Nitelikli Kahve Sorunsalı

Conqueror44

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Eyl 2020
Selamlar iyi akşamlar herkese,
Şu güzel forumda ne olduysa sanki 4-5 sene olmuş gibi :D) ben de bu işe çok büyük mesaimi harcayarak deneyimler yapan ve araştırma yapan bir mübtedi olarak bir kaç gözlemlediğim şeyleri aktarmak tartışmak istedim.
1-) Ülkemizde maalesef kahvelerin gerçekten önyargısız tadım işleminin yapılmadığını ve görüşlerin çok fazla subjektif olduğu düşünüyorum. Forumdaki bazı abilerimizin oranın kahveleri leş al çöpe al algısı bence bu işe zarar veriyor.
2-) Para verdim sonucu elbette güzel olur algısı ya da yaa X roaster da kötü kahve olmaz algısı, halbuki kahve deneyimlerimizin öğütüm,demleme gibi faktörlerin çok önem arz ettiğini hepinimiz biliyoruz.
3-) Artık kahvelerin aromalarını kakao,çikolata,karamel,fındık diyerek sanki roasterların işin içinden sıyrıldığını düşünmeye başladım.
4 ve son olarak -) Kahve mitleri, özellikle de espresso ile alakalı maalesef insanların bilgileri tamamen kulaktan dolma bilgilere dayalı gibi halbuki konu espresso olunca internette bir çok konuyla alakalı deneyler mevcut.

Şuanlık gözlemlerim bunlar, maalesef biz yeniler ve kahve severler olarak detaylara takılı kalıp büyük resmi göremiyoruz gibi. Sürçi lisan ettiysem affola. Lütfen eleştirin.
 
Son düzenleme:

MertSezer

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Eyl 2020
Merhabalar,
Gözlemleriniz yabana atılacak cinsten değil, değindiğiniz noktaları ben de sıkça gözlemiyorum. Lakin espresso konusunu görünce cevap yazmadan geçemedim. Gözlemlediğim kadarıyla kahve içenlerin büyük bir çoğunluğu espressodan bi haber. Onlar için espresso içeceklerinin içerisine konulan yoğun kahve :/ Bu yazıyı görmeden önce İtalya'da neden yıllardır espresso fiyatlarının (ortalama) 1 € olduğu üzerine bir yazı okudum. Espressonun onlar için anlamını, 3. dalga kahvecilere bakışlarını.. Umarım bir gün bu topraklarda da espressonun kıymeti bilinir.
Sevgiler
 
Üst