La Pavoni Europiccola/professional Conta Değişimi

TugrulGuven

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Haz 2019
Öncelikle hayırlı forumlar, uzun zamandır La Pavoni'nin Europiccola modelini kullanıyorum ancak son dönemlerde grup başlığından su sızmaya başladı. Araştırdığımda grup contalarının eskidiğini ve değiştirilmesinin gerektiğini anladım. Konuyla ilgili internette birçok bilgi ve kaynak olmasına karşın conta satışı sadece yurt dışı sitelerde mevcut ve güncel kurdan ötürü de oldukça maliyetli. Türkiye'de benzer contaları temin edebileceğim kuruluş/site bilgisine sahip olan var mıdır ya da contaların başka bir alternatifi mevcut mu ? Zira contalar standart ve piyasadaki contalardan şekil itibariyle biraz daha farklı .Aramızda gerek evde gerek profesyonel / satış anlamında espresso makinesi kullanan arkadaşlar conta değişimini nereden yapıyor ve alternatif üretilebiliyor mu ? Konuyla ilgili deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Contaların bir örneğini fotoğraf olarak ekliyorum.

Not : İhtiyacım olan ve farklı tipte bulunan contaları kırmızı renkle işaretledim.
 

Ekli dosyalar

  • a1.jpg
    a1.jpg
    137.6 KB · Görüntüleme: 13
  • a2.jpg
    a2.jpg
    161.5 KB · Görüntüleme: 12
  • a3.jpg
    a3.jpg
    112 KB · Görüntüleme: 12

Gildemeister

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Haz 2020
Bu contaları hidrolik pnömatik sızdırmazlık elemanları satan firmalar ile irtibata geçerek bulabileceğinizi düşünüyorum, Türkiye‘de bildiğim işim gereği aynı zamanda müşterisi olduğumuz kastaş kauçuk sanayi.

https://www.kastas.com.tr/
 

TugrulGuven

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Haz 2019
Konun dışında kalacak belki ama, pavoniden memnun musunuz buhar performansı nasıl. Leveri tek seferde kaldırıp indirdiğinizde ne kadar su veriyor yani demek istediğim şu 2 shot alacağınız zaman kolu iki kez mi pompalıyorsunuz?
Pavoni'den çok memnunum, sadece Professional modelindeki pressure gauge olsa çok daha iyi olurdu benim için. Eğer düşünüyorsanız Europiccola yerine kazanı daha büyük ve basınç göstergesi olan Professional modelini tercih ederseniz daha iyi olur. Evde kullandığım için buhar performansı gayet yeterli, bazı kullanıcılar 3 deliklik buhar çubuğunu tek delikliyle modifiye edip mikro foam eldesini daha rahat yaptıklarını belirtiyor genelde. 2 shot için ilk shot'u alırken yarıdayken levyeyi tekrar kaldırıp yeniden su akışınının sağlanması gerekiyor. Başka sorunuz olursa özelden de yanıtlarım.
 
Üst