Timemore Ürünlerinin Türkiye'de Çok Pahalı Olması

coffreak

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Tem 2020
Neden yerli espresso makinemiz yok mesela çok zor bir endüstriyel üretim konusu mu
 

Gelbura

Firma Yetkilisi
Katılım
10 Şub 2018
Selamlar,

İlk postumu açıyorum aranıza yeni katıldım. Dikkatimi çeken bir şeyi paylaşmak istiyorum.
Misalen Timemore C2 değirmeni, AliExpress'te 70 dolardan satılıyor ve şuan indirimde 55 dolar ki nitekim o fiyat bandında satılıyor genelde. USA'de Amazon sitesinde 72 Dolar fiyatı (hadi çoğu eyalet için +vergi 80e geliyor)

Şimdi bu durumda mesele şu ürünün fiyatı belli distribütörler aşağı yukarı aynı fiyata satıyor bunu, lakin Türkiye distribütörleri indirimli halini(!) 95 Dolara satıyor. (Ki ürün ilk geldiği zaman dolar kuru böyle değildi 100 dolar diyebiliriz)

Şimdi bazı arkadaşlar çıkıp şunu diyebilir haklı olarak, "Çin'e mi gidiyoruz Amerika'ya mı gidiyoruz ki oradan alıp gelelim, Çin'den geldiği zaman zatrn devlet de vergi alıyor diye". Çin'den 55 Dolara aldığınız değirmen, Türkiye'nin koyduğu vergiyle beraber yine 70 dolar...

Türkiye distribütörlerinin sırf pazarı var diye ürünü fahiş fiyatlara sattıklarını gözlemliyorum, ürünün iyi olduğunu biliyoruz ama kahve camiasında görünüşe göre bayağı bir overrated. Distribütör dediğimiz oluşum, ürünleri ucuza alıp karla ülkesindeki son tüketiciye ulaştıran kimse değil mi m? Onlar ucuza alamıyorlar mı? Madem alamıyorlar neden distribütörlük yapıyorlar neredeyse iki katı fiyata satmak neyin distribütörlüğü?

Şuan oturduğum yerden, şirket olmayan ben bile sipariş verip, 55 dolara (üstüne tam gümrük vergisi ödeyerek) 70 dolara mal ettiğim ürünü, burada indirimsiz halini 80-90 dolara satsam dehşet kardayım. Ama distribütör, bunları önceden ucuza getiren distribütör, indirimli halini 100 dolara bana satıyor, akıl karı değil. (Bu arada; "adamlar getiriyor ama garantisi var buradan alınca" diyenlere cevabım, arkadaşlar ürün zaten çalışan bir ürün, kullanıcı hatası zaten garanti kapsamında değil, bilgisayar değil ki bu, satış sonrası distribütör neyi garantiliyor bana? Garanti için ürünün 2 katını mı ödemeliyiz?)



Fikirlerinizi merak ediyorum.


Merhaba,

firmamız ile iletişime geçip aynı düşüncelerinizi bize yazdınız oradan cevap vermiştik. Buradan da bir açıklama yapalım.

Bireysel ürün alımı ile ticari resmi ithalatı karıştırmamak lazım.

Resmi ithalatçı iseniz devlet tüm vergi silahlarını kullanıyor :D
Hatta bazen paranızla bile rezil olabiliyorsunuz Gümrükte takılan ve TSE bekleyen ürünlerimiz bile oluyor 50 gün ürün alamadığımızı hatırlıyorum bu yıl.

Değirmenler özelinde konuşacak olursak.
+ %18+%3+%35 = %56 sadece devletin aldığı ücret.
+ Çin--> Turkey taşıma ve evrak işlem ücretleri
+Türkiye'de ki Gümrük depolama, Test ücretleri Ve Gümrük müşavirlik ücretleri

Ürünlerin Türkiye getirilmesi de bize ait olan bir masraf uçakla geliyorsa maliyet artıkça artıyor. Gemi seçeneği 45-60 gün taşıma süreleri onunda Türkiye limanlarında ki maliyetleri epey yüksek.

Tüm bunlara Ek'olarak Devlet vergileri en sonda aldığı için tüm operasyon maliyetleri de ürün üzerine eklenip %56 vergi hesaplanıyor.

Gümrük müşavirlik ve Buradaki gümrük depolama ücretleri epey yüksek.

Ayrıca Hesaba katılmayan ama Bizler için önemli bir kısımda Satış sonrası destek ve 2 yıl Türkiye garantisi. Biz getirdiğimiz markalarda Sıfır mutsuz müşteri ilkesi ile hareket eden bir firmayız. Bunu kalemi de fiyatlara ekleyip satış fiyatımız belirlenmiş oluyor.

Genel olarak bakıldığı zaman 400 tl ürünün maliyeti min. 700 tlden aşağı inmiyor.

Firma olarak yeni markalar yeni ürünler piyasaya sunmak için hedeflediğimiz bir kar marjı var. Bunu da olabildiğince en az tutuyoruz. (başka bir firma ürünleri getirmiş olsa 1000 tl satışa açardı emin olun :D)
 
Üst