarista

Aktif Demleyici
Katılım
19 Tem 2020
Merhabalar,

Ogutucu ve makineden sonra hala 2 kg kahveyle ogutum ayarini tutturamadim, tabi hep farkli kahve den olabilir.. elimde sinbo sks 4520 var ancak pek duzgun degil gibi.. dara alimi, en ufak dokunus da vs sorun oluyor.. ayni karton bardagi 5-10 gr arasi tartiyor.. cok ucuk fiyat olmayacak sekilde onerilere acigim.. ornegin boyle birsey nasil olur ?
(( kesinlikle reklam amacli degildir ))

https://m.trendyol.com/havana/dijital-hassas-mutfak-tartisi-mutfak-terazisi-500gr-0-01gr-p-33072419
 

Bisikletgezgini

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Ara 2017
Konum
Çanakkale
Bu teraziyi sadece Espresso demlerken ve çekirdek tartarken kullanabilirsiniz.@BahtsizBarista

Aynı terazinin max.2 kg. (hatta bulursanız 3 kg.) tartabilen kapasiteli olanını almanızı öneririm.
Pour over yaparken 500 gr. max. tartılabilmesi yeterli gelmeyecektir. Dripper + server + su + kahve ağırlığını düşünürsek.
Ayrıca 0.1 gr. hassasiyet yeterlidir.
 
Son düzenleme:

BahtsizBarista

Aktif Demleyici
Katılım
19 Tem 2020
Sagolun, max agirligi sonradan gordum evet az gelir suanki tartiya gore kasigim bile 455 gr civari geliyor.. suan icin filtre, espresso, french press ve acemi basit cold brew alanindayim. v60 hic denemedim cok gerekli gelmiyor digerleri varken, zaten sadece en cok kahveyi ben iciyorum evde.

+ ortalama bir ortaboy icecekte zaten 20+ TL olmus acaba v60 farki o kadar varmi ?

Aslinda tadim notlarinda cikolata olan cekirdekleri deniyorum suan ama cikolata haricleri az da olsa aliyorum.. hangi demleme yontemi en cok tadi veren sizce ? Bende suanlik cold brew gibi.. 16 saatten sonra tadlar carpiyor...
 

Bisikletgezgini

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Ara 2017
Konum
Çanakkale
... v60 hic denemedim cok gerekli gelmiyor digerleri varken... hangi demleme yontemi en cok tadi veren sizce ?

Bir çok demleme yöntemlerini kullanan biri olarak size pour over deneyimlemenizi öneririm.
Bunun en basit yolu plastik V60 ya da Kütahya porselen,Epinox vs. Dripper ve filtre kağıdı almanız.
Server yerine doğrudan bardağınıza demlersiniz bir çok konuda bahsi geçen taze ve doğru öğütülmüş çekirdek , kaliteli su kullanıp bir de gene çokca bahsedilen demleme parametrelerine dikkat ederseniz özlediğiniz tatları yakalayabilirsiniz emin olun.
 
Üst